Valborgsmässoafton





Tjohej, vad ska ni hitta på ikväll?


Supa skallen av er eller umgås med familj och vänner?

Ni vet vad jag ska göra i alla fall.












MYSA!






Lite bilder från min eftermiddag





















Underbart med sol!







HEJ!

Härligt att jag kom hem från Kreta precis lagom till att få känna på svenska värmepustar! Det var verkligen efterlängtat för det är verkligen underbart att både se och känna att sommaren är nära! Man blir riktigt glad.

Denna vecka har det bara blivit en enda skoldag för mig, haha. I måndags var jag ledig pga att vi kom hem 06.30 på söndagmorgonen från en lång resa från Rethymnon>Chania>Göteborg (7h resetid sittandes på min smärtande rumpa). På tisdagen var vi på Äspö, nere i tunneln och det vanliga snacket om hur vi ska få framtiden att förstå vad det är vi har(ska) grävt ner och gissa bajset m.m...

I onsdags åkte vi till Stockholm på klassresa och vi övernattade på vandrarhemmet af Chapman (en båt^^). Det var redigt fräscht där faktiskt! Vi mediaelever besökte moderna museet och shoppade medan de andra var på regeringskansliet.

På torsdagen fick vi en guidad rundtur
i Riksdagshuset av ingen mindre än Håkan Juholt. Det var verkligen coolt där inne.. Ångrade djupt att jag inte packade med mig någon kamera.

FREDAG! Den enda riktiga skoldagen för mig denna vecka bestod av att engelskan var inställd så det var alltså bara 2 lektioner idag. Matte och media i 3h. YEY! 

Jag passade även på att be Åke om att få reda på mitt geografiarbete och det gick bättre än jag trodde! Jag trodde att jag bara skulle få g, det kändes verkligen inte bra när jag lämnade in det men jag fick VG! Shoho! Typ enda gången jag blir glad över ett VG.. Jag är så MVG-fixerad ..^^ Hah. På tal om mvg.. Snart är det nationella prov i matte och får jag mvg då så har jag mvg i matte b!! Vadå press?! Fast jag blir nog ändå nöjd med vg :)

Men nu får det räcka för idag! :D


PUSS HEJ!





Kreta 10/4 - 18/4-2009!



Hey! I'm back!






Jag är tillbaka från en härlig vecka på Kreta! Självklart har jag tagit hundratals bilder som jag nu har sorterat och valt ut en del som jag tänkte ladda upp!


Fredag 10/4:


Mormor och Ingvar kom till oss dagen innan vi skulle resa. För enkelhetens skull hyrde vi en minibuss som vi åkte iväg med halv sju på fredagmorgonen. Vi kom fram till Landvetter flygplats efter cirka 3 timmars åkande, fortare än vi hade beräknat men det var bara bra. Planet flög iväg med oss klockan 12.20 och vi landade vid ca 16.30 svensk tid.



Hotell Akti Hara, Platanias, Rethymnon på Kreta.

Vi fick vrida fram klockan en timma då vi kom fram. När vi hade nått hotellet efter en timmas bussresa och kollat in rummen (lägenheterna) så gick vi ut och åt middag. Det var hemskt jobbigt, vi fick vänta en hel timma på maten och de bad om ursäkt för det.. Så kan det gå och vi var heeemskt hungriga!


Lördag 11/4:





Idag tog jag en lång och härlig strandpromenad tillsammans med mamma och Alfred. Min ena flop-flop flöt iväg med vågorna men som tur var åkte den bara in mot stranden igen så Alfred fick springa efter den! Vattnet var väl runt 20 grader (KALLT!) men det blev skönare efter en stund! Jag älskar ljudet av vågorna..


Söndag 12/4:

Idag var det informationsmöte klockan 10 med reseledare från Apollo på resturangen White Lady. Vi satt och lyssnade medan hon pratade och pratade om allt möjligt som rörde Kreta och de utflykter man kunde göra. Vi bokade in oss på 2 heldagsutflykter: "Knossos" på tisdagen och "Mitt älskade Kreta" på torsdagen.



Efter mötet la vi oss vid poolpmrådet och solade och det var riktigt varmt och skönt!



Måndag 13/4:


Bilden är tagen av mig, men jag är med på bilden också! Haha, förvirrad?

Idag låg vi också och jäste i solen på dagen och mot kvällen kollade vi in centrum lite grann. Mormor köpte sig en ny resväska och en del presenter. Jag blev sugen på att köpa ett par solglasögon, typ Dior, Boss eller något annat fejk, men ändå! De var jättesnygga.


Tisdag 14/4:

Idag åkte vi till Knossospalatset nedanför huvudstaden Heraklion. Vi blev guidade runt de 3700 år gamla ruinerna och det var väldigt intressant. Minoerna hette folket som bodde där, de var väldigt smarta och före i den mänskliga utveckligen, hade tillverkat toaletter (typ ett avloppssystem), badkar, egna skrifter och handlade o bytte varor med bl.a. Egypten. På den tiden var vi i Skandinavien bara en hop vildar som bodde i grottor och jagade varg.


Offerplatsen, Knossos.

Minoerna var också ett väldigt troende folk
, de offtade djur till olika naturgudar. När det hände en naturkatastrof (ex. jordbävning, vulkanutbrott) så undrade de vad de hade gjort för fel och offrade allt mer till gudarna. Bland annat små spädbarn. Allt detta enligt forskare och massa andra gubbar och tanter som hittat benrester m.m.. Mysteriet med minoerna är att ingen vet hur de försvann. Det är väldigt intressant!



Del av Knossos


Målningar av folket


Drottningens rum


Heliga tjurhorn


Onsdag 15/4:

Idag besökte vi en fästning som låg i Rethymnon.










Torsdag 16/4:


Idag åkte vi på utflykten "Mitt älskade Kreta" men tyvärr kunde inte Ingvar följa med för han mådde inte så bra. Det var väldigt synd för det var verkligen en upplevelse!




Första stoppet var i byn Vrisses
, där en familj drev ett eget företag tillsammans. De tillverkade olika sorters vin, olivolja med mera och de berättade hur allt gick till. Efter rundturen fick vi tid att titta i deras butik och där tog det tid för folket att hitta ut! Alltså, affären var liten men alla var intresserade av allt.. Mycket shopping ^^









Nästa stopp varade i 10 minuter, då vi fick fotografera bergstopparna samt en get som mamma bjöd på kex.



Pappa njuter av solen

Sedan åkte vi vidare upp i bergen (cirka 900 meter) och stannade kort i byn Imbros där vi blev bjudna på pannkakor med getost emellan. Själv så skrapade jag bort getosten.. Mamma och jag tog oss även en liten runda och då blev mamma så sugen på att bergsvandra! Vi kunde ha gjort det igår, men det är ju så väldigt dyrt..



Jungfru Marias kyrka

Efter den lilla måltiden åkte vi vidare
upp i bergen till byn Myriokefala där vi tittade på en kyrka som var byggd på 1100-talet i Jungfru Marias ära.



Jag och bergen i byn Myriokefala.

Jag ser lite sur ut på denna bild men det var jag inte!




Vi åkte vidare till byn Lappa där vi blev guidade och fick lite egen tid till fotografering samt shopping.

Jag hade ingen aning om att romarna hade sådan kontroll uppe i bergen på Kreta! Alltså, romarna hade rivit ned och byggt om denna by och på senare år kom det nya människor hit och byggde över romarnas rester. Det upptäckte man lite senare och nu har man bevarat vissa platser för att man just ska kunna se detta.


Brorsan



Mormor

Efter besöket i byn Lappa åkte vi
med bussen i cirka tio minuter för att äta lunch på en uteresturang. Vi hade så roligt åt mormor som beställde två rätter: både grekisk sallad och omelett! "Det får du ta och äta upp själv" sa vi och skrattade. "Jag äter för Ingvar med", svarade hon då! Haha. Jag åt också grekisk sallad, men den var inte så god och bestod mest bara av tomater. Tappade matlusten när jag fick i mig en övermogen tomat.. Uääh!







'
Bror & jag vid uteresturangen







Sista stoppet för dagen blev Kournas Lake, en insjö som det talas mycket om mytologiskt. Det var inte så stort men himla vackert.

När vi kom tillbaka till hotellet så sa vi god kväll o adjö till mormor och Ingvar. Sean tog mamma och jag oss en sväng på stan för att shoppa. Jag hade inte köpt någonting alls förrän vi kom in i en jättenajs klädaffär som hette In&out där jag köpte 3 tröjor för 35 Euro. Billigt! :D


Fredag 17/4:




Idag solade vi oss igen vid poolområdet och drack färskpressad apelsinjuice - så härligt, underbart o gott! Man fick njuta så länge man kunde! Mormor och Ingvar åkte in till centrum och gick lite vilse. Ingvar var sugen på att bli rakad av en grekisk barberare som han hade sett men han hade stängt för att det är påsk (en vecka efter vår påsk).

På kvällen började vi att packa så att det inte skulle bli allt för stressigt. Det var på håret att vi fick ned allt!


Lördag 18/4:






Sista dagen på Kreta utan våra rum (de var vi tvugna att lämna ifrån oss kl 12) spenderades vid poolområdet i solen. Mamma, jag och Alfred tog oss även iväg en snabbis och jag köpte en jättesnygg väska! Vi hittade även shorts och strumpor till Tom.

Bussen till flygplatsen i Chania skulle inte hämta oss förrän klockan 20.30 (grekisk tid) och planet åkte inte förrän 23.40. Jobbig natt! Vi kom hem till Sverige mitt i natten, eller på morgonen.. Halv sju var vi i alla fall hemma i O-hamn! Gissa om jag var trööött!

Så det är alltså därför som Alfred och jag tagit ledigt från skolan nu idag (måndag).


Hur har ert lov varit? :D





Påskgubbarna kom på besök!







Hehe så söta de var :)



Förresten så var jag på anställningsintervju
igår och nu så har jag ett 5-veckorsjobb på resturang Fingerkroken i slutet av sommaren!






Resultat!

   



Passar jag med lugg?





Ett tag kändes det som att precis ALLA skaffade lugg. Men nu struntade jag i det, jag har aldrig haft lugg (jo, när jag var typ 5 och gick på dagis..) så jag hade en bra anledning att prova det!

Så, vad tycker folket? :D



PUSS på de som kommenterar! ;)


Jag kan också passa på att säga att denna dag har trots den dåliga starten varit en KANONDAG! Jag är hur glad som helst över allt och ingenting! Underbart!


Kramhej!!





Klippning 17.15!



HEY!



Höhö, så vem vill stå utanför fönstret och kika in då? ;D

Surt för er så har inte jag tänkt att berätta vart jag klipper mig någonstans. Moahahah! Men det hade varit värre om jag skulle färga och ha massa folié i håret - hah!

Det är i alla fall äntligen på tiden att det blir gjort, mitt hår är så slitet i topparna nu att det gör mig galen! Plus att det är snart 5 månader sedan sist! Hemskt vad tiden går fort, och snart är det sommarlov med! Jag är så trött på vissa lärare nu att lilla oskyldiga jag till och med har skolkat lite då och då.. HRM HRM. Inte bra alls. Tur att det är påsklov nu på fredag så man kan vila upp sig lite i alla fall (Kretaaahh).

Säger jag "i alla fall" för ofta? Jag har tänkt lite på det.. Säg till isåfall! :D

Idag, typ för ca 40 minuter sedan, kom Lea fram med ett fotografi som hon tog på mig och Tom för flera veckor sedan och sa: "Jag tänkte att du kanske ville ha det.." Jag blev asglad och kramade henne och när jag kom hem så scannade jag in det i datorn direkt och här är det:





I love it!





Annars har starten på denna vecka varit riktigt tråkig. Jag kom på morgonen och skulle ha fysisk träning men kände att jag mådde illa, hade jätteont i magen, så jag åkte hem igen. Väl hemma så gick det över rätt så fort, så det var skönt och jag hade hål till 13.05 då en av mina 2 lektioner för dagen började så jag läste lite i svenskaboken (Candide av Voltaire).


Men nu ska jag sätta fart med geografin!




Pusshej!




Bus på baksidan!




Heey.

Igår, söndag, var det städdag. Inte så jätteroligt kanske så jag gick ut lite och passade Mischa som var utbunden. Jag passade på att ta lite bilder då Gant's gick ut till henne och busade ^^.






Söta Mischa utbunden i trädgården





Hon är busig och försöker reta Gant's




Catfight!


Nejdå, inte riktigt. När katter slåss på allvar ser det mycket, mycket hemskare ut.




Åh, så gutt man kan ha det!






Det är härligt med frisk luft









RSS 2.0