Marknad i Hultsfred





Proppfullt med folk och konstigt skiftande väder - det är marknad det!


Tinge-linge ling nu tåget går ut i vida världen...


Tom hittade ett plektrum - tyvärr inte Metallicas som han hoppades utan det var Lars Winnerbecks.


Nice view, älskar den sjön.


Då det var soligt och inte regnade passade vi på att fotografera lite.


BTW, jag har bara tagit 5 bilder med den analoga kameran hittills och det är ju inte så bra. Jag måste ju vara klar till onsdag annars är det ju pinsamt. Hoppas jag kan fota något i morgon, men just nu känns mitt huvud helt tomt på inspiration. Några tips? Vad ska jag ta kort på??



Jag har äntligen fångat lite fåglar på bild!






De är små, snabba och nästan osynliga i vår silverpil (trädet) men jag lyckades!




Jag var ute på gården med Mischa och såg att flera plommon föll i marken från trädet. Nu vet jag varför!




Senare stötte jag på en ekorre som satt blixtstilla på sin gren och bara iakttog mig och mitt stora, blänkande objektiv.




En hackspett som bara klättrade högre och högre upp..



Enjoy!




Hundvakt






Låt mig få presentera - Elvis! Familjen Blomqvists nyaste medlem. Han är en Jack Russel-valp på ca 10 veckor, för de som ville veta det :) Och såå söööt.

Idag passade jag och Tom honom medan Berit var och handlade. Han var nyvaken och full av bus! Det var lite svårt att fotografera honom, haha.



Jag lyckades (stolt som jag är) att få honom att för första gången springa efter sin boll, hämta den för att sedan lämna den till mig flera gånger! - dvs, apport.



Jag & Elvis



Elvis



Tom & Elvis

VADÅ PUPPY-EYES?!






Härlig start på veckan!





Älskligen min! <3 (Bild från tidigare i år)

Hejsan allihop!

Dagen började som sagt med matematik c och jag tror att det kommer att bli ganska bra.. Trots att jag inte var så förtjust i att vi ska visa våra kunskaper i grupparbeten (räkna tal ihop o lämna in), men man fick göra själv med så det är nog något jag ska satsa på.

Efter det hade vi religion med ingen mindre än.. Michael! Shoho! :D Vi ska även ha honom i psykologi o filosofi i vår, moahahahaha.. TOPPEN!

Sista lektionen för dagen var mediakommunikation, då Säwe berättade att vi fått tillbaka 5 av de stulna macarna (datorerna) - fast de var i väldigt dåligt skick så han önskar att skolan ska köpa helt nya inom en snar framtid. De är trots allt 3 år gamla och började bli sega, så det hade behövts nya ändå.
Yes, sedan ändrade vi lite på schemat med så tisdagslektionen blir längre o denna på måndagen kortare.. Inget intressant med det! :D

Jag och Tom har varit superduktiga idag! Så det så!
 Vi gick till Kristinebergsslingan (ca 3km), sprang 2 varv på lilla slingan (ca 2 km) och gick hem igen (ca 3 km). Det var ashärligt, jag hade precis kommit igång och jag ville springa mer men då blev Tom så trött ^^ Det var lite för varmt ute men annars helt okej. Och vi ska göra om det igen! Två gånger i veckan nu framöver! Nästa gång ska vi såklart köra lite senare på dygnet..

Shoflöjt, ja, det får nog räcka!

Bye!



Vacker söndag






Idag har jag varit och hälsat på uppe hos farmor, där även faster Ing-Marie och dottern (min kusin) Linda med familj var. Fick träffa mina kusinbarn för första gången. Jag har dock fler kusinbarn^^. Men just Lindas barn då!

Linda och maken Mats gifte sig väldigt roligt. De gifte sig på Arlanda flygplats strax innan de åkte iväg till Grekland ^^  Inget hux eller krux, inga jobbiga släktingar och inga onödiga presenter. Så vill jag med ha det! Fast, enklast är nog att inte gifta sig alls ^^

Söndag igen då, jag skriver visst alltid på söndagar, verkar det som. Usch, helger går alltid för fort.

Imorgon börjar jag dagen med lite härlig Matematik C! :D


Hej så länge!

Första dagen som tredjeringare!






Det känns sjukt hur fort tiden på Oscarsgymnasiet har gått, men samtidigt inte när man sitter och tänker tillbaka på alla jobbiga prov som man pluggat halvt ihjäl sig till. Har det varit värt all ansträngning? Kommer vi att ha nytta av det vi läst under dessa år i våra framtida yrken? Antagligen inte allt, men det är ju allmänbildning och det är ju viktigt, faktiskt.

Dagen var kort, vi fick vårt nya schema (som är grymt slappt o gutt - perfekt start!) och våra skåp och..

JAG HAR ÖVERSKÅP!

Vi har i alla fall lärt oss en sak idag - att plasta in böcker! Det var det första vi fick göra på Naturkunskap B-lektionen. NK B kommer handla om .. Kemi.. Fysik... o .. genteknik.. o skit.. TRÅKIGT! >.< ÅH! Men jag får härda ut.

Det var inte tänkt att det skulle bli ett långt inlägg, men det brukar alltid bli det ändå. Konstigt, eller hur?

Jaja, see you at school!

Kramhej!





Mina inköp från gårdagens besök i Ullared






Hej igen!

Jag har tagit mig nöjet att numrera varorna så jag kan skriva lite mer om dem. Bilden visar det mesta av det jag köpt, minus lite oviktigt godis.

Så:
1. En mönstrad tjocktröja med lång "krage" istället - 169 kr.
 2. Ett ljus (Special candle) "Jag älskar dig" som det står lite fin text på - 29,90 kr.
3. Tunna skärp, ett svart (29,95 kr) och ett vitt(39,95 kr).
4. Ett par mörkgrå jeans som slutar ungefär vid ankelknölarna - 49,35 kr.
5. Vanliga mörka, snygga jeans med ljusa inslag - 149 kr.
6. Mörka, tajta jeans - 129 kr.
7. Marabou Sommar 17 stycken, det var lite av ett impulsköp pga. att jag inte hittat marabou sommar här i o-hamn. Priset var dock nästan detsamma som hemma så för 17 st blev priset 254 kr.
8. En väldigt stor Sunshine Bronzer från the color workshop. Svår att tappa bort! ;) Den kostade 54,95 kr.
9. En svart plånbok - 99 kr.
10. Kollegieblock, köpte 15 med linjerat för 90 kr och 5 med rutat (dock på NetonNet).
11. Sportlinne som jag kan ha som vanligt linne med. Verkligen snyggt! - 59,95 kr.
12. "Brottarlinne med spets" står det på kvittot, haha. Köpte den mest bara-för-att - 49,95 kr.
13. Lång, randig topp - 49,95 kr.
14. Grå kofta med bälte - 129 kr.
15. En röd topp - 29,95 kr.


Enjoy^^



Bilder från Ölands djurpark



Hejsan!

Vad slö jag känner mig! Jag förstår inte vart det kommer ifrån och det gör mig lite galen och frustrerad.

I måndags gjorde jag typ ingenting, förutom att jag var och klippte mig 13.30, resten av dagen bara försvann. Igår var jag i Ullared med mamma o pappa. Jag shoppade loss för otroliga 2095 kr ^^! Ska ta bilder på mina inköp och ladda upp några här tänkte jag.

Men först lite Ölandsbilder!








































Besök på Öland



Hej!

Idag har jag varit på Öland och gått runt i djurparken med mamma, pappa o Tom. Vi åkte även lite attraktioner i nöjesparken med. Bilderna får vänta tills imorgon (jag tog nämligen en hel del ;).. ) så håll i hattarna!

Efter besöket på djurparken åkte vi in en sväng till Borgholm där vi fikade o shoppade lite :)

Som sagt, BILDER KOMMER! :D

KRAMHEJ!



Sista arbetsdagen för denna sommar








Hej!

Nu är sista dagen på resturang Fingerkroken över för mig. Det känns rätt skönt faktiskt, men det kommer nog bli konstigt på måndag när jag inte behöver åka dit mer.

Efter jobbet, direkt efter, såg jag Tom, hans mamma och bror utanför vår personalingång. Jag ringde på hans telefon, men han verkade inte reagera på vibrationerna eller signalen och efter en stund svarade Markus (hans kompis). "Fan", tänkte jag och rusade ner efter dem.  De märkte mig inte när jag ens var en halv meter bakom dem, så jag nöp Tom i rumpan.  Man måste ju göra sig sedd på något sätt ju ;D De var på väg mot glassbaren och jag följde med och blev bjuden på glass. Gott!

Nu är jag alltså hemma, har slöat framför datorn en stund men snart ska jag iväg igen. Tom och jag ska köpa hamburgare (Inte vanliga burgare i kartong utan inplastade på samma sätt som blandfärs m.m. - Jääättegoda,  vår nya favorit!) på maxi och lite annat gott inför kvällen. Mys!

Hoppas ni får en bra fredag! :D

Kramhej!





Efter jobbet tog jag mig en kort fotorunda












ÄLSKAR verkligen att fotografera.

Kort om mitt liv just nu:

*Imorgon är det sista dagen på jobbet - shoho! :D
* I helgen ska jag rensa ur mina gamla kläder
* På måndag ska jag klippa mig
*På tisdag eller onsdag åker jag till Ullared med mamma, pappa o Tom! :D
*På torsdag börjar skolan - shoho?

x)

Kramhej tills vi hörs igen!



Härlig söndag!






Hej!

Idag hann jag inte kliva ur sängen förrän Tom var borta, så jag följde med pappa och syrran till Vasslö i Kalmar för att hämta hem Spurillen. Hon har varit där och de har försökt att få henne gravid nu för 5:e gången, fasiken att det bara ska gå dåligt! Medan jag väntade på att de skulle gå ut i hagen så roade jag mig med att fotografera kattungarna som fanns där. Grymt söta! Så lite bilder kommer det idag i alla fall.

Härligt väder är det nu med, men det blev lite för varmt för oss i bilen. Plus att pappas AC krånglade så det var riktigt vaaarmt..!

Annars leker livet ganska bra för mig, det är lugnt och skönt.

Här kommer några fler bilder:



Kattungarnas mamma










Kattgalet inlägg, men så är det ibland!

Kramhej!



Inga fåglar, bara flygplan





HEj!

Idag har jag varit på stan med mamma och Tom. Vi var och hämtade ut Kreta-bilderna på Görans - bättre sent än aldrig? Så idag har jag satt de i albumet men alla fick inte plats.. Mamma köpte blommor och Tom köpte byxor på Intersport som han ska ha när han tränar inlinehockey. Jag köpte balsam! Haha, spännande?

Efter det korta stadsbesöket åkte vi hem igen. Tom och jag letade upp badminton-grejerna och körde lite med Mischa mellan oss med ögonen hårt fästa på bollen. Hon var så söt!

Sedan gjorde jag ett nytt försök med att hitta fåglar att fotografera men jag hittade bara ett flygplan. Så det får duga så länge!

Jag har även andra bilder och de kommer här:



SötMischa.



Grannens vägg o blommor.



Tänk-om-jag-kunde-vara-seriös?





TTYL!



Ljuva fredag!







Tjenare!

Idag är jag glad, för jag har äääntligen fått mitt objektiv! Det är lika långt som min underarm (handen är inte medräknad) när det är som mest inzoomat. Det ni ;) Det känns verkligen jättekul. Jag var ute lite och försökte fånga fåglar på bild, och såklart så hittade jag inga! Det är för varmt så de sitter och myser i skogen.. Jag får försöka en annan dag, typ imorgon :)

Det är så härligt med fredag! Denna vecka har verkligen gått superfort..

Kramhej så länge!




Den sista långa dagen.





(Bild från i måndags - Mischa och Gant's)


Heej! Idag har jag jobbat "den sista långa dagen", dvs. sista dagen jag jobbar till 18.00. Heeela min sista vecka på jobbet kommer jag att sluta vid 16.00. Nästa vecka alltså. GÖTT! Förutom att vi inte kommer att ha någon brick-flicka, hon går sista dagen imorgon så om det blir mycket folk nästa vecka... Då blir det begravning! Hittills har jag i alla fall fått min önskan uppfylld, det har varit väldigt lite folk på resturangen, nästan för lite faktiskt.

MEN HAR MAN INTE JOBB SÅ FÅR MAN.


Ja, igen, idag i Grillstugan skulle vi städa uteserveringen. Lyfta upp trägolvet och sopa under. I värmen. Det var .. varmt. Ja. Väldigt varmt.

Efter jobbet fick jag lust att bara göra "bomben" i poolen, men ångrade mig och doppade mig bara till magen.. KALLT! Haha. Bara 25 grader x(....

Nu är klockan snart halv nio, vilket betyder att det är kväll, men också att jag inte ätit på nio timmar. Ajabaja! Vi ska grilla ikväll så det ska verkligen bli gott, men måste nog ta mig lite yoghurt eller annat innan dess. Äta bör man, annars dör man!

Vad som mer har hänt denna vecka är att Toms familj har skaffat en HUND! Den är en han och heter Elvis. De hämtade hem honom igår, än har jag inte träffat den lilla saken men det lär jag nog få inom en snar framtid. Då får vi hoppas på bilder!

På tal om bilder! Imorgon kommer mitt objektiv (om inget mer har hänt) och då jävlar ska ni få se på bilder! :D

KRAM o HEJ!




Tisdag 09.08.04


TJaahh!


Idag vaknade jag av att vår yngsta katt, Mischa, låg på min mage och klöste (bäddade) på mig. Jag kände direkt att det skulle bli en jobbig dag, allergin för det okända hade dragit igång, jag var täppt i näsan och nös något förskräckligt. Jag har varit orolig för om det är katter jag inte tål, men kommit på andra tankar då jag tidigare bara reagerat på utekatten och att det kan vara något han "släpat in". OCH, Mischa har ju faktiskt varit utbunden flera gånger denna vecka så.. Ja, det är jobbigt att inte veta vad jag inte tål.. Vill ju inte leva utan katter! Älskar dem.

Efter jobbet idag åkte Tom och jag o fettade oss på Tre Vänner, det var gott som f-n! :D Sedan har vi bara legat och degat framför tv:n och kollat på Animal Cops Houston. SJUKT, hur människor kan behandla sina djur och sedan ha mage nog att försvara sig mot anklagelserna. Skicka packet i fängelse!

 På tal om U.S.A. så kanske vi ska åka dit någon gång i februari då pappa fyller 50 år. Vart vet jag inte, det är nog inte bestämt. Det kan nog bli ganska kul, men ser inte fram emot det så mycket pga att jag kommer missa en del i skolan.. För om vi åker, så blir det inte bara en vecka.. Och såklart kommer jag att dö utan Tom i min närhet..<//3 DYRT som fan var det med, ca 80 000 kr för 5 personer i en vecka, sa mamma.

Jaja, jag skriver kanske imorgon med, får se.. De inlägg jag gjort hittills tycker jag räknas som två, Eve! Eller huuuur? ;)

Kramhej allihop!





Måndag igen!




Hejsan!

 Måndag igen, vilket betyder jobb, jobb o jobb för min del! Idag har det varit en lugn och skön måndag med lagom mycket folk. Åh, tänk om det kunde vara så resten av de 2 veckor jag har kvar?

"När man inte har något att göra så får man det", brukar mamma säga och det är så sant. Jag hade (ovanligt nog) god tid på mig att göra rent golven och diskmaskinerna och vad händer när jag blir klar? JO, översvämning orsakad av att ett rör till ena diskmaskinen, som används för tömning av allt vatten, bestämmer sig för att hoppa UR! Brände mig fint på vattnet när jag skulle trycka upp röret igen. Så fick jag ju såklart städa om golvet. Jag som trodde att jag skulle få en bra dag, hah..

I alla fall.

Jag var nyligen ute och fotograferat lite i trädgården. Alltid kul, men det blir inte av så ofta. Här kommer lite bilder!
















Jag vill ha loooov.





(Vaddå drömare?)

Jag tänker SÅ inte jobba hela nästa sommarlov. Då dör jag, allvarligt, jag är så trött, överarbetad och har ont i alla möjliga muskler. Kan verkligen inte förstå hur man kan jobba med disk på heltid! SJUKT! Det låter inte så farligt när man säger det "Jag jobbar med disken på en resturang" men det är mycket värre än det låter. Stressigt och varmt vid maskinen samtidigt som mer o mer disk rullar in och man ska hinna med att lämna den rena disken. Plus grovdisken. Maaassa fastbrända maträtter att skrapa bort..
 Nä, 4 veckor hade räckt.

Jovisst, jag är ju ledig på helgerna men de går alldeles för foort! Känns som om det var fredag igår. I alla fall så har jag rensat ur min byrå med underkläder, men har resten av kläderna kvar att gå igenom.. Måste verkligen rensa ur det gamla så man kan få in lite nytt! Är lite smått shoppingsugen - var ett tag sedan jag var o shoppade, faktiskt.

Snart drar skolan igång igen och det känns ju sådär.. Vill att detta år ska gå fort som bara den! Finns en del som jag inte ser fram emot..

Igår solade jag o Tom vid poolen. Det var sådär lagom varmt och skönt - helt perfekt. Efter det så badade vi! YES, jag också! (Är en badkruka) Var liite kaallt men vande mig till slut och hade det underbart mysigt med min älskling i vattnet.. :)

Och idag, typ inget, men det är ju skönt det också!


Kramhej!




RSS 2.0