För idag är det fredag!





(Bild från i lördags)

Hej!

Idag har det varit en kort dag för mig men det förstås; alla fredagar är korta. I vanliga fall har jag bara två lektioner men idag var det bara en, som jag ändå missade för att jag var på Kristinebergsskolan och informerade 8:or om samhälle-media. Det gick riktigt bra faktiskt!

Nu i detta ögonblick parkerar min älskling utanför och vill att jag ska följa med till Ica. Det är ju fredag idag så vi ska fetta oss. Kanske blir det av att vi går och tittar på en brasa - vi får se!

Fira lugnt!

bloglovin


Härlig tisdag!





Tomtom var fotograf!^^



Åh, vilken dag! Jag bara älskar tisdagar, då vi slutar så tidigt och idag blev sista lektionen (filosofi) inställt så vi slutade klockan 12. Direkt efter skolan åkte Tom och jag in till stan där jag "råkade" köpa en jeansjacka (se bilden). I love it! Och jag kände att jag behövde bränna lite pengar, jag shoppar som sagt inte allt för ofta.

Nu ska jag kolla klart på Navy CIS och sedan ska jag plugga inför ett foto-prov!

Ha det bäst!



bloglovin


California kiss - Elliott Erwitt






California kiss - Elliott Erwitt


Oskarshamn kyss - Adine Lundahl ;)


Här kommer min bild och författare som jag redovisade idag!

Jag är jättenöjd med mitt resultat
och tycker att jag efterliknade Erwitts fotografi ganska bra, trots att bakgrunden i min bild skiljer sig en del från hans. Och så skulle vi kanske inte ha pussats! Men jag moderniserade den lite och det är inget fel med det, right?

Vad tycker folket? :)

bloglovin


Bilder från igår







Här kommer lite fler bilder från gårdagens promenad på slingan. Nu ska jag förbereda mig inför morgondagen! Ska hålla ett argumenterande tal och sedan ska jag redovisa igen på foto-lektionen. Wish me luck!

bloglovin


Hundvakt + Fotografering = Sant!





Idag var Tom och jag hundvakt åt Elvis the dog, medan Toms familj var i Ullared.



Elvis är en glad hund vars energi aldrig tog slut.



Tom och Elvis :)





Ni kan ju gissa tre gånger om jag är nöjd med det nya objektivet?!

Jag har fler bilder men de kan jag ladda upp imorgon :)

Ha en underbar lördag!

bloglovin


Igår var jag lyckligast på jorden ♥







Igår eftermiddag runt 16-tiden hade jag börjat ge upp hoppet om att de skulle ringa från OnOff angående mitt objektiv. Strax efter att Tom och jag kommit fram till att:"Äsch, den som väntar på något gått får alltid vänta för länge" och accepterat det SÅ RINGER DEM!

Jag försökte nå pappa så fort jag kunde men jag kom inte fram, det var upptaget, men jag vet att min far äe en upptagen man så jag gav inte upp. Efter kanske 7:e samtalet så fick jag tag i honom (behövde hans OnOff-kort för rabatten) och vi möttes utanför butiken. Sedan visade det sig att pappa inte hade sitt OnOff-kort, det var puts väck! Men skit samma, rabatten låg ändå bara på 139 kr och det gör ingen större skillnad då objektivet kostade 4890 kr.

Jag är så glad! Gissa om jag har fotat som en galning idag? ;) (Exakt 220 bilder!) Bilder kommer!

Ha de'!

bloglovin


Så var min fredag!





Dagen började med nationellt prov i svenska b, den skriftliga delen, det gick riktigt bra! Det känns i alla fall så nu :)



Vädret varierade - som vanligt.



Tom fick sin första parkeringsböter! Nåja, den dagen kommer ju alla att få uppleva så det var väl lika bra att få det avklarat! ;)

Jag har mer att skriva om men det får vänta tills imorgon för nu ska jag sova! God natt!


bloglovin


Måsar och svanar vid viken ♥





Idag har jag fotograferat en hel del :) Måsarna flög åt alla möjliga håll trots att vinden var stark.



Två hungriga svanar befann sig i viken och de blev glada när jag tog med mig bröd.




Den här måsen var väldigt envis och trotsade vinden med all sin kraft.




Vackra väsande varelse.


Hejhej!

Det var verkligen underbart att komma ut och fotografera idag! Känns som om det var en evighet sedan. Direkt efter skolan tog jag min bild till foto-redovisningen men den tänker jag minsann inte visa än! ;) Jag kan i alla fall säga att jag är fruktansvärt nöjd! ♥

Medan jag satt och redigerade bilderna kom jag ihåg att:"Oj fan, jag ska sitta och skriva Nationellt prov i svenska B imorgon! Kanske inte så bra att använda mitt stackars pekfinger så mycket då...." Jag har nämligen något allvarligt fel på mitt pekfinger. Det blir stelt väldigt lätt, det gör förbannat ont och beror antagligen på att jag klickar för mycket på datorn och skriver mycket i skolan om dagarna..

Jaja, VISST HAR NI SAKNAT MIG? Folk har skrivit och kommenterat som satan den senaste veckan, så visst måste det väl vara så att ni saknar mig? ;) Jag hoppas i alla fall att jag ska komma igång med bloggandet men livet är som det är ibland helt enkelt^^.

Ha det bäst!

Jag lever!



Don't you worry, jag lever! Det har inte blivit mycket bloggande den senaste veckan och det känns tråkigt att min ursäkt alltid är den samma: skolan. Men det är sant, varje gång jag skriver det, jag lovar!

Idag har jag fotat som f*n så nu håller jag på att redigera bilder, som jag snart kommer att ladda upp, så håll utkik! :D

Sommarjobbet fixat!


Hej!

Nu är sommarjobbet på restaurang Fingerkroken och Grillstugan fixat! Jag kommer att arbeta i 6 veckor denna gång men inte bara med disken utan mer varierat.


De första två veckorna är det disken blandat med upplärning av Grillstugan (vilket inte kommer bli så svårt, då jag var där en del förra sommaren också) och de två sista veckorna är det brickflicka som gäller. Brickflicka är det enklaste arbetet, då är man och hjälper till lite överallt och det är rätt soft :)


(Bild från förra sommaren. Jag passade ju rätt bra med raklugg ;P)

Vad ska ni göra i sommar?

Rådjur i grannens land ♥







Hej!


Igår fick vår granne besök av ett ungt rådjur som åt av rötter och vad som nu är ätbart i den fattiga jorden. Det var mamma som upptäckte det, tror jag, så hon gick in till mitt rum och sa:"Vill du fotografera ett rådjur så har du din chans nu, det står nämligen ett i Stinas trädgård". Det tog en stund innan jag fattade vad hon sa, sedan var det snabbt på med teleobjektivet och så stod jag i fönstret så stilla jag vara kunde och fotade. Fast som man kan se på den sista bilden så var jag inte tillräckligt stilla ändå, men det gjorde inte mig något då bilden blev toppen! ;P

Idag var jag på Vallhallaskolan (en grundskola) och pratade om samhälle-media för x antal 8:or. Det hela tog 2 ½ timma och det var roligt! Jag var inte ett dugg nervös, eller jo i början men det släppte och jag kände verkligen att: Det här vill jag göra! (Bli lärare alltså) Så det är toppen! Nästa vecka är det dags för Rödsleskolan och sist Kristineberg.

Idag har jag äntligen skickat iväg min ansökan/anmälan till de högskolor/universitet som jag har valt. Sidan är helt fucked up rent ut sagt! Vad är det för mening att ha en korg (som när man shoppar) där man kan spara sina val innan man skickar iväg dem, utan att valen ens sparas? GAH! Så ja, studera.nu är en elak sida och jag är inte bra vän med den. Men nu är det gjort!

Jag fick min studentklänning idag också!
Så jag var bara tvungen att prova den och den satt perfekt! Kanske visar en bild någon dag, men bara kanske! :D

Imorgon har jag prov i filosofi så nu måste jag plugga!

Ha det bra!

"Vill ha, vill ha och vill ha!"



Den senaste veckan har jag utvecklat ett konstigt "Jag vill ha"-behov, jag upplever att det är så mycket i mitt rum (framför allt i garderoben) som jag vill byta ut och/eller förnya. Fatta att jag fortfarande använder vissa kläder som jag köpt i 7-8:an? Jag har börjat inse att det kanske är lite pinsamt, trots att jag aldrig har brytt mig särskilt mycket förut.

Men nu är det inte bara kläder jag vill ha nytt av, utan jag känner även att jag vill ha/behöver:

- En ritplatta (?!)


- En bärbar dator


- En fjärrutlösare till systemkameran


- En reflexskärm


- Ett nytt objektiv



Inga billiga grejor direkt! Haha^^ De tre sista sakerna har jag funderat på hur länge som helst utan att jag har tagit tag i det ordentligt. Förrän nu.

Igår när Tom hade en timmas rast från högskoleprovet erbjöd han sig att åka in till OnOff och kolla om dem kunde beställa hem objektivet åt mig. Det var tydligen något konstigt (som vanligt) så mannen i affären visste inte hur han skulle göra (som vanligt!) men han lovade att ringa när det gick att beställa hem det. Så jag längtar något oerhört!

Sedan insåg jag att: "Shit, jag kommer att bli pank!". Kort därefter hörde jag dock syrrans ord: "Man lever bara en gång vafaan!" och det förändrade ju allt ;)


Det blev inga bilder..



Jag fotar imorgon istället, sorry.

Uppe med tuppen!





(Bild från i julas -det kanske syns?)

Tja, nästan uppe med tuppen i alla fall!

Jag vaknade av mobilens alarm som jag hade ställt in på 06.30 idag och med en varm, oerhört gosig men sovande karl brevid mig var det inte särskilt lätt att gå upp, kan jag säga. Trots att det egentligen inte var jag som skulle gå upp utan han! Tom sitter nämligen just i detta nu och plågas, som så många andra, av högskoleprovet. Alltså, jag lyckades till slut att få upp honom ur sängen.

När Tom hade brummat iväg med sin farfars bil (hans egna bil är inte körvänlig för tillfället) försökte jag somna om men det var helt omöjligt. Så här sitter jag nu och knappar på tangenterna för att snart komma igång med mer skolarbete.
Inte kul.


BTW, vår utekatt hade en äcklig fästing krypandes på hakan idag! Tur att jag hann ta bort den innan den sög sig fast, den vidriga lilla varelsen.
DÖD åt alla fästingar!
Usch.

Jag skriver nog igen lite senare och kanske laddar upp några färska bilder, då en utav mina skoluppgifter är just att fotografera!

Ha det bra så länge!

En glad och solig dag! ♥





(WOW, en bild på mig.. Ovanligt!)



Hej allihop!

Idag skiner solen ordentligt och det är hur skönt som helst att vara ute. Jag band ut Mischa ett tag och vi fick snabbt sällskap av storkatten Gant's som rullade sig i gräset av lycka att det är vår ♥.

Igår var det en stor dag, då tog nämligen Tom körkort!! ♥ Lyckan i hans ansikte var obeskrivlig när vi idag åkte in till stan för att fira genom att fetta oss på Tre Vänner. Nu sitter jag ensam igen och väntar på att han ska komma hit, för vi ska till stan igen och shoppa! ^^

Ooops, nu kommer han! Måste kila!

Ha det bra!

Fler vårblommor! ♥





Hejsan svejsan!

Det kanske börjar bli tjatigt för vissa men jag kan inte få nog av våren eller blommorna! ♥ Plus att när man har mängder av bilder som man vill visa så är det bäst att göra det så fort som möjligt annars blir det inte av alls. Det har jag fått lära mig minsann!

Vädret är inte det roligaste idag så jag ska nog hålla mig inomhus och påbörja en del skolarbeten. Det måste ju göras, det med!

Hoppas ni gillar mina bilder och att ni får en superbra dag! :)

Häxkatten Mischa





Mischa var påskfin med en scarf prydd av dödskallar runt halsen. Det passar henne bra, då hon är lite av en markatta ibland. Men den sötaste markattan minsann! :D

Helgen har gått fort, som vanligt, och mormor och Ingvar är här på besök men de ska åka hem redan idag. Tom stack hem tidigare idag och han lär inte komma hit på ett par dagar - han har nämligen uppkörning på tisdag! Provet är redan avklarat så det är inte mycket kvar nu.

Mamma, jag och Ingvar tog oss en riktig långpromenad nyss och vi var ute och gick i hela 1 ½ timma! Gissa om det var skönt?

Jag invigde min moped i förra måndagen och det var underbart trots att det pissade regn på mig och stackars Tom som satt där bak blev genomblöt på ryggen! Haha ♥

Nä, nu ska jag ta och umgås med familjen. Ha det så bra!

Skärtorsdag nu och påsklov nästa!






Hej alla glada!

Idag är jag glad i alla fall och det är för att nu har jag påsklov! Det bästa som hänt idag är att jag slutade skolan redan klockan 12.40! Sedan dess har jag funderat lite över livet. Jag har nämligen tänkt att börja söka till lite olika högskolor/universitet nu på lovet. Vi får se vad jag gör för val!

Hoppas inte att det kommer några påskkärringar eller påskgubbar hit, för jag tror inte att vi har något godis att bjuda på! Jag tycker trots allt att man äter alldeles för mycket godis ändå. Vi svenskar äter faktiskt 17 kilo godis per år och person! Äckligt mycket, så tänk på det nu i påsk!


RSS 2.0