Virserums marknad! ♥





Idag klockan 11 åkte Tom och jag för att titta på kattungar men när vi kom dit visade det sig att det bara var helsvarta katter kvar och jag vill helst ha någon med lite mer färg och mönster! Men Tom var "helt förälskad", som han själv uttryckte det och det blir nog att vi tar en i alla fall. Efter det åkte vi till Virserums marknad!



Tänk att uppblåsta plastbitar med olika färger och mönster kan vara så lockande.

Marknaden skulle tydligen bestå av 600 knallar i år. Just idag var det många försäljare som berättade att det var väldigt lite folk ute idag, mot var det var igår. Men det gjorde inte oss något! Mer plats för oss att kika runt på ;) Det enda jag köpte var en väska för 100 kronor, typ alla väskor på hela marknaden kostade 100 kronor styck! Annars shoppade pappa mest, hehe.

Men nu ska jag och älsklingen titta på en film! ♥ Ha det bäst!

bloglovin


Närbild på insekt o blomma





Sony alpha 200 + Sony 50mm f/1,4 + close up+10 - filter.

Hejsan svejsan!

Visst är det typiskt att det ska bli regn precis lagom till helgen?
Jag som sett fram emot helgen med sol, långa promenader och många nya bilder att pyssla med. Istället sover jag bort lördagen och slöar nu bort söndagen. Fast än är inte söndagen slut, som tur är.

Bjuder på en bild, som jag fotograferade i torsdags innan jobbet. Då var det inget fel på vädret inte och dessa blommor var utfällda. När vädret är dåligt brukar de fälla ihop sig, vilket är riktigt coolt.

Jag har typ glömt att skriva en hel del saker, typ att jag kom in på Linköpings universitet som gymnasielärare! Vilket var mitt första val och Tom kom också in på sitt första val :D Shoho! Sedan  är boendet fixat också, en lägenhet i andra hand på 59 kvadratmeter - så det är rätt okej!

Men nu ska jag se om jag kan hitta på något vettigt att göra, kanske plugga körkortsteori? Har liksom inte ens öppnat boken :P

Ni får ha det så bra! Byebye..


bloglovin


Röstinspelning till GPS med Yoda från Star Wars!^^





"A wrong turn you have made. To the dark side m-hm!"

Så jädra kul!

bloglovin


10.07.18 = 3 ½ år! ♥





Bild från igår när vi åt ute :)




Efter maten spelade vi minigolf! Schnyggingen vann med två slag ♥



Men glad var jag ändå :) Älskar min nya klänning ♥



När vi närmade oss de sista banorna på minigolfen ringde en av Toms kompisar och sa att han hade backat ner i ett dike (inget allvarligt med andra ord, då ingen kom till skada). Bromsarna hade inte tagit så bra på den gamla bilen när han backade så vi fick åka till undsättning och dra upp honom^^.

Sedan bar det av till biosalongen för att avsluta dagen med att se Knight and Day med Cameron Diaz och Tom Cruise. Filmen var rätt så bra, men ibland upplevde jag att det hände för mycket respektive för lite. Men ja, se den ändå! ^^

Nu har en ny arbetsvecka dragit igång och det är bara att ge järnet, som vanligt! Eller hur?! *pepp*

Ni får ha det så bra, alla som jobbar och ni som har det ledigt! :D

bloglovin


10.07.18 ♥


Rådjur i grannens trädgård, en tidig morgon i juli.

Hej alla!

Idag är det min lediga dag. Jag har nu jobbat i 6 dagar, är ledig idag för att sedan jobba 5 dagar till nästa helg. Men det gör inget. Jag är i alla fall ledig idag! Och idag är det min och Toms dag! ♥ Vi firar 3 ½ år tillsammans och ska ut och äta god mat för att sedan gå på bio och ha det hur mysigt som helst.

Igår var jag på bröllop, vilket också var hur mysigt som helst. De hade anställt typ 3 fotografer plus mig och Emma, som filmade. Det blev bra film kan jag lova! Så i veckan ska jag o Emma börja redigera ihop filmen :) Brudparet hade också anställt en man som sjöng och spelade piano HUR VACKERT SOM HELST. När jag nynnade låten för syrran sa hon "ameh, det är ju Kent" så jag sökte på det nu, och han i kyrkan sjöng såååå mycket bättre än Kent.

Men det är vad jag tycker då. Här kommer låten i alla fall; Kent - Utan dina andetag.


 

bloglovin


Jordgubbar med vaniljglass ♥





Jordgubbar med vaniljglass ♥

Efter jobbet idag åt jag mat, hungrig som jag var, och efter det bjöd mamma
oss alla på vaniljglass med jordgubbar som hon hade köpt tidigare idag ♥ Vad är bättre än det egentligen, en sommardag som denna? Ingenting, faktiskt. Tänkte att jag bara skulle slänga in denna bild och detta korta inlägg lite snabbt, för nu måste jag sova - ska upp innan tuppen imorgon (06.00)!

God natt!

bloglovin


Den 14 juli 2010.





Kärlekspar som avnjuter solnedgången.

Hej!

Det var ett tag sedan jag skrev något sist,
men så är det när man jobbar måndag till fredag i 30-50°C värme. Läste framtidan på blogg.se om att när det är 23°C ute så är det 60°C i en bil, typ. Hur varmt har inte vi det inne på restaurangen då?! I disken, vid köket och värst - i grillstugan?! Man blir så utmattad att man kommer hem och däckar på sängen, musklerna ömmar och man har lite smått vätskebrist. Man orkar ingenting.

Idag gick jag upp klockan 6 för att ha körlektion vid 7.30. Det börjar bli många sådana lektioner nu och det rullar på riktigt bra!  Fotografera har jag gjort! ;D Det finns det alltid energi till. Bilden ovan tog jag för ungefär en vecka sedan när jag var och spelade minigolf med Emma och hennes syster. Vackert eller hur?

Denna vecka jobbar jag även på lördag, vilket inte känns så kul och direkt därefter ska jag på bröllop och filma :) Spännande! Och nä, det är inga jag känner utan det är ett litet extrajobb så att säga.

Men nu har jag väl uppdaterat duktigt? :D Nu ska jag springa iväg och sminka mig för strax ska jag jobba! Bara till 16 idag så det är skönt :)

Ha det bäst!

bloglovin


Hur man gör en ram på sina bilder




Jag tog mig tid att göra en tutorial på hur jag gör ramar runt mina bilder :) Som rubriken säger:"...en ram PÅ sina bilder" är inte felskriven på något sätt. Det får ni snart se :) Texten kanske inte syns så bra så jag skriver igen under varje bild.



Steg 1: Gör ett nytt, tomt lager och se till att det är markerat.

Steg 2: Gör en markering längs den långa sidan av bilden. På stående bilder blir det alltså uppifrån o ned, medan det på denna bild blir från höger till vänster :)



Steg 3: Fyll markeringen med valfri färg. Jag använder vit :)

Steg 4: Använd markeringsverktyget och flytta ned markeringen till dess motsatta sida och fyll i färg.



Steg 5: Ha kvar markeringsverktyget och högerklicka i markeringen. Välj "Transform Selection", eller Rotera markering eller vad det nu blir på svenska.




Steg 6: Högerklicka igen och välj "Rotate 90 CW" Eller "Rotate 90 CCW", det spelar ingen roll - bara det blir 90 grader! Klicka sedan på enter.



Steg 7:
Sedan är det bara att göra likadant på de korta sidorna innan du avmarkerar :)

Steg 8:
I steg åtta sänker vi opaciteten/styrkan på den valfria färgen. Mindre styrka ( i procent %) = mer genomskinlighet! Välj den opacitet du själv tycker blir bra på bilden du använder :) Jag använder oftast 50 % men ibland 70 %.

Hoppas detta har varit till någon hjälp!
Det finns mer saker man kan göra med sin ram, men det kanske jag kan ta en annan dag - om det så önskas! :)

Ha det bäst!

bloglovin


Den tredje juli 2010.





Igår solade jag på förmiddagen
och på eftermiddagen åkte mamma, jag och syrran till stallet.



Vi gick en promenad tillsammns med syrrans häst Spurillen.



Självklart skulle hon äta upp blåklockorna, som jag precis hade fotograferat!



Djupeträsk.



Mamma hittade blåbär!



Tillbaka vid stallet lassade syrran in lite hö i hagen. Den vita hästen på bilden hade precis rullat sig men reste sig snabbt då höet kom.



När vi var hemma igen satte syrran o jag igång med att måla lite trämöbler. Ett bort och två pallar som tidigare var blå, blev nu gräddigt vita :)

bloglovin


Broken Door - Angel





Jag är har en ny favoritlåt! :P

bloglovin


Vart har jag varit?^^





Hej!

Jag fick frågan om vart jag har varit
någonstans och det tänkte jag nu berätta. I måndags började jag jobba på restaurang Fingerkroken och det gjorde jag även i tisdags och onsdags. Den första veckan är alltid jobbig, i alla fall för musklerna. Min rygg, mina knän och fötter gör hemskt ont nu innan man vänjer sig. Det är ett hårt arbete då det är varmt, stressigt och man bär ständigt runt tunga saker.

Hur som helst. I går var jag i Norrköping och i Linköping! Där åkte vi omkring o tittade lite samt tog kontakt med lite folk så vi (Tom och jag) förhoppningsvis kan få oss en bostad nu när vi ska studera på annan ort! :)

Dock blev det inget besök hos kattungarna :( Kullen som jag trodde att vi skulle få se var redan sålda men de har en ny kull där ungarna bara är 1 vecka gamla och det var inte aktuellt att besöka då när dem är så små. Så vi får åka dit en annan gång, men det gör inte så mycket då vi kommer att åka upp till Linköping igen (det blir nog till Linköping vi flyttar - vi gillade inte Norrköping).

För två dagar sedan shoppade jag över nätet på nelly.com som har/hade rea. Det var dumt, jag blev väldigt impulsiv och nu vill jag skicka tillbaka mer än hälften då det flesta plaggen antingen var för stora eller satt inte så bra!

Men man lär sig av sina misstag, aight? Det gör i alla fall de flesta :)

bloglovin


RSS 2.0