Thank God it's Friday! :D


Tjabba!

Ursäka bilden, men jag gillar den och hoppas ni gör det med! ;)


Idag slutade vi mediafreaks vid 11 så jag drog in till stan och mötte Tom och vi fettade oss på Grillstugan. När han cyklat tillbaka till ishallen så började jag att dela ut mina CV:n. Jag lämnade på 6 olika ställen så nu får jag hoppas på det bästa (att jag får något över huvud taget) och hålla tummarna! Det är ju ett stort plus att vara 18 för det första en av cheferna frågade mig var: "Och du är 18, eller?"  och jag kunde stolt säga ja. Höhöhööö.. Och så är jag lite sådär smått stolt över mig själv som har cyklat så mycket denna vecka! :D Hehe, kan säga att det verkligen känns att man inte gjort det på ett tag..

Jag mötte också Evelien när jag var inne på Lindex och letade jeans. Sorry att jag bara försvann ^^ Men jag hittade faktiskt ett par jeans! Tajta men snygga, för 209 kr då rabatten på 30 % var avdragen. Den andra 30%-rabatten på valfri vara lämnade kvar jag åt någon lycklig i provhytten ;)

Idag kom också mina glasögon som bilden ganska tydligt visar :D. Det var verkligen en chock för mina ögon att se allt så perfekt bra eftersom mina linser inte längre är rätt styrka så jag blev lite yr de första minutrarna men det släppte efter ett tag. OCH NU ÄR DET  UNDERBART!


Kramhej!!Uppdate! Back to school.

Hejhej!

Jag inleder detta inlägg med en bild! Det händer inte så jätteofta att jag gör det så nu får jag också äntligen chansen att använda mig utav denna bild på en fin blomma (vars namn ingen inte vet - höhö) som fanns i en utav alla mina 18-års buketter. Älskar bilden, trots att jag kanske redigerat den för mycket. Eller? Nej, den är perfekt *grr*. Lite fantasy.. Men nej, nu ska vi inte ha bildanalys!

Back to shool, ja nu var lovet slut - tut. Dagen gick rätt fort men ändå inte, som alltid, vi skulle ut och springa idag på Fysisk Träning men vi slapp det pga (tack vare) snön så vi fick rita muskler och ha styrketräning istället. Mediakommunikationslektionen (långt det blev ^^ ) idag var roligare än den brukar vara då vi diskuterade saker som för det mesta inte hade med läxan att göra! :D Skoj skoj!

Sedan blev det mer läxa i tyskan, på geografin hände inte mycket och sist hade vi svenska. Vi fick tillbaka våra prov och gissa vad? Jag har gjort det igen. Jag har gått och fått TVÅ poäng ifrån mvg. Igen.  Är man inte duktig? IGEN! Skrev och berättade för mamma och fick svaret: "Du är kanonduktig! Tänk så!" HUR då?! Det känns bara för ledsamt :( Så jag är lite depp och blir ännu mera depp på att det är måndag och pappa lagar alltid plättar då. Blä-hä-häää..

Menmen, en kul grej är att jag har köpt en sån där lys-diod-sak som var poppis på 80-talet! "Finns inte att köpa mer" trodde jag och Eve när vi pratade om det innan lovet någon gång. Men de finns för bara 30 kronor på Lidl, så ni vet! ;DDet får vara allt för idag.

Bye! :D


Glasögonfebeeer!


Heey, ja idag har jag varit på synsam och blivit undersökt, min syn har försämrats lite till och så har jag plockat med mig 6 par bågar som jag testar för fullt och jag kan inte bestämma mig!

Bilder:Oxydo 1250 krOxydo 1090 krEyez Wear 1250 krDior 2640 krNike 1690 krBoss 1950 kr


Jag är lite sugen på Dior eller Boss men de är lite väl dyra med tanke på att jag bara ska ha glasögonen när jag sitter vid datorn, framför tv:n och om jag är sjuk.. Favoriten efter dem är Oxydo (första paret) men också det andra och ett tag var jag inne på Nike-brillorna med men nu bara:"BLÄ!" på dem! ^^ Åhh, vilka ska jag välja?!Sportlov! YEAH!


Fotade lite med min Samsung NV10.
Åh, vad skönt det ska bli med lov. Jag ska bara ta det lugnt de första dagarna för sedan måste jag börja titta igenom geografin så att det inte blir till att stress-plugga inför provet på onsdagen v.9.. För det är inte kul alls och jag vill ju satsa högt och få mvg (som alltid..) men det är kul! Lektionerna är sådär halvsega men ämnet är verkligen intressant, tycker jag.

Inlägget från tidigare idag skulle egentligen ha varit inlagt igår men vårt internet strejade. Eller, MITT internet gjorde det, för idag visade det sig att någon hade dragit ur min internetsladd. HM, vem?

Ja, imorgon är det då alla hjärtans dag (+ Pappas födelsedag) så idag satt det massa hjärtan på skåpen som vanligt. Evelien och jag gick ut på engelskalektionen och läste dem, och en del skrev vi till lite på också. Men det var inget elakt vi skrev! :D Faktiskt! Jag såg senare ett hjärta som det stod "Du är fail" på och det är ju inte så schysst. Tom fick en som det stod "Du är guld värd" men den gav han bort så jag frågade: "Behövde han den (lappen) bättre än du eller?" Lite småkul sådär eftersom i princip alla i Toms klass är sådär mobbat korkade..

Jag blev rätt överraskad idag då jag fick ett halvmystiskt sms av Tom med vid lunchtiden idag som löd: "Kolla i ditt skåp sen ;)". Detta händer väldigt sällan, Tom är en rätt öppen person och håller inga hemligheter eller något sådant alls för mig, han brukar alltid berätta saker i förväg (som ex. vad jag skulle få i julklapp av honom -.-). I skåpet låg i alla fall denna lilla lapp:Och jag blev så glad! :D <3
Plus att idag, fredag den 13(^^), har varit en av de mysigaste dagarna med Tom på länge <3 Eller nej, liksom, liite extra mer mysig! Mys, mys.

Vad händer då mer på lovet? Det är inte så mycket mer än det jag redan berättat; Synsam, OnOff, plugga geografi.. Och HOCKEY! xD Ska gå på det imorgon med Tom hehe... Vi får se om jag får cp-ryck! För när det var typ Junior-VM i Kanada så kollade vi på finalen live (mitt i natten också) så ballade jag ur totalt och fick utbrott på domarna. Tom blev chockad kan jag lova! Jag var SÅ inne i matchen, haha. Jag som alltid var "Fotboll? Hockey? Usch, vad tråkigt!". Tänk er! Men kanadensare är ju som de är, de kör efter sina regler.

Vad ska ni göra på lovet? :D

KRAM!Nu skriver jag igen.. ^^

Hejhej!

I går var jag hos tandregleringen och gissa åt vilket håll snön blåste? (Ni kan omöjligt ha missat att det har snöat, igen) Jo, precis, RAKT mot mig. Både på dit och tillbakavägen och jag halkade nästan med! Tänkte: "Jag går på snön, det är stabilt underlag" Men under snön finns det hal is...

 Plus att jag inte trodde att det skulle ta så lång tid, jag hoppades på att vara tillbaka på en ca 45 minuter högst men nej, då skulle de inte bara byta ståltråd utan också byta ut "hållarna" på båda mina hörntänder! Så hon slet bort metallen och spolade, slipade och grejade med massa gegga för att få bort "hållarna".. Jag kom tillbaka till skolan efter ca 1 h och 20 minuter.

Det var under mediaproduktionen, så jag trodde jag skulle missa då vi skulle lyssna på resultaten men vi blev inte klara med vår Rödlöuvan-version idag heller pga att det krånglade IGEN! I slutet på det och allt! Några repliker spelades upp dubbelt av någon anledning och bubblade (hur f-n?!) men det ska vi nog lyckas klura ut i morgon..

ÅH! Matten ja! Jag ligger efter med typ 40 tal, men skit samma. Jag tänker köra i min takt, få egen, lugn tid att förstå allt och inte låta mig pressas av dumma lärare (*HOST* Peter *HOST*!). Inte för att han bryr sig, men ändå.

På projektarbetestiden körde Peter sitt vanliga dumma race: "Vad kan jag göra för att lätta era hjärtan?" Jag: " Ja, först kan du ju säga vad det är du har skrivit upp att vi ska göra, eftersom vi själva inte ens vet vad du skrivit!" Förra veckan hade han tydligen skrivit upp oss på "fördjupning inom något valfritt" men jag hade inte sagt ett piss till honom! Åh, man blir så arg! Eller är det humörsvängningar? MEN, jag är ju bäst då va, för JAG kom på vad jag ska göra som projektarbete! *STOOLT* Jag ska ha ett UF-företag med Emma B och kanske Evelien (om hon vill) och vi ska göra en egen tidning som vi ska ge ut en gång i månaden (eller oftare, inget bestämt ännu, idén kom ju till idag .-igår, torsdag-.) med massa saker i som uppskattas av äldre! Likom, en liten lokaltidning typ, med bilder, korsord och massa annat smått och gott! Det känns som att det kommer att bli superbra!

Efter skolan hade Tom och jag snöbollskrig.. Jätteroligt! :D

Sedan var jag på OnOff och skulle köpa ett nytt minneskort till min systemkamera, men de var slut! Så jag fick "boka" ett, liksom betala det nu och hämta det när det kommer hem.. Så istället för ett nytt 4 GB så blev det ett 8 GB för 499 kr! Moahahahhaa. De ä la gött! ;D (dialekt moahahaha)

Onsdag - en bra dagIdag hade vi svenska-prov
om språk (MÅNGA), dialekter, kännetecken och historian bakom varför det är som det är och mycket mer små detaljer.


Här är en bild på ett språkträd som vi fick plugga in (inte exakt detta, men liknande som vi har vår bok):Det finns ca 6000 språk i världen och detta träd visar självklart inte alla så det finns fler träd. De här visar de språk som på något sätt är besläktade med varandra.

Och massa jobbiga småord med som sagt. MEN, det gick asbra, skrev fullt på allt och det luktar lite MVG om det hela så det känns kanon!

Efter skolan tog jag sällskap med Evelien till stan så jag kunde beställa tid för synundersökning på Synsam. Det är så att jag ska köpa nya glasögon och så blir det väl linser med när man ändå är på g. Fick en tid på måndag så då bär det av och så ska man ju kolla in bågar med.. Spännande, spännande.

Senare när jag kom hem så skulle jag fotografera Mischa lite men så tog mitt minne på 4GB slut! Shit! Så jag måste köpa nytt för jag vill inte tömma det, liksooom.. Köpa o köpa, en gör inget annat ^^Sötnöten <3


Sedan nu sådär plötsligt hittade jag en bild, ganska ny också, som jag totalglömt bort existerade! Och den är ju rätt bra med, jag ser sådär glad och frisk ut (förutom finnen på pannan). Inte som nu, deppig och tråkig.. Varför är det så? Jag vill se glad ut! Enkel lösning: Hoppas och be att sommaren kommer snaaart! I alla fall lite sol för SNÖ som det kom ännu MER av idag vill jag INTE HA! Inte konstigt att man blir depp.Xoxo.


Yesh!

TJAH!

Äntligen har jag lyckats fixa till headern
någorlunda bra i alla fall. Tog sin lilla tid, men så är det när man inte kan så mycket om alla koder och namn och sådant blaha blaha.

Usch, nu sitter jag här i sista-minuten och försöker göra media-läxan som är tills imorgon. Minns inte om det skulle vara skriftligt eller inte så jag vet inte riktigt hur jag ska göra men smartast är nog skriftligt och om det nu är muntligt så kan jag ju bara läsa av ^^ Men åh, det är ändå jobbigt. Plus att jag hatar att det är söndag, igen.
Frukt

Hur kan man INTE gilla frukt?! Bra fråga, eller hur?

Tom är weird som inte gillar VINDRUVOR, ANANAS och dem där små oranga som jag inte vet vad dem heter just nu (-.-') men okej, de smakar lite annorlunda men VINDRUVOR! Han äter inte heller paprika, tomat (men ketchup går bra), rädisor, olika sorters lök och mkt mer! Hans svar blir: "Okända föremål håller jag mig undan" Alltså är han en person som håller sig till det han känner till och är rädd för att prova nya saker. Men gäller det bara frukt och mat osv, eller gäller det allt?

Hans familj är en riktigt Svensson-Svensson-familj som åker utomlands en gång om året till SAMMA reseort och SAMMA hotell. Jag har ALDRIG varit på samma plats två gånger förutom möjligtvis inom Sverige då. Typ Kanarieöarna är svenskarnas mest besökta reseort. VARFÖR?

Är det så att majoriteten av oss svenskar är sådana mesar att vi inte vill se oss om i världen (eller europa) utan bara håller oss till det vi känner till, det som får oss att känna trygghet?

FYFAN vad tråkigt säger jag! När jag bli äldre vill jag åka till Tyskland, Italien, England (igen), någon okänd ö mitt ute i Medelhavet eller kanske till något Afrikanskt land eller kanske Usa?

I och för sig har jag varit lite överallt men ändå ^^ Jag har varit i: Marocko (Afrika), Cypern, Kos (en grekisk ö), Malta, Teneriffa (hur f-n det stavas), Egypten, Estland, Danmark och England. Men jag har också varit i USA, om det nu räknas eftersom jag inte riktigt, riktigt var född då... HEHE! Men mamma var iaf höggravid med mig då ^^

Åhh, vad jag pladdrar på. Förlåt, det var ju inte meningen..!


Bäst att nöja sig!


Ha det bra, kramhej!

Onödig dag idag..

TJAH, ja, idag var det en rätt så onödig skoldag. Första lektionen var engelska och vi tittade på små korta filmer utifrån de noveller vi läst av Roald Dahl.. "Lamb to the slaughter" (som halva klassen redan sett året innan -inkl. jag) och så började vi också på "Skin".

Sedan hade vi matte. Behöver jag ens säga mer? Tror de flesta vet vad jag tycker men okej: Jag rent ut sagt HATAR att ha matte med denna förbannade klass. Vill byta så jag får Kurt som mattelärare istället. Han äger Peter stenhårt. Aja, det kommer säkert inte att gå eftersom båda klasserna inte har matte samtidigt vid alla tillfällen.. men det gör inte så mycket. Jag klarar matten alldeles utmärkt utan lärare ändå. Redan i åttan var det jag som hjälpte mina kompisar när de hade det svårt med något tal då läraren hjälpte andra och jag har hjälpt folk nu med. Det är kul med matte. Faktiskt! Jaja, mentorstiden slog vi ihop med matten med då och a, inte mycket sades men det gjorde inget för vi fick bara sluta ännu tidigare då! Vi mediaelever slutade för dagen 10.30 pga att medialektionen på 3 h var inställd tack vare att 08:orna har ESV.

Jag började att gå hem för till mor min hade jag sagt att jag slutade 11 men hon hämtade mig ändå. Hon ringde mig och frågade vart jag var och jag svarade:"Lidl". Sedan ringde hon upp igen och sa att hon var utanför och undrade om jag var inne i affären. Jag:"Neej.. Var är du då? Jag ser inte dig" Mamma:"OJ, Lidl va? Jag står utanför Netto!" HAha, stackars mamma.

När mamma skjutsat hem mig fick jag självklart städuppgifter av henne: dammsuga huset och rensa Zigges bur på kaninbajs innan sopbilen skulle komma ca 12. I don't mind bara kaninjäveln inte anfaller så ^^ Nej, men han är snäll och söt. Stackars Mischa som inte gillar dammsugaren. Hon springer alltid och gömmer sig! Sött.När jag var klar med städningen lekte jag med min underbara kamera och mitt ack så fina stativ! Hade asroligt med mig själv ^^ Kan ladda upp några bilder..Het, hetare, hetast.. :D

Hanging with myself :PO well, hade bra  byee!BTW, Gossip girl är riktigt fucked up nu..^^

Xoxo..

RSS 2.0