Kasta höstlöv ♥

Hej och hå vilken vacker GIF-bild jag har lyckats skapa. Det är jag som står där och kastar löv, som säkert innehåller en del hundpiss, och försöker se glad ut på varje bild. Haha :) Tanken med denna bildserie var att Tom skulle få testa min nya kameras funktion om att kunna ta 10 bilder i sekunden. Rätt najs om jag får säga det själv!

Det är/har varit en väldigt vacker höst i år tycker jag. I helgen har jag varit hemhemma och fotat massa höstbilder när mamma och jag var på promenad. Så det kommer antagligen fler höstbilder framöver! :)

Vad har ni gjort i helgen? ♥


bloglovin


Ny header - igen!

Den gamla.
Den nya!


Vad tycker ni? :)


bloglovin


Tenta - check!

Idag hade jag tenta på skrivregler. Många tyckte att det kändes onödigt och att man istället för tentan kunde väva in sina skrivkunskaper och få dem bedömda i samband med rapporten. Mig spelar det ingen roll, jag tycker att tentan var bra och inte för svår. Det handlar antagligen om att våra examinatorer inte ska få alltför mycket att rätta. De rättar hellre, säg 100, tentor i skrivregler än att sitta och rätta ens skrivfel i en rapport på 6-8 sidor!

Hur som helst tycker jag tentan var bra, inte för svår (om man läst på) och en bra lösning för de stackars examinatorerna. Vi måste se deras situation ur deras perspektiv! Vi ska ju själva bli lärare och bara genom att vara ute på praktik har vi (förhoppningsvis) fått känna på hur krävande det är att rätta. Och då rättar vi gymnasieprov m.m. och inte universitetsarbeten. Värt att tänka på!

Det var dagens funderare! Hur har er måndag varit? :)

bloglovin


Fredagsmys! ♥

Det är fredag och dags för fredagsmys! ♥ Det har varit en kort vecka med endast tre dagar i skolan men trots det är det skönt att det är fredag! På måndag är det dags för tenta i skrivregler. Spännande, spännande! Så det är bara att plugga på för min del :)

Vad ska ni göra i helgen?


bloglovin


Buda på mitt objektiv!

När jag köpte den nya systemkameran ingick ett kitobjektiv i priset, som jag nu auktionerar ut på tradera. Det är sprillans nytt (såklart) och har aldrig suttit på någon kamera. Det enda som objektivet varit med om är att den har fått vara modell för några minuter, som resulterat bland annat bilden ovan :)

För att titta på min auktion klicka HÄR!


bloglovin


Nya systemkameran ♥

Förra onsdagen beställde jag en ny systemkamera. Det blev en Sony Alpha SLT-A55 :D Jag fick den igår och kan hittills säga... att jag ÄLSKAR den! ♥ Har filmat och fotat massor idag och här kommer den absolut första filmen jag gjort med kameran.

Enjoy!


bloglovin


Bloggtankar och fler HDR-bilderOvan ser ni ytterligare två HDR-bilder som togs för snart två veckor sedan. Det blev en del bilder den dagen och väldigt få dagarna därefter. Kreativiteten är som tiden, den kommer och den går. Tur att fotointresset består :)

Fick en fråga igår av en studiekamrat "Vad handlar din blogg om? Är det en fotoblogg?" och jag kunde inte fullt ut svara. Jag lägger upp bilder och skriver om vad jag gör om dagarna, typ. Finns det någon mening med en sådan blogg? Nja. Jag tror att den behöver förbättras i alla fall lite grann.

Vad tycker ni? Ska jag skriva mer om vad som händer och sker på lärarprogrammet? Kanske komma med fler photoshoptips och liknande?


bloglovin


Svampigt.

Svampigt.Svampigare.Svampigast.


Varför äter man svamp? De ser ju inte särskilt aptitliga ut. Visst är det trevligt att titta på och fotografera svampar, men att äta dem finns inte i min föreställningsvärld. Dock minns jag en dag från första klass (lågstadiet) då en lärare hade plockat massa svamp, som hon stekte och lät oss smaka på med en bit rostat bröd. Det var gott vill jag minnas, men det berodde kanske mer på det rostade brödet än svampen. Vem vet?

Gillar ni svamp?


bloglovin


Mycket kalas (och tårta) denna helg! ♥
I fredags fyllde Tom 20 år! ♥ Han firades av min familj på sin dag (i fredags) och även dagen efter då vi åkte till Öland. Det var en jäkla kö på bron, då det även var skördefest. Toms guddotter och kusin Alicia gjorde sig bra på bild :)


Hundar överallt! De sprang omkring och lekte i princip hela tiden. Från vänster är Ozzy, Elvis och Senja :)Lilla Senja :)


Jag har ätit tårta 4 gånger denna helg. Det är ganska mycket, hehe! På lördagkvällen firade vi även min syster som fyller 19 på måndag. Mormor och Ingvar var på besök och mormor hade bakat tårta! En tårta som vi även åt av idag :) Tyvärr blev det inga bra bilder på födelsedagsbarnen!

Nu är jag tillbaka i Linköping och ska ta tag i ytterligare en vecka praktik! Hoppas att det kommer vara lika bra som det har varit hittills. Sedan har jag någon bok eller två att läsa med, men det låtsas vi inte om! :D

Har ni haft en bra helg? :)


bloglovin


RSS 2.0