Vackra Sofia ♥




Hej!


Här får ni se en bild på vackra Sofia,
som jag fotade innan hon och resten av ungdomarna åkte iväg för att valsa runt på balen. Visst är hon fin? :)

Idag har vi varit lediga från skolan, men är en ledig på schemat så jobbar en hemifrån istället! :P I alla fall när det börjar närma sig sommarlov. Så idag har jag läst ut avhandlingen (och sammanfattat den), som ska redovisas på fredag. Sedan är det bara uppsatsen kvar! Woho!


bloglovin


Fullspäckad helg!



Precis som förra året var det mycket på gång denna helg. Åkte hemhem i fredags och på lördagen var det marknad på stan och bal. Pappa och jag tittade när ungdomarna visade upp sig och jag fotade en f.d. klasskamrats syster samt min pojkväns lillebror. Måste säga att det blev riktigt bra bilder :D

Sedan  var det mors dag. Och min bror som fyller 18. Vi firade honom igår, fast han fyller på tisdag. Det enda som saknades denna helg, om den ska jämföras med förra året, så var det en tenta som var måndagen efter! Jag klagar inte på att jag slipper det i år ;)


bloglovin


Tulpaner ♥






Hej!

I helgen var jag hemhemma och gjorde en del trädgårdsarbete med både mamma och pappa, samt att mamma och jag bakade tårta, bullar och kakor! Min lillebror fyller 18 år (!) och han ska firas nu i helgen, därav allt bakandes :)

Sista praktikveckan har rullat igång ordentligt och det känns lite tråkigt. I går hade ettorna redovisning i språksociologi, den planering jag gjort åt dem, och de var jätteduktiga! Så det var kul :) Nu börjar det smyga på sig lite ångest inför uppsatsen på 7-8 sidor jag ska skriva samt en del redovisningar. Men sedan är det sommarlov! Åh, vad jag längtar ♥

När får ni sommarlov? :) ♥


bloglovin


Trötta Inez ♥





Slänger upp en video på en trött Inez ♥



bloglovin


God morgon tisdag





Hej alla!


Fick ett sms från mamma i morse där hon skrev att mitt körsbärsträd hemhemma har blommat över. Tur att jag kunde fota det sist jag var hemma! Nu är det bara att hålla tummarna på att det blir många körsbär i år :)

Vaknade halv sju i morse (försent, alltså) och fick skjutsa Tom (som börjar jobba sju) till jobbet. Lagom kul att köra bil när man är nyvaken. Sedan vid halv åtta ringde min handledare som blivit sjuk igen, vilket innebär att jag ska vikariera idag! Spännande :)

Hoppas ni får en bra dag!


bloglovin


Dark Shadows






Idag har mamma, pappa, bror och hans kompis varit på besök och vi har vandrat en del på stan, shoppat och ätit god mat. Ikväll är det hockey igen... DRYGT! Men imorgon däremot ska jag på bio och se Dark Shadows med en vän. Det ska bli kul! Bara det faktum att Johnny Depp är med, måste nästan innebära en awesome film!

Handling:
Barnabas Collins (Johnny Depp) lever livet som bekymmerslös, rik playboy tills den dag han krossar den unga häxan Angelique Bouchards (Eva Green) hjärta. I vrede förvandlar hon honom till en vampyr och begraver honom levande. 200 år senare frias Barnabas av en slump ur sin grav. Han återvänder till familjens egendom, Collinwood Manor för att finna sitt en gång storslagna hem i ruiner och att hans ättlingar inte är i mycket bättre skick än huset. (Källa: Wikipedia)

Ska ni se filmen? :)


bloglovin


Underbara vitsippor ♥









Hej alla!

Ännu en gång är det ett tag sedan jag bloggade. Jag började min praktik i förra måndagen, sedan
var det Valborg och därefter blev min handledare magsjuk! Så jag var ledig i princip hela förra veckan, med undantag från att jag skulle göra en planering för arbetsområdet. Under min ledighet har jag haft tid att vila upp mig, då jag haft ett fästingbett som fått mig att må lite si sådär.

I fredags var jag i alla fall ute och promenerade i 1 1/2 timme på jakt efter vitsippor. Till sist hittade jag en liten skogsglänta där ljuset var så vackert! Och vitsipporna likaså ♥ Tack vare promenaden och Anneli (alafoto) har jag nu en ny och fräsch header!

Vilken bild är er favorit? Och vad tycker ni om den nya headern? :)


bloglovin


Receptet på mina muffins ♥



 

Hej!

Jag fick en förfrågan om jag inte kunde lägga upp receptet på mina muffins med dumle i, och visst kan jag det! Egentligen är det inget muffinsrecept, utan ett recept på hur man gör kärleksmums som jag gjort om lite. Här kommer det!

 

Gör såhär:

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker i en skål till en pösig smet. Tillsätt sedan bakpulvret och vaniljsockret. Vispa igen. Tillsätt sedan mjölk, vetemjölet och det smälta smöret. Riv mandeln med rivjärn eller på annat vis och häv i det i smeten. Sedan är det bara att lägga smeten i muffinsformar, dela dumlen i två halvor och trycka i varje muffin. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter. Servera gärna med vaniljsocker på. Klart! ♥

 

 

bloglovin


Valborg 2012 ♥





Igår var det valborg och Tom och jag gick en sväng ner till Stångån för att titta på brasan. Men det var lättare sagt än gjort, för det var mer folk där än vi först hade räknat med. Det såldes även sockervadd och sköts upp fyrverkerier. Trevligt, trevligt!

Hur firade ni Valborg?

bloglovin


RSS 2.0