Ni gör min dag ♥

Det är roligt att fotografera älsklingarna. Särskilt nu när Inez inte längre är rädd för kameran, som hon var när hon var mindre och väste så sött!Zebolon är värsta utvikningsmodellen
. Han låg ungefär såhär hur länge som helst, men med mindre förändringar. Så söt!

Idag har vi haft en ledig dag. En dag som använts till självstudier och analyser av texter. Rrrroligt! Eller inte. Jag är fortfarande inte klar och jag som tyckte att jag började tidigt. Imorgon är det redovisning. Det känns som att det är det enda vi gör. Sedan ska vi skriva tre olika texter denna vecka och få respons av gruppmedlemmarna (dvs också ge respons på 3x7=21 texter till helgen). Och sedan ska vi ha litteraturseminaruim och massa annat som jag inte har koll på just nu.

Hur som helst så lever jag, maten är i ugnen och jag är riktigt hungrig så det ska bli gott. Det är kul att titta på mina söta älsklingar när de busar. De gör min dag lite ljusare :) Och att Tom dammsuger och moppar golvet sjungandes är också ett stort plus i protokollet. Hoppas ni får en trevlig kväll!

bloglovin


Vår lägenhet!

Hej!

För ungefär en vecka sedan började jag göra planlösningen av Toms och min lägenhet i Linköping i photoshop. Jag blev inte klar då, utan finslipade på den idag och nu är den klar. Så ser den alltså ut! På ett ungefär då, måtten är väl knappast exakta då jag bara gjort den ur huvudet och utan mått.

Just nu är jag hemma i härliga Oskarshamn. Det var riktigt skönt att sova i sin egen säng! Idag var jag på min gamla gymnasieskola då det var öppet hus. Det var väl sådär, men jag vill nog helst inte gå dit igen utan jag vill minnas min tid där som den var då. Vädret här hemma är inte det roligaste! Grått och tråkigt.

Nu ska jag se till att göra något annat och inte bara sitta och uggla bort vid datorn!

Ha en fortsatt bra lördag!

bloglovin


Vilket tråkigt väder!

I fredags då det fortfarande fanns snö fick jag syn på lite klotter i snön, sedan läste jag det och tyckte det var riktigt fint! Sedan över helgen smälte det bort.Sådant här klotter är det inget fel på!

Igår när jag och min grupp satt och arbetade blev vi filmade av några som skulle göra en informationsfilm för miljöprogrammet. Vi ställde upp, och en tjej satte sig hos oss och talade i kameran medan de filmade. Det var askul, men lite svårt att hålla masken! Efter tagningen ville de ha fler frivilliga till ytterligare en inspelning senare under dagen. Då fick vi gå i trappor asmånga gånger innan det blev bra :P Ska leta efter filmerna och ladda upp de här så fort jag hittat dem. Som tack för att vi ställde upp fick vi varsitt snyggt USB-minne!Lagerkransen är Filosofiska fakultetens logo.

Idag jobbade vi med vår presentation som vi ska göra imorgon och det känns ganska bra faktiskt. I början av denna 2-veckorsperiod kändes det som att vi inte kom någonstans alls och jag började bli lite nervös ett tag. Nästa vecka ska vi börja en ny 2-veckorsperiod och då ska vi studera skriftlig kommunikation. Spännande!

Ikväll ska jag även gå på bio med Tom. Gissa vilken film? Ja, självklart är det Harry Potter och dödsrelikerna del 1! Många verkar tycka att det är töntigt men för mig är det svårt att hålla med om det. Jag har så gott som växt upp med Harry Potter. Mamma köpte den första boken till mig och den andra till min syster, som jag senare köpte av henne för 50 kr då hon inte fastnade för det lika mycket :P Jag tror också att det är på grund av för mycket Harry Potter-läsning som jag blivit närsynt, haha. Hur som helst har både Tom och jag höga förväntningar på de sista filmerna!

Vad tycker du om Harry Potter?

Ha en bra kväll!

bloglovin


Trött kisse ♥

Kvinnor och katter gör som de vill, män och hundar är bara tvugna att leva med det.
- Alan Holbrook

Hej!

Här har ni en nyare bild på en
av våra katter, min kattflicka Inez, inte för att man ser så mycket men det är en mysig bild. Jag är så avundsjuk på katter ibland, de får göra vad de vill och när de vill det. Det är som pappa säger:"Katter har det jäkligt bra, i nästa liv ska jag bli katt!". Jag kan inget annat än att hålla med honom. Livet är tufft, och ibland för tufft. 

Citatet under bilden tyckte jag var lite småroligt, dels för att det är hyfsat sant och dels för att det är en man som sagt detta. Jag hittade det i en liten bok jag fått av min mamma när jag fyllde år. När jag läste det kom jag att tänka på filmen "Den otroliga vandringen". Ni vet, två hundar och en katt (otecknat) som människor har gett röster till och så är de med om massa äventyr. I alla fall, katten i filmen sa vid ett tillfälle:"Katter styr och hundar lyder!". Rolig association!

Jag har funderat ett tag på att göra något nytt här i bloggen (räkna bort designen - den är ny!). Men det får bli en överraskning i så fall!

Nu ska jag fortsätta att läsa i mina böcker och artikelsamlingar.

Ha en trevlig kväll!

bloglovin


Frozen apples ♥Hej!

Igår i skolan fick vi (i olika grupper) varsitt textstycke med olika dialoger som vi skulle spela upp utantill idag i två olika versioner. Det gick bra och syftet var att vi skulle tolka kroppsspråk och sådant. Tyckte det var så kul att jag skriver ut manuset till den dialog jag och min grupp spelade upp:

Tycker du den här tröjan är ful?


A: Tycker du den här tröjan är ful?
B: Ja.
A: Hur ful då?
B: Ful.
A:Men den är ju alldeles ny?
B: Jag vet.
A: Jag köpte den ju igår!
B: Ja, du sa det.
A: Vad ska jag göra?
B: Ha den på dig.
A: Det kan jag ju inte - nu.
(Tystnad)
B: Tyckte du inte den var snygg när du köpte den?
A: J-jo.
B: Tyckte du inte den var snygg nyss?
A: J-jo.
B: Jamen, då så.
(Tystnad)
A: Kunde du inte sagt att den var lite snygg?
B: Du frågade ju, om jag tyckte den var ful. Om du hade frågat
vad jag tyckte om den, hade jag svarat på ett annat sätt.
A: Men du hade ändå tyckt att den var ful. Det hade ju varit att ljuga.
B: Men nyss ville du ju att jag skulle säga att den var lite snygg.
A: Om du tyckte det, ja.
B: Hade jag tyckt det, hade jag väl sagt det.

Efter skolan fick jag syn på äpplena i träden. De syntes inte så bra när det inte var snö, jag visste ju att det var äppelträd men jag trodde inte att det var några kvar. Så jag bestämde mig för att fotografera dem! Det var ett tag sedan jag använde mitt teleobjektiv och det var kul :)

Ha en bra eftermiddag/kväll!

bloglovin


Det snöar i Linköping idaaag..Hej och hå, här i Linköping snöar det minsann! Så nu får det snöa i bloggen också. Jag gick upp runt halv nio för att tvätta håret och fick min en mindre chock då jag såg snöyran utanför fönstret. Att chocken (eller snarare min förvåning) inte var stor berodde på att pappa redan hade förutspått att det skulle bli snö här. Tur att jag inte behöver cykla till skolan idag! Tom ska jobba hemma så han ska skjutsa mig -  awesome! :)

Min dator är knäpp, eller rättare sagt; mitt internet är knäppt för det fungerar inte på min dator så jag fick ta Toms för att kunna blogga idag. Vi har heller ingen signal inne i sovrummet om man vill sitta där med internet. Telia suger ibland..

Jaja.. Ha en bra dag! :D

bloglovin


Helt ny design!

 

Före:

 

Efter:

 

Hej på er alla stackare! Ja, jag menar förstås ni som ständigt besöker min blogg för att se om det uppdaterats något och som varje dag fått lämna min blogg besvikna.

 

Det har varit mycket de senaste månaderna måste jag säga. Bara att börja på universitet var ett väldigt stort steg och skiljer sig något oerhört mot det "pluggsättet" man är van vid. Att flytta hemifrån har varit jobbigt, till och från. Att flytta inte en, utan TVÅ gånger har också tagit lite på den energin man trodde att man hade. Min första hemtenta sög nästan livet ur mig och jag stressade upp mig onödigt mycket. Sedan har jag haft svårt att inreda den nya lägenheten, vilket också tagit energi!

 

Nu börjar det i alla fall att lugna ner sig igen, lägenheten ser hyfsat bra ut och skolan rullar på med en ny kurs men inget höstlov får man.. Morsan och jag har funderat på att åka utomlands ett tag nu och vi ska nog dra iväg innan jul. Då får jag i alla fall lite ledigt (2 veckor)! Vilka som ska åka med är ännu oklart, men som sagt är det inte säkert än att det blir av.

 

Sist vill jag bara skriva något till alla elever på gymnasiet: Längta inte till studenten alltför mycket, det kanske inte blir så underbart som ni trott.

 

Peace out!

bloglovin


RSS 2.0