Julgran i photoshop


Hejhej!

Idag har jag roat mig för fullt i photoshop med denna julgran! Jag ville göra en sådan här för 2 år sedan men var varken inte tillräckligt bra eller hade tålamod nog för det. Jag har följt en tutorial (handledning, beskrivning) på denna sida:

http://www.adobetutorialz.com/articles/30970180/1/Design-a-simple-illustration-for-ChristmasSedan gjorde jag lite mer med bakgrunden..

Vilken är bäst?


Bakdag!


Idag har jag hjälpt mamma att baka lussekatter. Mumsigt värre! Jag har också jobbat lite på mitt projektarbete men inte så mycket som jag hade velat.. OCH jag kan min pianoläxa :D Den delen av låten som ofta upprepas och som min pianolärare sa var:"Den svåra delen". Så det är kul! Nu ska vi snart äta taco och titta på idol. Jag tror att Mariette åker ut ikväll, Calle nästa vecka och sen i finalen vinner Erik! Japp, klappat och klart nu behöver vi inte följa det mer. Haha!


En mycket trevlig dag!


HEJ!

Idag är det andra studiedagen då, men ingen sovmorgon för mig inte! Nähäddu, jag var uppe med tuppen 06.30 för att åka till tandregleringen vid 07.50. Men det gjorde mig inget, man kan ju inte sova bort hela dagen! (Vilket ofta händer :P) JA, i alla fall så fick jag mycket goda nyheter! JAG SKA TA BORT TANDSTÄLLNINGEN DEN 21 DECEMBER! YEPP, det är en typ det som jag ser mest fram emot just nu. "Perfekt julklapp", sa dem till mig och jag svarade glatt "Ja, och klart den bästa!".

Jag menar, julklappar? Varför detta? Det är alltid lika plågsamt och jobbigt att tänka ut vad man ska köpa till alla. Plus att man typ ger samma saker varje år.. Näe! Den bästa julklappen för alla vore om hela familjen kunde var samlade och ha det mysigt ihop. Förra året var inte syrran med, och det är ofta hon som är på vift och nästa år är det inte säkert att jag kommer vara hemma! Man vet aldrig hur livet blir.. Man ska ta vara på varje stund man har tillsammans.Jag var på Kalmar slotts årliga julmässa också tillsammans med mamma och här har vi favorithörnet! Enbärsmust och knäckebröd! MUMS! Vad vore julen utan...(jag var nästan tvungen att leka lite.. xP)

Alltid lika mysigt att vandra omkring på slottet! Fast denna gång var vi inte lika länge som vi annars brukar, men det var för att vi sett det mesta som säljs. Samma försäljare år efter år! Men mysigt :)

Jag har också upptäckt att mitt besökarantal har ökat enormt! :D Hur kommer det sig? Gillade ni mina bilder? Men kommentera då! :) Jag behöver verkligen det, för jag känner mig inte alltid tillräckligt bra.. Och det är inte kul att känna sig så! Alltså: Kommentarer uppskattas! :D Betyder mycket! <3

Kram hej på er alla!
Kvällsfotografering


Jag har haft det rätt tråkigt idag så av ren impuls tog jag mig tid att åka in till stan för att fotografera mörkret!Jag har inte fotat så mycket kvällstid så det var faktiskt ganska spännande!Jag hade minsta bländaröppningen men de flesta bilderna suddiga då de krävde en slutartid på 0,5 sek.Men trots detta så är jag väldigt nöjd med min lilla fotorunda!Vad tycker ni? :)


WOHO!
Idag är jag glaaaad! :D


Vid lunch skulle Eve ha sitt "utvecklingssamtal" med P och jag fick veta hur jag ligger till direkt efter. Sedan undrade P  vad jag skulle göra efter gymnasiet och då berättade jag om att jag vill bli lärare på högstadienivå. Då svarade han:"Det är nog bättre att du utbildar dig till gymnasienivå istället" och menade att jag kan börja på gymnasie och sedan gå ned till högstadiet sedan om jag vill. Hellre det, än att utbilda sig till högstadielärare och sedan kanske ÅNGRA SIG och vilja undervisa på gymnasiet.. Surt då, liksom. Så ja, jag fick lite att tänka på.

Sedan fick jag även se stackars P:s schema.. Fy fan, säger jag bara! Cirka 6 lektioner om dagen, han har hand om 3 ämnen i 4-5 klasser (minns inte exakt)! Men i vår blir det bättre, med 2-3 lektioner dagligen. Hmm, undra vem man ska skylla på för detta? Vara överarbetad halva året och sedan.. Nästan ha det för lugnt på våren?

Aja.


Efter matten så gick Evelien och jag till Michael för att få veta vårt provresultat.. Och snäll som han är så rättade han våra prov på plats! Maxpoäng var 98 och jag fick 91,5! :D Det gick visst inte så dåligt som jag trodde, trots att jag hade blandat ihop lite småsaker på slutet men jag blev så stressad! Det är sällan som jag sitter kvar hela tiden ut på ett prov, jag skriver ganska snabbt men då var det så mycket jag ville få med! Religion är kuuul.. :)

Vad mer har jag att säga?


Jo, tyvärr så har lägenheterna jag satt upp intresseanmälningar på i Linköping blivit upptagna. Så, ja jag får söka nya, men problemet är att alla blir lediga nu i januari och jag behöver inte direkt en lägenhet just då! *Suck*

Yepp, yepp, that's life! Får se hur det löser sig..

Och just det! Min lilla "överraskning".. Jag vet inte om jag vill visa den riktigt ään...^^ FÅR SE!


Ha det bra!
Då var man vaccinerad!


(sprutan på bilden har inget med vaccinationen att göra)


Hej!

På förmiddagen idag vaccinerades jag och de andra som valt att göra det i klassen mot svininfluensan. Sticket kändes inte, jag blev lite "röd-blommig" på båda armarna men det försvann kort efter. Jag har haft en rätt så smärtfri dag, tills det att jag kom hem runt 13 och skulle bädda rent i sängen, dammsuga.. Lite sådant! Då kände jag att det gjorde lite ont att lyfta armen. Annars är det inte farligt, men det kanske kommer? Hoppas inte! Peppar, peppar ta i trä..^^

Morgonljus
Hejhej!

Jag hade inte direkt något att säga idag, bara att.. helgen går fort, men denna gång gör det inget för att vi har studiedag på onsdag, torsdag och projektdag på fredag då jag ska jobba hemma så det kan inte bli bättre! :D
Men först måste jag ha tag i en projektledare och det illa kvickt!

Vad har ni gjort i helgen? :)


Nu blir jag förbannad på riktigt!Som tidigare nämt så fick jag mina skolfoton med mina leverfläckar bortredigerade. Denna gång har dem FUSKAT DIT en leverfläck. Med andra ord: De har inte kvar orginalen och jag tänker inte behålla några bilder i år. Inte ens klassfotot, eftersom den andra utskickningen (som jag fick idag) innehöll INGET klassfoto!

ÄR SÅ J*VLA SUR!

Att inte Svenskt Skolfoto AB kan erkänna sina fel och säga att de inte har kvar orginalet, istället för att klona en annan människas leverfläck och placera den i min bild!

DÅLIGT!


Torsdag igenHej!

Då var det torsdag igen.
Torsdagar är de längsta, tråkigaste dagarna. Lektionerna är inte tråkiga, men det blir lite jobbigt att gå "så länge som till halv fyra", vilket är tråkigt ^^.

Ja, svimmel, svammel.. Igår hände det något tråkigt, ambulanspersonal blev inblandad och jag känner att jag inte ska säga mer än så. I alla fall så störde det mig en aning under pluggandet inför religionsprovet och på provet idag kändes det inte fullt så bra som jag hade velat..

Annars idag så fick vi tillbaka vårt efterlängtade naturkunskapsprov som jag fick 2 p ifrån full pott på! Blev superglad, ett smil som snabbt torkades bort av att P (läraren) sa:"Men detta var ju bara ett VG-prov eftersom det kortades ned så pass mycket".. Yehopp, vg igen då. JAG HATAR VG - för er som inte vet det redan.

Jag har fotat lite idag, och har en del hemliga saker på gång så håll utkik!

Hej så länge!

Fordringsägare av August Strindberg

Hannes Meidal, Jennie Silferhjelm och Jens Ohlin.


Fordringsägare är (just med dessa skådespelare m.m.) en tragi-komedi som handlar om  två män (Gustaf och Adolf) som älskar samma kvinna (Tekla). Adolf och Tekla är gifta, Gustaf är exman till Tekla.

Adolf är väldigt deprimerad och blir på något sätt vän med Gustaf som ger råd till Adolf om hur han ska göra med sin fru som ofta ränner omkring ute om nätterna. Adolf fruktar att Tekla är otrogen och Gustaf matar på med saker som "Hon har aldrig älskat dig". Gustaf är själv ute efter att få Tekla tillbaka genom att förstöra Adolfs och Teklas äktenskap men Adolf vet inte vem Gustaf egenligen är.

Det var verkligen en upplevelse att sitta där och se dessa otroligt skickliga skådespelarna uppträda, helt klart ett minne för livet!

Idag slutade vi tidigt också, vilket betyder MASSA tid till att plugga inför religionprovet imorgon :) Så, jag ska nog sätta fart nu!

Hej så länge!
Yiruma - River Flows in You
 

Woow, tänk om jag vore så bra?

(MIN NYA LÄXA i piano..)

 

 

 

 


Nerv i kläm?
Visst låter det smärtsamt med en nerv i kläm? Det är inget mot hur det verkligen känns (om det nu var det jag hade igår).. Jag kunde inte lyfta armen, fingrarna var orörliga och det kändes som att jag inte fick något blod alls. Smärtan började i skulderbladet ungefär, men källan till den värsta smärtan var armbågen. Tur att man har en mamma som vet vad man ska göra! Hon har själv haft en nerv i kläm fast under mycket längre tid än jag hade (eller om jag bara hade någon slags spänning). Det var när vi var små, dumma barn som gick runt och slet i hennes arm ändå.

Nu efter massage, voltaren och en natts sömn känns det mycket bättre men jag känner fortfarande att något har varit galet fel och jag kan fortfarande inte lyfta alltför mycket med armen. Det är vänster arm, så ni vet att den får ni inte röööra!

Man ska vara tacksam för allt man har, att man har en så bra fungerande kropp och verkligen inte ta något för givet.Öppet hus idag!


Jag och Tom fotade av Emma B.


Hej!

Idag var det öppet hus på gymnasiet, för de som inte visste det. Dagen började illa med att mitt alarm på mobilen ringde inte som det skulle. Jag vaknade vid 9 av att Eve smsade och skrev:"Jag ställde klockan fel! (..)". Jo, jag med. Min var inställd att ringa på vardagar så det förklarade allt^^. Så jag stressade mig till skolan, åt ingen frukost och väl där så hände inget speciellt.. Well, well..

Annars har dagen varit helt okej, det rullade på bra med inte alltför många som ville bli fotograferade. Det kunde varit jobbigare! Trots det hann inte jag att äta lunch. Jag vet vad ni tänker nu: "ditt eget fel, eget ansvar.." blabla, men nu är det så att få vet hur cp min mage har varit de senaste månaderna. Jag har haft svårt att avgöra om jag är hungrig eller inte och därav kan jag gå utan mat i flera timmar utan att märka något. Ja, och nu vill ni väl veta om jag är underviktig också. Svar nej, jag är ca 170 cm lång och väger precis under 60 kg så det är så normalt som det kan bli.

Ja, nu till något annat!


- Vi är lediga på måndag och på tisdag ska vi på teater - spännande! :D
- Jag vill få reda på hur det gick på naturkunskapsprovet (kändes hur bra som helst!)
- Jag vill.. åka till London igen!

Men framför allt just nu:
- Jag vill sova! :)

Ha det bra!
Värme i vintermörkret..


Mysigt.

Hej!

Genom att jag laddar upp denna bilden avslöjar jag ju ganska hårt att jag har tagit bilden. Eller hur? ^^
Fast det kanske man kan se ändå, det är trots allt jag och Tom på bilden. Btw, det var väldigt varmt att ta den! Haha.

Jo, det är nämligen så att denna bild är en av de bilder som vi idag har hängt upp i ett av våra tre "skyltfönster" inför öppet hus på lördag. Temat för bilderna är "Det bästa jag vet". Vi har ytterligare ett fönster kvar att fylla och det ska vi fixa imorgon med studiobilder. Så vill någon vara på bild i skyltfönstret så är det bara att kontakta någon av oss mediaelever!

Vi hörs!
Pretty darn good!^^

Varning för starka bilder! ;)


Kurvor är bäst!

(http://halsa.msn.se/4641)Hej!

Såg denna artikel när jag loggade ur från min mail och tänkte "this is a sign" eftersom jag diskuterat just detta ämne (och lite till) med en annan bloggerska (ellerenellen.blogg.se). Det är ett sådär lagom uttjatat ämne, men trots det så aktuellt och intressant! Tycker jag.

Trots alla studier och statistik som bevisar sanningen om hur en kvinnokropp "ska vara" enligt män så har kvinnor en annan syn på saken. De har fått för sig att man ska vara pinnsmal med jättestora bröst - vilket är fysiskt omöjligt. Det är just detta ideal som kvinnor TROR sig veta att män vill ha.

"Detta sänder ett starkt meddelande till alla tjejer där ute som tror att man måste vara underviktig för att vara attraktiv", menar David Perrett. HUR kommer denna statistik ut till ungdomar? Nu tänker jag på yngre ungdomar som precis ska lära känna sig själva och kunna göra bra val i livet. Jag menar, faktan dimpar ju inte direkt ned i brevlådan.

Jag tycker att man inte ska bry sig det minsta om hur ANDRA vill att man ska se ut, utan mer träna för sin egen hälsas skull och inte för att killarna i klassen tycker att man är lite mullig eller för något annat trams!

Som jag sa till Ellen, så vore det jäkligt spännande att göra en undersökning om detta på vår skola för att se hur alla påverkas av, just i detta fall, modellers utseende och hur det påverkar oss m.m.

Hur stort problem tror ni att detta "skönhetsideal" är i er omgivning, hos er själva och era kompisar?Today I have..


.. helped my father in the backyard. Och fotograferat lite såklart!Det var heemskt mycket löv och jag var ute med pappa i 1 ½ timme, sedan kom brorsan som blev min "avbytare" hehe.

DET ÄR FARS DAG IDAG.
Bara så ni vet! Så vi har ätit extra god mat, tårta och annat gaffs medan pappsen fick lite presenter. Tänk att skraplotter kan vara så roliga? :D

Annars idag har jag pluggat (pluggar fortfarande) på ett mediaprov som Säwe slängde in sådär fint efter naturkunskapsprovet (som jag lagt ned mest tid på).. Det är ganska självklara saker som vi ska kunna, men jag är ju mästare på att blanda ihop ord ibland så ja, vi får se hur det går!

Vi har fått en ny läxa i Fotografisk bild då vi ska ta en bild med temat:"Det bästa jag vet". Bilderna kommer att hängas upp inför Öppet hus på lördag! Jag har faktiskt några idéer redan och hoppas det blir bra nog för Jonas!

Hur har er helg varit? :D


Kraaam!

Yesterday I was..


.. shopping in Kalmar!

Det var hur länge sedan som helst nu. Som jag shoppade alltså, och det är ganska roligt trots att jag inte slösade allt för mycket. Plagget på bilden var det enda jag köpte, det var på Bikbok och den kostade 299 kr. Love at first sight, var det verkligen! I had to have it..

Tycks? :)

TOM HANDLADE MER ÄN JAG och det är ovanligt.

När vi var nöjda med dagen
satte vi oss och väntade på bussen. Men det kom ingen buss. I 50 minuter satt vi och frös röven av oss men det kom ingen buss. På tidtabellerna stod det olika tider inomhus som utomhus och det gjorde mig galen. Efter en stund kom det fram en tjej som frågade: "Ska ni till Oskarshamn? För jag såg nu att det inte kommer någon buss förrän 17.25..." BAaahh. Jag svarade:"Helvete, nu vill jag gå och skrika på någon" men så visade det sig att det kom ett tåg 16.45 så vi åkte med det istället. Undrar hur tjejen tog sig hem..

Väl hemma deckade vi framför tv:n och tittade på filmen Änglar och Demoner igen (sett den på bio) som Tom lånade hemifrån. Det var skönt att vara hemma i värmen!


LYCKLIG!!


Min saknade, före detta spårlöst försvunna resedagbok är nu åter funnen! NU slipper jag komma på ett nytt projektarbete! SHOHO!

Som ni ser i nedre delen av bilden.. Jag är en liten hamster som sparar på allt: Biljetter av olika slag och till och med godispapper! Jag har alltid varit sådan och är det än idag. Jag var ju i Kreta i våras.. Jag har tuggummi kvar (otuggade) i min byrålåda.. och stenar från stranden.. hehehe.. Jag vet ärligt inte varför jag spara på massa, men jag antar att det är för att jag tycker att det är viktigt och framför allt roligt med minnen!

Äntligen är den i alla fall återfunnen. Pappa och jag letade igenom HELA vinden ända bort till legot.. Utan resultat. Tom och jag vände upp och ned på mitt rum - utan resultat men det blev städat i alla fall! Haha.

Så ja.. Det är skönt! Nu måste jag däremot sätta fart med pluggandet! Jag har naturkunskapsprov imorgon nämnligen (organisk kemi).

Önska mig lycka till!


Vi höres!Prosa, fakta och poesi..Hejsan!
Här kommer de utlovade bilderna till dagens inlämningsuppgift i fotografisk bild:


Prosa med förgrund, mellangrund och bakgrund.


Fakta med diagonal.


Poesi med geometrisk form (2 trianglar i detta fall).


Härligt med lite ljus!
Hej!

Vilken härlig dag det är idag! Solen skiner, himlen är blå.. Till skillnad från igår då det var rena rama novembervädret - mörkt och tråkigt.

Idag har har bara matte nu vid 13.10, lektionerna på förmiddagen blev inställda av olika anledningar. Så jag har plockat ut bilder till vår fotouppgift som ska vara klar imorgon - fotouppgiften som är typ det enda jag skrivit om.. Hah!

I alla fall, tänkte att jag kanske ska ladda upp bilderna här.. Men isåfall imorgon! :D

Kort update, men bättre än inget.

Hörs!


PS. Jag fick svar från Svenskt Skolfoto AB igår, och de ska skicka nya bilder till mig så fort jag returetat de andra. DS.


RSS 2.0