Ny header!Så, nu har jag en lite snyggare header ;)

Tycks? :)


Det ska föreställa mig på bilden!

Jag fick mina skolfoton idag. Bilden ska föreställa mig, men det är inte "jag".

Ni som känner mig, eller i alla fall vet hur jag SKA se ut borde nog hitta fel i denna bild (förutom att den är svart/vit - det gjorde jag själv).

Vad fattas? Jo, det ska jag säga er:

Jag har två leverfläckar runt min mun som Svenskt Skolfoto har redigerat bort! It is happening again! I aftonbladet för ett antal år sedan fanns en artikel där en liten flicka fått sin leverfläck bortredigerad. Mamman blev ursinnig och kontaktade företaget och jag tror att de fick pengar som ursäkt. Minns inte om dem fick de riktiga bilderna eller inte men vafan!

Utan de 2 leverfläckarna runt min mun kan inte jag säga att "detta är jag", för det är det inte. Jag har levt med dem hur länge som helst och trots att jag ville bli av med dem när jag var mindre, så har jag nu accepterat dem och att det är unikt för mig.

Eftersom det bara var mediaeleverna som ville bli fotograferade enskilt så bad jag henne om hon kunde redigera bort rester av en finne jag haft på näsan. Det var torrt och syntes väl, tyckte jag då. "Javisst", svarade hon (fotografen) och skrev en notis om det. Jag såg tydligt att hon skrev "näsa" och inget annat.

Så ja, jag är riktigt förbannad och tänker kontakta Svenskt Skolfoto AB nu på direkten.

Rätt ska vara rätt!Kataloger på posten!


Hejhej!

Nu har det hänt lite grejer igen.
Datorn krashade häromdagen så den har Tom fått installera om idag. Med andra ord har alla program fått installeras på nytt - de viktigaste såklart, alla utom photoshop. Så bilderna är helt ihopsatta i paint! Haha. Jag beställde hem katalogerna för typ 2 dagar sedan, kände att det är lika bra att ha egna trots att skolan har dem. Jag har även satt upp intresseanmälan på 4 olika studentlägenheter i Linköping! Så nu är det bara att se till att hålla betygen på topp, så fixar sig allt! :D Märks det på mitt sätt att skriva att jag är glad? :DHär är en bild på en av ettorna som jag anmält mitt intresse på. Lägenheterna ligger nära och bra till skolan med så det är toppen! Så nu till den största frågan: Hur blir det med Tom och mig? Jo, för han ville gå en KY-utbildning på Etec här i stan på 2 år, sedan skulle han vara klar och kunna söka jobb. Han ville verkligen inte studera på högskola och plugga till tentor osv.. Men pooff! så har han ångrat sig! Så nu letar han utbildningar i Linköping också. Vi får se, han kanske ångrar sig igen så jag hoppas inte för mycket. Annars får vi försöka att ses på helgerna, det går trots allt en hyfsat bra tågförbildelse mellan Linköping och Kalmar så det ska nog lösa sig!


Vad ska ni göra efter gymnasiet?


Pang i bygget!

Hej!

Nu har det hänt lite på min blogg. Jag har ändrat om lite i designen och hoppas att det kommer att bli bättre. Det enda jag har fruktat är hur det blir med mina bilder då det är vit bakgrund på mina inlägg. Säkert jääättefult, eller bara en vanesak. Headern som jag har nu är bara tillfällig tills det att jag får ny inspiration!

Jag har inte skrivit på ett tag nu så jag kanske borde uppdatera lite om mitt liv:


- I onsdags var jag i mörkerrummet och blev äntligen klar med alla bilder! Och jag är NÖJD också!

- I torsdags var det projekt-dag och vår grupp som skulle ha UF ihop gick skilda vägar så nu ska vi göra enskilda projektarbeten istället. Jag har en rätt bra idé faktiskt, om jag bara kunde hitta materialet och läraren jag behöver..

- I fredags skulle jag bara ha en lektion, det vill säga svenska. Men jag gick på naturkunskapen också, då det var labb, på grund av att min "halva av klassen" skulle ha labbat i onsdags men den lektionen ställdes in pga uppträdande i aulan. Vi gjorde tvål -  verkligen spännande *känn ironin*. Sedan frågade vi om sidorna till provet som vi har efter lovet och "P" (läraren) slog sig för pannan och suckade: "Jaa.. Det har jag ju inte sagt, men det är i alla fall de sidorna som hela kapitlet handlar om".

På svenskan skulle jag och jag ensam berätta om hur det hade varit på APU:n hos Nyheterna för att en viss liten Evelien hade lämnat stan! ;) Men, som tur var glömdes det bort och vi ska berätta om det efter lovet i stället.
Lika bra det!


Helgen har gått fort med mycket sömn - en bra start på lovet tycker jag!


Kramhej så länge!

Håltimma pga. ESV = Fotostudion

 

 

Hey!


Idag tog Emma B och jag äntligen våra sista bilder i studion för vår foto-uppgift som ska vara klar efter lovet. Så nu är det bara mörkerrummet kvar.. Baaara.

 

I alla fall - som vanligt efter att ha varit i studion så skickade jag hem några bilder och medan mitt batteri till systemkameran laddades så redigerade jag denna bild. Snart Halloween ju? Men när? Jag håller aldrig koll på sådant, vet inte heller varför vi firar det och bryr mig inte om det tillräckligt mycket för att ta reda på det! Men det är ju en kul grej, ändå.

 

Jag tog några bilder på soluppgången idag som var helt sjuukt fin, men sedan dog batteriet. Tur att jag hann fotografera! Jag kanske laddar upp bilden senare idag, eller kanske imorgon.

 

Hej så länge!

 

 


"Vi kommer att bli två stjärnor på himlen.."


"Vi kommer inte att dö, vi kommer att bli två stjärnor på himlen som kommer att lysa tillsammans för alltid."


1000 dagar, 24 000 timmar, 1 440 000 minuter.. Som ni förstår så är det länge, ofattbart, otroligt och underbart länge som jag har varit tillsammans med denna människa. Jag kan inte göra annat än att hoppas på ytterligare 1000 och 1000 dagar om och om igen för det är så att även om man bråkar och bli osams så kommer den sanna kärleken alltid att lösa problemen. Så har det alltid varit för oss.Vad mörkt det äär!
Hejsan!
Vad mörkt det är ute! Lika mörkt och tråkigt som mina senaste inlägg ^^. Jag måste tyvärr säga att detta inlägg kommer att bli minst lika tråkigt. Haha nä, men såhär har min dag varit:

Jag kom till Nyheterna som vanligt 8.30, gjorde inget speciellt, gick till tandregleringen klockan 10.. och gud vad de spände! Slutspurten nu, bara en lite glugg kvar att täppa igen sen är Hollywood-leendet klart! ;D När jag kom tillbaka upptäckte jag att en av mina texter hade använts i tidningen - wooow.. :D Sedan fortsatte jag på den andra texten från gårdagen ett tag, så kom nyhetschefen och bad mig skriva en till! Woow. Alltså, inga stora fetingartiklar men runt 200-300 ord har texterna legat på. Så jag fick ringa runt lite och få fram lite information att använda.. Nervöst men skoj!

Vi får i princip gå hem när vi vill men jag kan inte gå om jag inte är klar. I dag gick jag runt 15-tiden så jag hade finslipat texterna, Tom väntade hungrigt på mig (alltså, han ville ha MAT) och Evelien som sa "det är lugnt, gå du!"^^. Än skulle jag inte få komma hem ändå. NÄPP. Jag hade totalglömt teorin på körskolan.. Åh, jag ville verkligen hem och att Tom skulle hoppa över sin träning för det är nämligen 1000 dagar för oss idag.. Men nej, Tom ska träna och jag sitter ensam på mitt rum och gnäller :) HAH.

I alla fall, till er som valde att inte praoa: Var har ni skallen egentligen? Samhällsprogrammet har inte APU, men när vi får APU så vill ingen ha det? VAAA? Bara Evelien och jag som har det - alltså, vi missar 2 skoldagar med lektioner.  aa#r!g&hh @'#"! Ja, typ!

TILLÄGG: Alltså, jag menade inget elakt mot er samhällselever utan tänkte mer: Varför inte välja att ha APU och komma ifrån skolans alla teoretiska ämnen för ett tag? Tre dagar kan faktiskt vara skönt även om man får spendera dagarna på ica maxi :)Första dagen på NyheternaDagen började med att det var svinkallt ute, byggarbetare jobbade med trottoaren precis utanför Nyheternas ingång och jag stod och väntade på Evelien. När hon kom gick vi in och fick göra olika saker - Evelien åkte med och besökte en rörmokare och jag skulle ringa samtal samt gå på en presskonferans. Först frågade de mig om jag kunde gå ENSAM. Eh, nej tror inte det? Shiiiit. I alla fall fick jag sällskap till slut. När vi kom tillbaka började jag skriva om både konferansens och samtalens innehåll, texter som jag inte ens vet om de kommer att använda. Medan jag skrev gick Evelien ut och gjorde en enkät! :D På lunchen drog vi till Balkan i Kb och fettade oss.

Det var min dag det!
APU på Östra Nyheterna

Hej!
Här sitter jag nu på Östra Nyheternas redaktion vid en dator och roar mig lite innan jag vid 10-tiden ska få följa med på en presskonferans. Evelien har åkt iväg med en fotograf för att besöka någon rörmokare ^^. Vi får se vad mer som komma skall! 

GRATTIS EVELIEN!

TILL KÖRKORTET!

Ikväll, för ungefär en timma sedan, blev jag kidnappad i mina bara strumpor av ingen mindre än Evelien som tog körkort idag! :D  GRAAATTIS!!

Vi åkte runt lite, bland annat till McDonald's drive-in där ingen mindre en klasskamraten Emma F jobbade! Vaddå kul? :D Precis innan när vi skulle beställa (varsin McFlurry) så sa jag just: "ÅH, tänk om Emma jobbar nu!" och sedan hörde vi hennes röst "Välkommen till McDonald's .." och det var sååå kul!

Hihi, måste göras om!

OCH EVE! DU KÖR JÄTTEBRA! :D

Verkligen välförtjänat körkort. Haka inte upp dig på smådetaljer! ;)


SHOHO!Hösten är mysig och jag kunde inte låta bli...


Jag kunde inte låta bli att fotografera.. Det var så mysigt väder idag! Inte sådär grått och tråkigt, utan mer glad höst!Detta träd var särskilt vackert och vår svenskalärare Anna ville ha en kopia av en av mina bilder på detta träd! Jag får se vilken jag väljer ut :)Idag var jag i fotostudion med Emma B i tre timmar.. Vi lämnade inte skolan förrän 17-tiden alltså. Gissa om jag var trött när jag kom hem! Tur att det inte var teorilektion på körskolan idag - jag hade somnat^^.
Hoppas ni gillar bilderna för det gör jag!

Kramhej!


Röda rönnbär

Ju mer rönnbär man får på träden desto hårdare vinter blir det, sägs det i alla fall. Vi har haft lagom många i år så man får hoppas på en lugn vinter.


Idag har jag och Evelien börjat framkallningsprocessen med våra analoga svart/vita bilder med höstmotiv och imorgon börjar den roliga delen. Jag hade cirka 10 bilder kvar när jag kom till skolan så jag fick gå ut och ta dem lite snabbt då jag hörde "Fröken, vad gör du dääär uppe?" från dagiset nedanför skolan. Då var det ett av dagisbarnen som tyckte att jag såg konstig ut när jag fotograferade löv på marken.. Tror jag det! Sexigt värre, not. Skolfröknen svarade i alla fall kort och enkelt: "Hon tar bilder med en kamera" och så var det inget mer med det ^^

Imorgon är det prov i Romantiken! Det ska bli kul och nu ska jag plugga!

Hejhej!Varför bloggar man?


Hej!

Idag dök frågan upp "Varför bloggar du?" och mitt snabba svar blev "En anledning till att inte göra läxorna", för så är det kanske lite. Om jag inte orkar plugga så skriver jag lite skit här och kanske laddar upp några bilder. Samtidigt vill man ju ändå synas lite och få feed-back från sina läsare. Man vill höra att man har en snygg bloggdesign och att man är duktig på att skriva (om man nu skriver mycket), har bra mode-stil eller tar bra bilder etc.Det är trots det viktigt att tänka på vad man skriver, vilken information man egentligen ger ut och tänka på att vem som helst kan läsa det. TILL OCH MED MAMMA! Ändå finns det folk som reagerar såhär: "Men nej, titta inte på min blogg!" sa en person som sekunder tidigare hade sagt adressen till oss. Vad är då meningen med bloggandet om man inte vill visa den?

Och framför allt:

Varför bloggar jag?

Är detta ett rop efter uppmärksamhet? Liksom "här är jag, kom och läs om mig och mitt liv". Eller? Jag tror jag började bara för att "alla andra" gjorde det. Bloggar jag? Blogga för mig betyder att man analyserar massa saker och diskuterar med sina läsare, inte att man skriver och berättar om sin vardag.. Eller?


Vad tycker folket?
Ångest inför naturkunskapsprovet imorgon
Vi har naturkunskap b-prov imogon som varken jag eller resten av klassen ser fram emot. Vi har nämligen bara gått igenom ca 6 av de 30 sidor som kommer på provet och efter som vi är samhällare och inte naturvetare så fattar vi ingenting. Läraren vi har tas inte på allvar, vilket innebär noll arbete på lektionerna. Jag har inte kunnat lyssna på grund av huvudvärk varje lektion - undrar varför jag alltid har huvudvärk när jag har lektion med resten av sp-klassen? HMM?

Så alla kommer att få ig, till och med mvg-barnen. Men det borde ju gå upp ett litet, litet ljus någonstans i några huvuden, tycker man ju. Vi får se.
RSS 2.0