Varning för kattungar! ♥Tänkte be om ursäkt för en sämre uppdatering de senaste dagarna. Detta på grund av att jag är ute på praktik och kommer hem omkring 17 varje dag och är då väldigt trööött. Idag höll jag i en hel lektion med 31 elever själv :) Det var awesome!

Slänger in min första video (eller den första videon som är min egen) och den visar min lilla ängel Inez och hennes syskon när de var 8 veckor gamla ♥ Inez är kattungen som ger sig på gardinerna lite, så ni vet. Måste även varna att ni lär tröttna på musiken, hehe.. :)

Enjoy!


bloglovin


Kanadagäss ♥Igår var jag ute i 2 timmar och tog den där efterlängtade fotorundan som jag ville häromdagen, men inte kunde på grund av tentan. Tentan gick för övrigt bra, eller det kändes okej i alla fall :) Vädret var underbart och jag ville nästan inte gå hem men kände mig nästan tvungen då jag varit borta så länge. Hehe!

Idag har jag och Tom varit på Ikea och äntligen köpt en skohylla och ett nattduksbord. Händig och envis som min karl är började han genast att montera ihop allt :) Awesome! Imorgon börjar praktiken och det ska bli kul!

Vad har ni gjort i helgen?


bloglovin


Tre år med Sony a200 ♥

Det är helt galet att det är 3 år sedan jag köpte min systemkamera ♥ Det ska firas med timmar av fotografering någonstans i Linköping... Eller kanske inte. För idag klockan 13 kommer hemtentan att skickas ut och den ska vara klar redan imorgon. Jag får fira i helgen istället eller kanske klicka hem något nytt till kameran. Vi får se :)

Hoppas ni får en bra torsdag och fredag!

bloglovinMin lilla fröken gillar skor ♥

Sötaste Inez ♥Mysigare sovställe får man leta efter. Mm, tåfis... :)

bloglovin


Mina första HDR-bilder!


"Vadå det är bara höbalar?" Nepp, det är HDR-höbalar ;)

HDR (high dynamic range) innebär att en bild innehåller flera bilder. Detta för att bilden ska få ett större dynamiskt omfång, alltså man ser detaljerna mycket bättre och det återspeglar verkligheten mer. Men mina bilder blev kanske lite åt det onaturliga hållet, tyvärr. Men det är trots allt första gången jag gör detta! Så ni som redan kan får inte hacka på mig ;)

Om man skulle fota dessa motiv i vanliga fall skulle antingen himlen bli för ljus eller marken för mörk osv. Med HDR blir det lite av varje :D I detta fall tog jag tre bilder per motiv och gjorde HDR av det i photoshop. Det var superlätt då photoshop typ gjorde jobbet av sig självt.

När man fotograferar ska man gärna använda stativ (vilket jag inte gjorde) och ta bilderna så tätt efter varandra som möjligt för att undvika rörelse i bilden. Sedan ska man tydligen använda RAW när man fotar, vilket jag inte heller gjorde. Kanske får testa det nästa gång!

Redigeringen efteråt bestod av att jag fick ljusa upp vissa områden samt slänga på lite färg.


Vad tycker ni om mitt tappra försök till HDR? :)


bloglovin


Hösten är här ♥

Löven skiftar från sina gröna färger till gula eller röda. Frukter har mognat på trädets alla grenar. Värmen övergår i kyla och mörkret tar ett hårdare grepp om dagen allt tidigare och tidigare. Det är höst.

Det har kanske varit höst ett tag
men det var inte förrän igår som jag tog chansen att fota något höstinspirerat. Plockade ihop lite olika löv och frukter och ta-da! Stilrent och snyggt, som det ska vara :)

Har ni fotat liknande bilder i höst? :)


bloglovin


På väg med närproducerat grus!

Det är kul att se när något man gör blir till något konkret. Som när man fotograferar och sedan framkallar sina bilder, eller som i detta fall när jag jobbat åt pappas företag och sedan får se resultatet av min insats. De som inte fattar vad min pappa jobbar med får skälla på mig, om det är otydligt i denna affisch ;)

Tanken är att den ska sitta bak på företagets nya lastbil och göra reklam för företaget. Det enda som jag inte är nöjd med är att företagsnamnet "eaglerock" inte fick sitt rätta typsnitt, som egentligen ska vara bauhaus 93 och se ut så här:

Vad tycker ni? :)

 

 

bloglovin


Mer natur ♥

Ni anar inte hur länge jag satt och väntade på att herren/frun till holken skulle dyka upp!
Gillar även att det är barrträd på ena sidan av holken och lövträd på andra sidan :)Fotade även en ekorre men efter en stund upptäckte jag att det var två stycken i samma träd! Hehe, då kände jag mig lagom dum när jag fotade den ena och sedan POFF var den jättehögt upp. Men då var det ju den andra ekorren ;)En liten fågelunge som sitter i plommonträdet. Älskar den här bilden ♥


Hej alla glada! Hoppas allt är bra med er. Jag mår superbra och måste bara tacka er för era underbara kommentarer i det förra inlägget! Är verkligen jättekul att läsa så fina kommentarer :) ♥ Det får mig att vilja fortsätta blogga och ge mig ut och fota massa mer bilder!

Ni är bäst!


bloglovin


Fotografering i skogen ♥I lördags var jag ute i skogen med min syster och hennes hästar. Vi fotograferade i en hel timma och många bra bilder blev det! Nu har jag suttit och redigerat för fullt och tänkte visa två av bilderna! ♥

Det var lite av en utmaning att fota hästarna. Särskilt när vi skulle fota en i taget tillsammans med syrran. Då var nämligen den andra hästen väääldigt intresserad av mig, som satt på huk och hoppade hit och dit. Blev omknuffad ett antal gånger, vilket kan synas på vissa bilder. Men kul var det!

Vad tycker ni om bilderna? :)


bloglovin


Nytt i bloggen! ♥


Den tidigare headernDen nya headern.


Vad tycker folket? :)

bloglovin


Äntligen lite böcker att läsa!

Idag har jag äntligen fått min kurslitteratur! Snacka om att jag är lättad. Nu har jag massa läsning framför mig för att hinna ikapp mina kurskamrater. Förhoppningsvis går det bra :)

bloglovin


RSS 2.0