Söndagsbowling

Extrem närbild på sötbollen Mischa!

Hej hopp!

Helgen har gått fort, jag har bara slöat och tagit det lugnt. I går hämtade jag ut ett paket innehållande ett rengöringsset till kamera m.m. som jag beställt från tvspelweb. Det kändes på tiden att skaffa ett och billigt var det också!

Snart ska vi iväg och bowla med men först ska jag äta! :D

Hoppas ni får en bra söndag!
Härligt med fredag!

(Bilden togs i tisdags då det var en aning mindre snö)


Hej!


Igår hade jag bara en lektion så jag valde att stanna hemma helt (kunde ändå inte ta mig till skolan p.g.a. snön) och jobbade med projektarbetet!

I onsdags bestämde jag möte med min projektledare
och förklarade att enligt mina beräkningar så skulle jag bara kunna jobba ihop ca 50 timmar av 100 som man ska lägga ner. Hon tyckte inte att jag skulle tänka på det och att hela grejen med projektarbeten har ballat ur. Det är egentligen tänkt att man ska göra ett projektarbete som har med ens gymnasiumlinje att göra - alltså naturvetare ska forska eller nått och esteter skulle kunna hålla konserter eller dylikt. På sätt och vis är ju mitt projektarbete inom media, det är mycket grafiskt och jag jobbar endast i photoshop så.. :D Huvudsaken är att jag blev klar och att jag visar henne hur långt jag kommit så blir det bra!

Nu är det skönt med fredag, det har varit en rätt så jobbig vecka men det vänder nog snart!

Ha det bra!Min födelsedag igår

Hejhej!

Hoppas allt är bra med er, jag kunde inte skriva något igår för vi var upptagna med att fira min födelsedag :) Det känns inget speciellt med att vara 19 år, det kändes heller inget speciellt när jag fyllde 18 år men någon gång kommer ju alla att tröttna på att fira sin födelsedag. Man blir ju inte direkt yngre ;)

Vi åt ute på steakhouse och såg ut genom fönstret hur bilar försökte ta sig upp för gatan. Få lyckades och fick backa/rulla ner igen. En vit, större bil sladdade så illa att han/hon hamnade på bredden med bilen och så kom det en bakom! De lyckades ta sig därifrån oskadda till slut men fy f*n för detta väder!

Jag fick ett nytt minneskort till systemkameran på 8GB av pappa (jag slänger sällan bilder.. är en liten hamster!), 2 guldringar och guldörhängen från mormor och Ingvar. Sedan fick jag köksgrejer för framtiden, en pyjamas, strumpor av mamma.. Sist och värst: en ny mobil! Vilken har gjort mitt liv lite svårt för tillfället^^ Den är nämligen rysligt dyr och jag vet inte om jag kan ta emot den eller om jag vill ha den. En del av mig tar gärna emot den, men något säger samtidigt nej.. Den är också en touch-mobil, vilket jag hade svårt att kunna tänka mig att ha tidigare men ..

Hjäälp! Vad ska jag göra?Mina sista timmar..

.. som 18-åring är snart slut! Haha, blev ni rädda nu? ;D Rubriken blev lite skrämmande faktiskt.

Nå, vad har jag gjort i eftermiddag
? Jo, jag har varit ute och fotat lite men det var inte så kul som jag hoppades att det skulle bli. Jag ville koppla bort tankarna från allt och alla men lyckades inte så bra. Annars i eftermiddag har jag "slö-pluggat" (<-eget påhittat ord som betyder att jag pluggat, kollat på tv, pluggat och varit inne på internet samtidigt^^). Det är inte särskilt effektivt, kan jag lova!

Det är jobbigt att sova ensam!
Bara så ni vet, jag saknar min karl som alltid vänder o vrider på sig så förbannat innan han somnar så sött ♥ Jag förstår inte hur man klarar av ett distansförhållande, jag skulle verkligen inte klara det! Eve du är stark, du! Shit, jag klarar knappt tre dagar.

Nu ska jag sova, behöver all energi jag kan få inför provet imorgon.. Det känns inte så bra som jag hade velat men det löser sig nog ändå :)

God natt!
Cykla, jag?!

Hej alla glada och mindre glada, som Liza brukar säga :D

Idag har det inte varit någon skola för oss tredjeringare, då vi istället fått en heldag till att arbeta med våra projektarbeten. På förmiddagen hade jag min första körlektion, jag lärde mig väl inget nytt direkt förutom att bromsarna på körskolans bilar är jävligt känsliga! När jag började bromsa så kändes det som att det inte hände ett piss, så jag tryckte ned lite till och då jävlar blev det "tågbromsning" som min körlärare skrev på mitt sådant där "vad-det-nu-var"-papper med steg efter steg som man ska klara^^.  Jag bromsade alltså för hårt!

Annars var det rätt så kul, och kan ni tänka er detta: Jag cyklade till stan och hem igen! It's a miracle! Dels för att det är jobbigt, dels för att alla som ser mig cykla tycker jag cyklar fult. Hur f*n kan man "cykla fult"? Jag passar antagligen inte ihop med en cykel :P Det var inte det lättaste heller då jag höll på att ha ihjäl mig 3 gånger på de spåriga cykelvägarna. Nåja!

Nu ska jag plugga, plugga och plugga.. Skoj! :)

Hoppas ni har haft en bra måndag!


Mitt projektarbetes förstasida!

Hej!

Så här ser den alltså ut
, min förstasida till mitt projektarbete. Jag är inte riktigt nöjd än, det känns som att det saknas någonting men jag kan inte komma på något tillräckligt bra att lägga till. Något mer vill jag i alla fall ha brevid Big Ben och kanske att jag ska byta ut kvinnan och mannen mot något annat? Eller kanske ska katten bort?

Vad tycker ni?
:)


Liquify power!


Orginal, klicka för större!

Hej!


Som ni kan se så har jag varit lätt uttråkad i eftermiddag och som vanligt tillbringade jag tid i photoshop vilket jag alltid startar när jag sitter vid datorn.

Bilden säger allt.

Men jag ska berätta ändå. Jag ser verkligen inte fram emot nästa vecka!

- På måndag är det projektdag - tack och lov!

- På tisdag ska vi stackars mediaelever ut på "skolturné" och stå och prata inför en massa nior om Oscarsgymnasiet! Eller, inte alla bara de som anmälde sig frivilliga och jag var en av dem. Jag ska prata inför Kristineberg, dum som jag är så går min käre bror där vilket gör att jag av någon anledning känner mer press. Sedan ska vi också visa en film som hälften av oss gjort (inte jag).

Jag fick massa idéer om hur vi skulle kunna lägga upp vår "redovisning" av OG inför alla nior. Jag menar, hur kul kommer de att tycka det är om bara jag eller någon annan bara babblar massa fakta? Jag vill att vi ska göra en show av det!

Whatever, vi får se hur det blir med det..

Sedan har vi läxa i psykologi, filosofi och svenska c .. Allt på en o samma dag!

- Onsdag, prov i Naturkunskap B som jag tycker känns jobbigt just nu, vet inte varför men.. Och jag fyller 19 år.. Yeey..

- Torsdag, inget i hope!

- På fredag har vi prov i Svenska B!

Vi får se om jag överlever.Min framtid, hur kommer den att bli?

(Bild på rosen jag fick av älsklingen i måndags♥)

Hej!


Idag har jag betalat för studiebesöket på Linköpings Universitet vilket jag verkligen ser fram emot eftersom det just nu är mitt första val som förhoppningsvis kommer att hjälpa mig rakt in i arbetslivet!

Jag kom nyligen på att jag måste börja leta efter fler universitet-/högskoleutbildningar då jag inte kan vara hundra på att jag kommer att bli intagen på mitt första val.. Det kan man aldrig vara! Om man nu inte har mvg i allt såklart. Då blir den nya frågan: Vad mer skulle jag kunna tänka mig att utbilda mig till?

Jag har velat bli väldigt mycket genom mina år^^ Bland annat:

- Turistledare eller reseguide (älskar språk, att resa och uppleva olika kulturer)
- Journalist (älskar att skriva, men det har varit brist på det på senare tid..)
- Fotograf (älskar att fota, men om jag skulle jobba med det tror jag att jag skulle tröttna)
- Författare (men det är rätt svårt att lyckas och svårt att leva av med)

Åh, vad svårt. Jag tror att jag måste läsa igenom några kataloger och klicka in mig på fler hemsidor innan jag kommer lyckas att bestämma mig..

Jaja, hoppas ni har haft en bra dag och att ni inte drömmer mardrömmar inatt om er framtid nu på grund av mig! Haha :)


3 underbara år fyllda av kärlek ♥Idag har det varit en härlig dag, jag tänkte inte särskilt mycket på våra nya ämnen utan bara på att det är Toms och min dag. På förmiddagen hade Tom lämnat en ros tillsammans med ett kort och en Merci-chokladask i mitt skåp :) Blev så glad att tårarna var på god väg att börja rinna ♥

 

Efter skolan gick vi till stan och åt på tre vänner, sedan promenerade vi till Big Bang och spelade bowling igen! Askul, jag fick 7 strikes och spöade därmed min stackars man! ;) Girlpower!

 

Nu har vi varit hemma i 2 timmar och nördat mario kart som vi brukar och vi älskar't!

 

Annars idag har jag bokat mina första 4 körlektioner så nu jävlar ska jag satsa på allvar med körkortet! ;D

 

Ha det bra!

 

Kram!

 


Minnen ♥

Tomma rader.
Där det väl står någon form av text så händer det att bilden brevid inte har något med texten att göra. Detta bevisar att någon har varit och rivit runt bland bilderna tidigare och denna någon måste vara jag :P

Det har varit en rätt seg dag idag, jag har mestadels suttit vid datorn och scannat in bilder till min "om-man-nu-kan-kalla-det-för-en-scrapbook" (projektarbetet) och som vanligt när man sitter vid datorn så flyger timmarna iväg.

Man borde faktiskt ta och kolla i sina fotoalbum oftare än man gör för att minnas, drömma sig tillbaka och njuta. Jag älskar minnen och tycker att man ska försöka minnas så mycket man kan, så länge man kan!

I alla fall om det är värt att minnas, som syftet är med mitt projekt: Att minnas mina resor.

Nu ska jag förhöra Tom för han har prov imorgon. Ha det bra!


Den efterlängtade helgen är förstörd

Ursäkta för de tråkiga barrbilderna men har man inget roligare för tillfället så har man inte, helt enkelt!


Hejhej!


Idag gick Tom och jag till Kb för att handla godsaker till kvällen, det blev en riktigt lång, skön promenad men plågsamt för Tom som är sjuk. Men det är det ingen som bryr sig om eller ens tror på att han är, puckade päron. Nu fattar jag äntligen varför alla skaffar körkort, jo för att föräldrar inte alltid orkar skjutsa och särskilt inte nu på vintern av någon oförklarlig anledning. Då får man gå, för cykla är ju "livsfarligt". Jag längtar mer än någonsin att få flytta härifrån!

Vi bokade en bowlingbana till igår
, det visste folket men ändå var det jobbigt att skjutsa oss för att vi bara har en bil nu (då pappas är sönder), en bil som inte gjorde annat än stod så fint på parkeringen. Men mina syskon får åka vart de vill, när dem vill.

Den efterlängtade helgen är förstörd av tjurskallighet och bråk
, det är nämligen så att Tom och jag firar 3 år på måndag och har planerat att fira i helgen istället. Men det är ju oviktigt. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen.

Hoppas ni har haft det bättre än jag!En hyfsat lugnt och bra dag

Hejhej!

Idag gick vi den första ordentliga dagen i skolan, med alla lektioner som schemat visar. Annars hittills har det alltid varit någon lektion som blivit inställd. På religionen fick vi reda på resultatet på provet som vi gjorde i måndags och jag klarade mvg och det blir mitt slutbetyg. Eve och Emma klarade också mvg, perfecto - grattis till oss alla! :D

Resten av dagen kände jag mig lite slö men det gjorde inget för vi hade inget direkt viktigt för oss på några av de resterande lektionerna. Skönt!

Jag hade tänkt att fota idag, det var perfekt ljus ute mitt på dagen men det blev inte av :( Får hoppas att jag kan göra det imorgon för det smälte lite idag - jo, det var några plusgrader i morse och säkert under hela dagen med och istapparna droppade från taken.

Hur har er dag varit? :)Dagens fotouppgift!

Hej!

Idag fick vi som uppgift att fota en bild med 5 olika tekniska infallsvinklar i och motivet skulle vara ett stearinljus samt snö. Efter att ha legat där i snön ett tag stack Jonas (fotoläraren) ut huvudet och ropade:"Bara så ni vet så ser ni inte riktigt kloka ut HAHA!"
Jag har:

1. Bildutsnittet närbild, mer närbild än halvbild i alla fall.
2. Komposition: Diagonal, så gott som.
3. Skärpedjup: Litet.
4. Slutartid: Kort.
5. Ljussättning: Naturligt ljus.

Men också:


1. Färgsättning: Färg
2. Fotografering: Digitalt.

Som ni ser så är det inte svårt att få med många olika saker i en och samma bild.

Jag tycker att bilden blev mysig! :)

Vad tycks?


God natt!Hej!

Nu är jag klar med Emmas körkortsbilder som jag fotade med henne idag. Det blev sammanlagt 40 bilder och hon valde ut 4 som jag redigerat lite smått och sedan skrivit ut :) Om jag hade frågat hade jag nog fått lagt upp en bild, men det kan jag göra imorgon!

God natt!


Kontraster i en kontrastlös bild
(Linda Hallberg)

Hejsan!

Nu har jag som så många andra roat mig genom att göra en tutorial (handledning, beskrivning) i photoshop. Det handlar om att få ökad kontrast i en bild på ett snyggt sätt. På bilden ser vi sminkbloggerskan Linda Hallberg vars bild var jättefin orginal men som behövde piffas upp lite grann.1. Börja med att öppna bilden i photoshop2. Gå in i Image>Adjustments>Curves (Bild>Justeringar>kurvor)3. Gör en liknande kurva: punkt ett ger kontrast och punkt 2 ljus.4. Dublicera bakgrundslagret genom att högerklicka på det.5. Ändra det dublicerade lagrets blending mode(blandningsläge)
till soft light(mjukt ljus). Ändring av opaciteten kan vara nödvändig, beroende på hur man vill ha det :). Opaciteten finns i högra hörnet av lagerpaletten (där alla lager hamnar).6. Markera ögonen och lägg på cirka feather (ludd). Mängden beror på bilden så testa dig fram!7. Gå Image>Adjustments>Brightness/Contrast (Bild>Justeringar>intensitet/kontrast) och dra upp
kontrasten på de markerade ögonen.Och nu var det klart! Såklart kan man göra mer, men visar bara lite grann nu ;)

Det känns lite konstigt att ladda upp en tutorial, det är nästan som om jag är för tydlig i mina beskrivningar och att jag har för många bilder! ^^ Men det kanske inte gör så mycket!

Hoppas ni har haft en bra dag!

Tillbaka till verkligheten


Tjabba!


Första dagen i skolan avklarad! Religionsprovet gick hyfsat bra men jag missade en del poäng på frågor som vi inte ens nämt på lektionerna om saker som inte heller står i läroboken! Simon Petrus, vem fan är det?! Jag tog reda på det och han är tydligen Sankte Per, nyckelväktaren till himlen eller något, MEN HALLÅ? Är det rätt av en lärare att säga "Läs bara sidorna så kommer det att gå bra" och man gör det men så räcker inte det till? Jaja, jag stör mig kanske lite överdrivet mycket nu, jag vet redan vad mitt betyg kommer att bli och jag borde inte klaga. Men när jag blir lärare så ska jag vara tydlig och inte komma med alltför dumma lurigheter.

Efter skolan har jag hjälpt både min bror och syster med deras läxor. Brorsans engelska och syrrans sista inlämningsuppgift i psykologin (ett ämne som jag ska börja läsa nästa vecka - VT). Sökte runt lite på skoj och hittade Webbmagistern! Det är säkert inget nytt och det är säkert jag som är efter men jag tyckte det verkade kul! :D

Ja, det var min dag det!

Hur har er dag varit? :)
Imorgon är det måndag på riktigt!


Hejsan!


Åh vad jag har längtat
efter skolan, men samtidigt inte. Det jag saknat mest är rutinerna: Gå upp halv sju, sminka sig, välja kläder, äta frukost och borsta tänderna. När det är lov gör jag nästan inget av de här sakerna. Jo, jag äter och borstar tänderna, resten blir inte av och jag kan gå i samma myskläder i flera dagar utan att bry mig.

Jag har saknar skolan för att när man går där så har man alltid något att tänka på, man är alltid klar i skallen, man vet vad man gör och ska göra. Jag saknar att plugga! Till prov, läxförhör - you name it! När jag har lov är jag som en zombie som inte vet vad jag åt ens till frukost eller har koll på vilken dag det är. Hatar det! Jag älskar att lära mig nya saker, även om ämnet inte intresserar mig så försöker jag alltid.

Jag tycker att det kommer att bli härligt med prov imorgon. Jag har pluggat väldigt mycket både igår och idag och det känns toppen! Jag är klarvaken igen :)

Nu låter det såklart som om jag lever för skolan men såklart kan jag som alla andra vilja slippa skolan en till vecka ibland efter ett lov. Men jullovet är för långt!

Vad tycker ni? Är jag bara puckad som tycker såhär eller kan jag ha lite rätt i alla fall? :)
Dagens bilder!


När jag precis skulle ta de här första bilderna så  hörde jag någon ropa:"Harry, nej!", jag tittade upp och såg en hund komma rusande rakt emot mig. Det var en snäll liten hund som bara var busig, för så fort han hade hälsat lite snabbt så vände han direkt tillbaka till matte. "Förlåt" ropade hon till mig och jag svarade med "Ingen fara!". Trevliga hundar har jag inget emot, men man vet ju aldrig när dem inte är kopplade. Fast på denna hund syntes det att den var snäll :)Vår vik är genomfrusen och grannar med barn har åkt skridskor på den.
Det gjorde vi också när vi var mindre :)

Underbara ljus.

Detta var inte alla bilder
, såklart,  jag valde bara ut några stycken som jag alltid gör. Annars skulle ni nog bli lätt uttråkade och det är ju inte meningen! :)

Nä, nu ska jag joina familjen och kolla på Let's Dance!

Ha det bra!
Hej hopp i lingonskogen!
Hej!

Det har varit en underbar dag idag, med härligt ljus ute och gissa vem som varit fotoglad? :D Det enda jag saknade var modeller.. Det är inte alltid lika kul att fota naturen, visst det är kul men så enformigt! Någon som vill vara min modell någon dag? :D Vore verkligen superkul.

Hoppas allt är bra med er!

Bilderna kommer senare, nu måste jag plugga!

Talk to you later!


Avatar-inspirerat
Hejhej!

Sorry för att jag ite skrev något igår, men brorsan lånade min dator till ett lan under vilket hans dator pajade. Gissa om jag kände mig tom utan datorn! Jag är nog mer beroende av den än jag vet!

För två dagar sedan satte jag mig och började göra om mig själv till en avatar-liknande varelse. Inspirationen är alltså avatar, men jag kan knappast säga att "såhär skulle jag se ut om jag var en avatar" för så bra blev inte resultatet! Till exempel gjorde jag egna trianglar i ansiktet då jag inte hade ork att lista ut hur man skulle göra alla former som de har, samt att lägga på texturer för deras hud med mera.

När jag visade Tom resultatet så
ville han att jag skulle göra honom också, sagt och gjort. Man är ju inget proffs direkt men jag tycker att det blev rätt så snyggt ändå! :D


Jag har inte sett filmen men är ju en liten nörd så.. Ja, vad ska man säga? :)

Vad tycker ni? :)


Syns du inte så finns du inte!"Syns du inte så finns du inte!" Det är i alla fall vad man brukar säga.

Hejhej!


Jag tänkte visa mer i "helbild" på hur mitt hår har blivit. Efter färgningen var det verkligen MÖRKT men nu när jag tvättade det igår så tyckte jag att det blev en aning ljusare :) And i like it!

Var ute och fotade lite sjävlporträtt när Gant's (storkatten) kom rusande emot mig och ville kela!Men han blev, precis som jag, snabbt kall om nosen och ville gå in igen!Ny header!
Det blev inte så mycket jobb idag som jag hade tänkt utan jag började göra en ny header istället och bestämde mig nyligen för att använda den :)

Hoppas ni tycker den är okej
och att det inte är föör många bilder i den.. Men isåfall får jag ändra!

Nu ska jag sova, god natt!


Virrpanna 1 och virrpanna 2..


The big man


Hejhej!

Sista veckan på lovet är snart här och det är dags att börja plugga, tycker jag! I alla fall på religionen som vi har prov i första dagen efter lovet.

Igår trodde vi att det var söndag så Tom åkte hem för att "träna" men det gjorde inte så mycket för jag fick tid att äntligen köra hårt med mitt projektarbete. Dumt att jag inte jobbat mer med det, för det var roligare än jag trodde! Jag ska fortsätta med det nu, och idag tränar han faktiskt för nu är det söndag på riktigt! Haha, vi är verkligen virriga, men så blir man väl när man sover för länge om dagarna.

Annars händer det inte så mycket just nu, and that's how i like it när det är lov :)

Hoppas ni får en bra söndag, kramhej!


Fyrverkerier.Det har visat sig att en person har svårt att förstå en del saker som jag har emot eller står för. Jag ska nu försöka vara så tydlig jag kan:

1. Ja, fyrverkerier är hemska och det borde inte vara tillåtet att sälja dem till privatpersoner. Det har jag redan sagt en gång tidigare. Någon dum jävel hade väldigt trevligt igår och sände in en raket/bomb-liknande sak in i min pappas företags kontor där viktiga papper befinner sig. Jag läste hos en annan bloggerska att folk har "raket-krig" och skjuter raketer på varandra så se upp! Verkligen smart.
Men viktigast av allt:

2. Om de förbjöds så hjälper det de stackars djuren som lider så hemskt på nyårsafton genom att det endast smäller en kort tid på en bestämd plats inom kommunen. Alla djur är rädda för olika saker, precis som vi människor. Vi har en 3-årig katt som inte brydde sig ett dugg och så finns det också människor som är livrädda. Jag har själv varit en av dem. Alla är olika, människor så som djur! Acceptera detta faktum, tack.

3. Nej, fyrverkerier är inte bra för miljön men du som inte bryr dig om miljön borde väl inte bry dig om smällare och raketer heller? Förbjuds dem till privatpersoner och ökar lite till den allmänna uppsjkutningen så blir alla nöjda som sagt.

Tack och hej.


10.01.01
Hejsan svejsan!


Denna dag har gått fort, vi sov alldeles för länge sedan tog vi en promenad innan vi åkte med pappa till maxi för att köpa godis till kvällens film: Mr. Beans semester! Vi har bara sett den en gång tidigare och vad jag minns så var den sevärd!

 

Det har också snöat lite idag, men det försvinner nog snart! I hope.

 

Hoppas ni får en bra fredag!


 


RSS 2.0