Vårblommorna sätter färg på trädgården! ♥







Hejsan svejsan!

Idag har det varit en kort skoldag, vi slutade redan klockan 13.40 - härligt! Jag åkte in till stan och restaurangen där jag jobbade i 8 veckor förra sommaren för att se om chefen var där. Han har nämligen sökt mig och vill förhoppningsvis att jag ska komma tillbaka och jobba även nu i sommar. Tyävrr hade han gått hem för dagen så jag får ringa istället en någon annan dag!

När jag kom hem såg jag att några vårblommor tittade fram ur vårt land och jag bestämde mig direkt för att hämta kameran. Sagt och gjort. Minuten senare låg jag på knä på gräsmattan med mina nytvättade jeans som genast blev både blöta och leriga. Det är så det ska vara! Det ska synas att man har gjort något ;)

Annars i eftermiddag har jag tagit det lugnt, varit ute och kelat med storkatten och suttit och tittat igenom olika bloggar. Nu ska jag pyssla med lite annat, vad vet jag inte än!

Ha en bra kväll!

Såhär var min helg:





Hej!

Det har varit en händelserik helg för mig och det har varit trevligt med lite nytt istället för bara plugg och massa serietittande. I fredags då så köpte jag skor (bilden) men väljer att inte visa skorna jag ska ha på balen - inte riktigt än :P



Igår var jag och tittade på hockey, IKO mot Enköping, det var faktiskt riktigt spännande och många mål blev det. Det var ett jädra tryck i hallen så det var i princip omöjligt att inte påverkas av det och jag ropade till lite då och då! :P



Idag var jag, Tom och mamma iväg till Åseda för att fira kära mormor som fyller 73 år imorgon. Vi gick ut och åt på restaurang och då fick jag syn på denna bänk med lekande katter - så sött! Efter maten gick vi tillbaka till mormor och Ingvars hus för presentöppning och fika! På vägen hem höll vi på att köra på ett rådjur, fy sjutton vad fort det gick men som tur var kunde mamma bromsa.

Nu sitter jag här i mina nyinköpta skor (bilden i början av inlägget) och mumsar på tortilla chips för att nu ska jag titta på "Sveriges värsta bilförare" på tv4 play.

Ha det bäst!


Vilken dag! ♥





Hej kära läsare!
För ni har öka en hel del nu på senare tid, vilket är superkul! :D

Idag har det hänt hur mycket kul som helst och jag vet knappt vart jag ska börja! Men jag antar att jag börjar från början:

- Igår ville Malin illustrera en bild på mig och Tom som jag publicerade för ett tag sedan och självklart fick hon det! Resultatet fick jag tidigare idag och det är bilden ovan, visst blev den grymt bra?! :D
Tusen tack igen, Malin!

- På förmiddagen var jag i skolans fotostudio och tog flumbilder med Tom, som jag kanske lägger upp imorgon, och så hjälpte jag Årsboken UF men ljussättning, ljusmätning, kamerainställningar och allt det där! Superkul!
*Ge mig en egen studio!*

- Efter det drog mamma och jag ned till Kalmar
och jag fick återförenas med min balklänning som de nålade för att den måste sys in lite. Jag köpte också två par skor: ena paret ska jag ha på balen och ett annat par som jag sitter och myser i just nu. Jag ska ordna bilder tills imorgon! ;) Enda "problemet" de sistnämda skoparet är att dem är liiite för små, bara storlek 37 (var antingen det eller 41..) så jag har på  mig dem nu så att de ska få chansen att töjas lite innan jag använder dem i skolan! Är jag inte för smart? :P

Sammanfattning: Det har varit en väldigt rolig fredag!

Hoppas ni får det riktigt mysigt ikväll!

God natt!

TILLÄGG: Det har visat sig att bilden av illustrationen var bäcksvart/negativ så jag har nu laddat upp en ny och hoppas det ska synas.


Gissa månaden!





Hejhej!


Provet idag gick förbaskat bra
, det var verkligen superlätt och jag var inte den enda som tyckte det. Det var nog det bästa som hänt idag, faktiskt.

Annars idag har jag vilat och kollat på tv. Det borde man göra oftare då de flesta människor arbetar halvt ihjäl sig nu för tiden, både studerande och arbetande människor..

Gissa månaden då bilden är tagen! En halvt omöjlig uppgift att se med blotta öga men gissa går alltid! ;) Vore kul att se vad ni tror!

Ha en fortsatt bra kväll!

Vintern vi inte glömmer..





.. om den inte kommer tillbaka nästa år förstås!

Bild från februari, till alla er dummerjönsar som saknar snön! :P

Jag mår väl sådär just nu, har bestämt mig för att gå till skolan trots allt och göra provet och redovisa foto-uppgifterna. Nu ska jag försöka plugga vidare på psykologin, sedan blir det bums i säng!

Ha det bra!

Att vika en näckros av en servett





Välj en sevett.



För att mönstret/färgen på servetten ska vara utåt i slutändan så placerar man servetten med mönstret/färgen uppåt. Vik sedan in hörnen.



Vik in hörnen på den nu mindre kvadraten.



Vänd på steken! :)



Och vik in hörnen igen.



Bakom varje hörn finns en nu "flik", dra försiktigt fram den med hjälp av tummen och pekfingret. Gör så på alla hörn men var försiktig.



Mellan hörnen finns det också flikar som det bara är att dra fram. Försiktigt!



Klart!

Haha, tänk att jag fortarande kommer ihåg hur man gör
.. Lärde mig detta i fjärde klass inför en Nobelmiddag som vi på mellanstadiet höll.

Idag har jag varit i skolan och jobbat hela dagen. Tänk att hela dagen skulle gå! Från 08.30 till 16.00 - helt sjukt. Nu är Emma och jag i alla fall klara med allt :)

Nu ska jag bara slappa. Jag känner mig nämligen lite krasslig igen, har nysit hela dagen och halsen är åt *******. Men som vanligt borde jag plugga.. *Suck*

Trevlig söndag till er! *sjuklings-kramar till alla!*

Efterlängtad fredag





Jag har längtat efter denna fredag i kanske tre veckor. Skolan tär på mig och det ska bli riktigt skönt med långledigt (även om jag ska in till skolan och framkalla på måndag).

Just nu sitter jag och gör ingenting. Jag tittade på Let's Dance ett tag men tröttnade mot slutet - som vanligt. Snart kommer förhoppningsvis Tom och gör mig sällskap i min ensamhet ^^ och då ska vi göra det vi alltid gör på fredagar: Film och popcorn! ;D

Vad vore en fredag utan popcorn? Seriöst nu.


Modellsyrran ♥







Färg eller svart/vit? :)




*Klick klick!*



Hej!

Jag var nyss ute och rush-fotade syrran
och det blev riktigt bra bilder! Gick galet fort men kul var det! :D

Får se om jag kanske laddar upp någon bild senare, efter att dem varit och hälsar på Mr.Photoshop! ;)

Men först och främst måste jag plugga!

Vårsolen tittar in! ♥





(Bilden är tagen med mitt close-up +10-filter i onsdags då jag blev klar för skolan tidigt)


Hej!


Idag har Emma och jag jobbat mycket i studion igen och vi fick veta att vår dead-line har flyttats från nu på onsdag till nästa måndag istället - skönt! Då kanske jag hinner med allt jag vill göra.

Jag borde läsa läxor men jag orkar verkligen inte, har ingen som helst lust alls så idag struntar jag i det! Tycker inte att jag gör annat om dagarna än bara läser, läser och läser, till och med mellan lektionerna! Snart ser jag väl i kors också.

Istället kollar jag runt på macroobjektiv som jag dumt nog inte köpte i somras, då jag istället valde att köpa ett teleobjektiv - men visst, det är bra att ha det också! Nu är jag i alla fall riktigt köpsugen! ;)

Trevlig kväll!


Produktbild





I tisdags fotograferade Emma B och jag produkter. Jag blev jättenöjd men jag kommer inte att kunna använda denna bild alls på grund av att framkallningen blev misslyckad. Vi måste helt enkelt göra om allt från början. Uppgiften var att ta en digital och en analog bild och bilderna skulle vara identiska och förhoppningsvis blir vi klara i tid!

Idag har jag cyklat till stan och tillbaka
, det är inte ofta det händer! ^^ Först skulle både Tom och jag cykla men det var lite svårt då syrrans cykel (jag har ingen) var begravd i snön.. Vi bestämde oss för att skotta fram den men den hade pajat under snön och var svår att cykla på så jag fick dra iväg själv!

Annars idag har jag tagit det lugnt och skönt och det tänker jag fortsätta med nu!

Ha en trevlig kväll!


Studiobild!





(The one and only Adine :P)

Gör om detta om ni kan! Att balansera på rumpan är inte så lätt som det ser ut! ;) Ljussättningen och redigeringen är fixad av mig och fotografen är Emma B! En riktigt lyckad bild, då jag ständigt föll omkull! xD


Dagens citat: Man måste våga att bjuda på sig själv!

God natt alla!


Äntligen fredag! ♥





En trött Adine kom nyligen hem efter en fruktansvärt stressig och arbetsfull vecka med hur många motgångar som  helst. I princip allt har bara gått fel och så fort något går bra så varar det inte länge utan att något nytt skit dyker upp. Vem sa att vi elever inte har det slitit i skolan? Och vem fan sa att tredje året är lättast?! Vem det nu var, kan han eller hon köra upp något där solen inte skiner.

Jag blev glad när jag såg att mamma hade
plockat ihop några mindre presenter då det är min namnsdag idag :) ♥

Jag höll äntligen mitt tal idag men det var inte så många som lyssnade, bara 4 andra som inte heller hade gjort det och så Emma B och läraren. Det gick riktigt jäkla bra! Det flöt på och jag rabblade saker som jag inte ens hade övat in och allt som allt blev den fyra minuter och trettio sekunder. Superbra! Frågan är nu om det är antalet personer i publiken som påverkar mig när jag håller tal.. Hur får man reda på det? Jaja, jag blev glad i alla fall! :D

Än är det inte över dock men jag orkar inte rabbla upp allt jag har, plus att ingen vill läsa det heller ;)

Jag kanske laddar upp några bilder
från dagens fotografering i studion med Emma B men först måste jag skicka bilderna till henne!

Ha det bra!




Miss Student 2010





Det har varit en riktigt dålig start på veckan med bråk och dålig kommunikation mellan människor vilket har spridit en negativ inverkan på folket. Så känner jag mig i alla fall: Riktigt nedstämd. Jag är så fruktansvärt trött på skolan nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Har massor att göra och det enda jag kan tänka på är arbete! Usch.

Men..

Det är inte långt kvar nu!


Solig lördag!





Hästgos.



"Ge mig den där moroten!"
"Luugn, du är nästan lika glupsk som jag!"




Sötnosar! (Carisma och syrrans häst: Spurillen!)

Jag är egentligen inget stort fan av hästar, jag är och har nog alltid varit lite rädd för dem och jag tror att det har med deras storlek att göra. Men så länge hästarna är bakom stängsel så går det bra! ;) Värst är när man hamnar bakom en häst.. Det är extra läskigt, tycker jag.

Idag var det tänkt att jag skulle in till staden för att hälsa på Evelien som hade utställning i stadsbiblioteket! Jag och Tom kom dit halv två och utställningen skulle sluta vid två men Eve var inte där! :( Hon hade redan åkt hem.. Det var synd! Så Tom och jag gick och fettade oss på Tre Vänner med varsin kebabtallrik^^.

Efter det åkte vi till stallet och jag fotograferade hästarna lite grann och nu sitter jag vid datorn med mitt projektarbete.. Jag ska nämligen ha möte med min mentor på måndag och jag vill ha MYCKET att visa så nu jävlar! :D

Jag är ledsen för att jag inte har skrivit på ett par dagar men så blir det lätt ibland när man har massa annat i skallen. Det känns som att det enda jag tänker på är skolan och det är inte kul.. Usch, jag längtar till bättre tider!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Projektarbetsdag





(Bild från november förra året som jag nyligen redigerat)

Idag har vi haft projektarbetsdag, alltså eget arbete och inga lektioner. Mitt arbete görs hemma men jag var i skolan ändå. Det var dumt men ändå inte^^.

Jag har hört olika datum om när projektet ska vara klart och detta har gjort mig ordentligt orolig. En klasskamrat säger sista mars, Tom säger sista april och idag när han frågade sin mentor svarade han sista maj! Vem ska man lyssna på?!

Annars idag så blev Tom och jag fotograferade
till årsboken under titlen "Årets par" och bilderna blev.. ja, inte så bra. Vi var i studion men använde inga studioblixtar... Ehm, ja. Det säger nog allt.

Det känns bra att det är mars nu, eller vad tycker ni?

RSS 2.0