När man slutat snacka vinter så..





.. längtar man sig bort till våren och värmen!

Trots att denna bild är tagen i slutet av oktober förra året så sprider den en slags varm känsla. Vår och sommar är något jag längtar efter mycket nu mot slutet av "vinterhalvåret"..

Sista dagen på lovet idag och jag ska jobba med mitt projekt.

Trevlig kväll!



Balklänningar





(Klicka för större)

Att prova balklänningar är nog det märkligaste jag har gjort på länge. Materialet var weird men konstigast var att se mig i en klänning! Liksom.. Jag med klänning? Näähh..!

Jag tänker inte avslöja om jag valt ut någon klänning, inte heller om jag tänker gå på balen - så lurig är jag!


Kalmar idag istället!



Mamma tog ledigt från jobbet i eftermiddag så vi drar till Kalmar idag istället!


Lov är inte bra för mig





(Bilden är från igår)

Dagen kom och dagen gick. Lov är verkligen inte bra för mig, jag gör knappt något om dagarna och när lovet närmar sig sitt slut inser jag hur mycket tid jag hade kunnat använda till något bättre. För sent då, vilket leder till att jag jobbar som f-n de sista dagarna. Jag äter inte ens ordentligt med mat! Usch, ge mig skola, vardag och rutiner..

På lördag ska jag m.fl. till Kalmar och förhoppningsvis ska jag få prova balklänningar. Jag har hittat en som jag vill ha, nu måste jag bara bestämma mig om jag över huvud taget ska gå.

Nä, nu ska jag kolla vidare på Navy CIS som just nu går på 3:an
.

Ha det bra!



Vackert väder idag!





Det är underbart väder idag och jag ville göra min fotouppgift (fota reportagebilder) med pappa men det verkar inte bli av. Det hade varit kul att få fotografera en sprängning men det är ju för farligt.

Jag gick ut ändå och hängde upp nya talgbollar åt de stackars frusna fåglarna. Sedan tog jag mig en sväng på baksidan (som har ca 70 cm snö - Tom och jag grävde fram lite gräs och mätte på mitt ben här om dagen) för att fota lite.

Nu ska jag passa på att jobba med mitt projektarbete!



Vila i frid, kära farmor ♥







Värme i mörkret





Jag har inte fotograferat med min systemkamera på snart en månad
och det känns lite tråkigt så nu plockade jag fram den och fotade våra kristallampor med oskärpa. Alltså, jag ställde helt enkelt in skärpan manuellt :)

Jag är fortfarande sjuk men på bättringsvägen då  jag inte har lika ont i huvudet längre. Jag har nog aldrig lidit såhär mycket av en förkylning i hela mitt liv! Sjukt, som sagt.

Igår kom Tom, som också är sjuk
, hem till mig och då blev jag pigg och glad tills det att huvudet skrek av smärta igen. Så idag har vi varit sjuka tillsammans för första gången ever! ^^ (Tom erkänner aldrig att han är sjuk utan säger bara: "Jag har bara lite hosta och är lite snorig men jag är inte sjuk!" - dummern! ♥)

Hoppas ni får en trevig och mysig fredag!


Det är helt sjukt..



Det är helt sjukt att jag är sjuk. Igen.

Jag är så trött, har ont i huvudet och hur mycket som helst att ta igen i skolan nu. Har inte pluggat något, har inte kunnat eller orkat. Först vinterkräksjukan och nu en jävla förkylning. Och mycket mer.

Nu ska jag sova igen.


De utlovade affischerna









Här kommer de utlovade affischerna som jag har gjort. Klicka för att se dem större :)



Påminnelsedagar är var det är!



Alla Hjärtans Dag, födelsedagar, påsk, midsommar och julen är alla dagar då man ska påminnas, minnas och fira. Hur skulle det vara om vi inte hade några dagar att fira? Om vi inte ränkade timmar, dagar eller år utan bara levde för dagen? Tråkigt, skulle jag säga.

Alla Hjärtans Dag har jag redan skrivit om - man påminns om att man ska älska mer och se till att alla man älskar vet om det. Det heter "ALLA hjärtans dag" för att det är till för alla och inte bara par emellan. Jag fick ett kort idag av min vän Emma, det löd: Tack för att du finns, kram Emma! Det var precis vad jag behövde och jag blev så glad! Ord som man inte riktigt kan säga till varandra som kom fram på ett annat sätt.

Födelsedagar - Det vore spännande att ta reda på när man började att fira födelsedagar! Det var en bra idé! Klart att man ska fira det, då alla har varsin egen, speciell dag då familj och vänner uppvaktar och tar hand om en. Det är väl bara underbart trevligt? :)

Påsken - Jesus korsfästning, död och uppståndelse. Vi firar med påskharar, påskkärringar och godis då man kanske egentligen borde sörja eller något annat. Men religionerna dör ju sakta ut, det är vad jag tror händer hos oss svenskar och säkert någon annanstans med. Allt fler lämnar Svenska Kyrkan och det är snart en tidsfråga.. Men det kanske vänder?

Midsommar
- Då vi dansar "små grodorna" runt en enorm penis och vet inte vad vi firar. Midsommar är en gammal ritual från asatron då man firar fruktbarheten - och ja, midsommarstången är faktiskt en penis.

Julafton
- Jesus "födelse". Man tror i alla fall att han föddes kring det datumet/månaden men egentligen vet man ingenting om Jesus liv innan han döptes. Jovisst, han var snickarens son och blev snickrade själv ett tag, mer då?  Vi firar med julskinka, köttbullar, sill, potatis och janssons samt att vi skämmer bort varandra med onödigt många presenter som kommer ifrån "tomten". Vi firar för att det är trevligt att fira, pynta, äta gott (trots att julmaten är överskattad) och umgås!

Sedan är det ju himla populärt att fira och festa utan anledning också om helgerna, vilket majoriteten av ungdomarna gör och DET har jag svårt att fatta däremot :P ^^


Whatever, love me or hate me ^^ I don't really care.


Förberedelser inför Alla Hjärtans Dag ♥





Alla hjärtans dag är ingen hemsk dag,
visst utnyttjar affärerna och företagen dagen till att göra det till något större än det kanske är. Trots det tycker jag att det är en bra dag, då det är många som lever sina liv utan att tänka så mycket på sina närstående och utan att säga till de man älskar att man bryr sig om dem. Alla hjärtans dag påminner människor om att man ska vara kärleksfull och se till att alla man bryr sig om verkligen vet det. Ingen vet hur länge man får leva eller vad som kan hända.

Idag har jag varit på stan med mamma och syrran. Vi har shoppat lite och köpt blommor och tårta till pappa som fyller 50 år imorgon! ♥ Det känns som att jag vill ge något mer.. Ska kanske pilla ihop något i photoshop med bilder på oss i familjen.. Jag får se!

Nu ska jag jobba med mitt tal!




Tänkte att det kanske vore kul..










(klicka för att förstora!)

.. att visa mina affischer som jag gjort åt skolan för att locka fler elever att välja Oscarsgymnasiet!

Nästa vecka ska fler av mina affischer upp under temat "Gränslös kärlek" och det känns jättekul. Att få göra saker i median (fast, detta var en extra-extra uppgift) som sedan används till något istället för att göra massa hitte-på saker är ju att föredra, tycker jag! ^^ När kommer man att göra något liknande igen, liksom?

Mina nya affischer kommer jag att ladda upp på bloggen på måndag tror jag, då dem har hängts upp i skolan! Tyvärr blev det lite cp med en grej i affischerna när dem skrevs ut men ja, så är det... En del dagar måste bara allt gå fel.

Nu snart kommer dum-dumma älsklingen
som tränat 6 pass den här veckan (Sön: inline-hockey, tis: inline-hockey, ons: ishockey + styrketräning på gym, tors: inline-hockey och idag ishockey!!). Han är lite galen i hockey..

Mina sista ord får bli: äntligen fredag!



Skola idag trots allt..





Jag gick till skolan idag, försökte vara pepp och positiv men fick inte samma känslor tillbaka så jag blev depp också. Tänk så lätt känslor smittar av sig! Inte bara deppighet utan glädje. Jag fick se min älskling idag efter 4 hemska dagar utan honom och mådde mycket bättre! Tills slutet av dagen då jag började svettas och när jag kom hem frös jag och fick en hemsk huvudvärk så jag har nog feber fortfarande.

Ska hålla tal på tisdag och nu fick jag äntligen materialet. Känns faktiskt lite taskigt att jag som har varit sjuk ska hålla mitt tal på tisdag medan andra får hålla i slutet av nästa vecka. De får alltså sex dagar mer tid på sig och det är mycket för mig med tanke på att jag känner att jag måste satsa på mvg. Jaja, livet är aldrig rättvist.

Hoppas ni har sluppit sjukdom och elände!


Vinterkräksjukan





(Bild från i fredags)



Vecka 5: Bror förkyld
Onsdag v. 5: Pappa kräksjuk
Fredag v. 5: Jag förkyld
Söndag v5. Bror kärksjuk
Måndag morgon v. 6: Jag kräksjuk
Måndag kväll v. 6: Syrran kräksjuk

Har legat i min säng i 3 dagar nu, levt på vatten, bananer, lite korv och haft ont i magen och huvudet. Missade ett prov igår och den efterlängtade Linköpingsresan idag. Ska tydligen hålla tal på tisdag om något jag inte har en ANING om vad det är för ämne, ska lämna in en insändare imorgon som jag inte har skrivit, har läxförhör på fredag och ännu ett prov nästa torsdag. Vill inte. Orkar inte. Kan knappt stå upp förrän det blir svart för ögonen.

Nu ska jag sova igen.

Mindre snö, tack!





(Bild från i fredags -inomhusfotograferingen utåt^^)

Hejhej!

Helgen har gått fort
och jag har bara tagit det lugnt med min älskling som jag ännu en gång fått leva utan i ett flertal dagar. Måste erkänna att det kändes en aning mysko när vi skulle sova i fredags, jag hade visst vant mig vid att ha sängen för mig själv! På grund av att han nu valt bort ytterligare en kurs så måste han sova hemma på måndagar också då han börjar 08.00 på tisdagar med sin tredje svetskurs..

Jag drömmer mig bort till sommaren, en klarblå himmel och varma vindar som smeker mina armar och ben medan jag åker på min älskade moped ♥ Det är faktiskt inget fel med att åka moped.

Just nu sitter jag och pluggar psykologi som vi har prov i på tisdag men det går trögt, jag känner mig seg och nu har brorsan också fått kräksjukan så jag är lite orolig över det med. Men vad-ska-man-göra?


Hoppas ni har haft en bra helg!


Vackra blåmes





Idag har jag varit hemma från skolan
av flera anledningar, men främst för att jag faktiskt är förkyld. Jag vaknade med täppt näsa och svullna mandlar (i halsen) som jag alltid får när jag är sjuk. Det vore konstigt om jag inte blev sjuk då brorsan är förkyld, pappa har kräksjukan, Jonas (fotoläraren) kom till jobbet förkyld och igår kände sig mamma också dålig. Alltså, denna gång kom jag inte undan! Annars har jag hållt mig frisk ovanligt länge.

Jag har fotograferat lite idag inifrån huset då, såklart.


Jag har alltid älskat fåglar
, mormor och mamma köpte fågelböcker och en kikare till mig när jag var liten så att jag kunde fördjupa mig mer. Jag tycker att alla fåglar är vackra på sitt sätt, precis som vi människor och allt annat i denna värld.

Nu ska pappa och jag hämta pizza som vi beställde för.. 40 minuter sedan! Haha, pappa fastnade i telefonen.. :P

Ha det bra ikväll!


Studiebesök i Kalmar!





Jag kommer aldrig att ångra att jag valde att gå samhälle-media, då jag fått en bra grund att stå på inför framtiden samt fått fördjupa mig inom något jag tycker är roligt att hålla på med. Grrreat! :D



Idag åkte vi mediaelever till Kalmar på förmiddagen och besökte Sveriges Radio. Jag kände mig seg och var dålig på att ställa frågor men det gjorde inte så mycket för den mesta delen av tiden fick vi lyssna på vad de hade att berätta om sina uppdrag, hur det fungerar med sändningarna och hur dem använder inkommande information på ett bra sätt.

En intressant dag!


Seg dag, seg eftermiddag och kväll.





Man vaknar på morgonen, klär sig och sminkar sig bra. Känner att det kommer att bli en underbar dag och hoppas att de andra kommer att vara pigga och glada, precis som jag. Under dagens lopp förändras dock de glada känslorna mot mer sega och trötta känslor. Det blir värre och värre. När man väl kommer hem somnar man i några timmar på sin säng, orkar inte läsa mer filosofi eller psykologi trots att läraren bara säger: "Detta måste ni kunna, detta måste ni förstå nu". Orkar inte pressa sig själv mer, orkar inte ta på sig mer ansvar eller fler uppgifter.

Jag vet inte hur många gånger jag läst läxorna, jag vet inte heller hur många gånger jag dumförklarats på lektionera för att jag inte än förstår och nu ger jag snart upp, tror jag.

Det var min dag det, men för en gångs skull var inte lockarna i mitt hår platta!
*tummen upp för det!*


Kallaste januari

 

 


Imorse hörde jag på radion
att de diskuterade vädret, snön och all kyla som hör till och dem berättade att januari månad i år har varit den kallaste januarimånaden på 180 år!

Inte för att vi här i lilla Oskarshamn har haft det så kallt att man borde klaga alltför mycket, men visst har januari i alla fall känts som den längsta månaden på länge? Det tycker jag. All snö har gjort det svårt att ta sig dit man vill, man vill inte gå ut och promenera eller fota då man knappt kan ta sig fram till sina motiv som bara väntar på en! Och massa annat, ja, januari var en lång månad.

Imorgon har jag min andra körlektion. I snön.




RSS 2.0