Kattungarna 1 vecka gamla! ♥

 
 
 
 
 
 
De växer så fort ♥
 
 
bloglovin

En dramatisk midsommarafton

 
 
     
 
 
Min midsommarafton har varit minst sagt dramatisk. Inte alls traditionell med god mat, midsommarstång, blommor i håret eller jordgubbstårta. Dagen spenderades nämligen på djurkliniken.
 
Det började ungefär klockan 5 på morgonen. Jag vaknade av att vår hankatt Zebolon väckte mig och ville ha mat. Därefter tittade jag till Inez och såg att hon låg i flyttlådan som vi gjort iordning för henne och de framtida kattungarna. Jag satte mig hos henne och strax efter 6 började hon få värkar. Framåt 8 var det kraftiga värkar, men ingen unge kom ut och oron började växa. Vi ringde runt till bekanta och fick råd, och en veterinär cirka två och en halv timmars bilfärd härifrån tyckte att vi skulle åka dit direkt! Eftersom Inez avskyr att åka bil valde vi att vänt en halvtimme tills djurkliniken här i stan öppnade.
 
När vi kom till djurkliniken vid 9 försökte en veterinär att känna i henne för att se om allt var som det skulle. Tom och jag stod bredvid och höll i och lugnade Inez. Då och då skrek hon något fruktansvärt och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna.Veterinären konstaterade att det var säkrast att röntga. Även nu fick Tom och jag följa med och hålla i Inez, och hon var jätteduktig och lugn! Bilderna visade att två kattungar låg fel och dessutom ville ut samtidigt. Men något positivt var att alla kattungar såg ut att leva. Det var dock nödvändigt med kejsarsnitt.
 
Operationen tog under en timme men väntan kändes som en hel livstid. Efter ett tag kom en veterinär förbi och sa att alla kattungars hjärtan slår, men att det fortfarande är kritiskt. Omkring klockan 13.30 fick vi träffa Inez och kattungarna. Alla hade överlevt och mådde bra! De fick ligga under en värmelampa och vi kämpade i timmar med att få ungarna att dia. Det är extra viktigt eftersom de föddes med kejsarsnitt. Och Inez var smått förvirrad hon med, så mjölkproduktionen var inte den bästa i början.
 
Vid 17-tiden kom vi hem och vi märkte fort att en unge hade svårt att hitta och dia. Så vi fick ge den mjölkersättning vid flera tillfällen så att den skulle klara sig under natten. Nu på morgonen kunde vi glädjas åt att även den diade! ♥ I detta nu ligger mamma Inez och spinner lyckligt med sina fyra små änglar!
 
 
 
 
bloglovin

Dataväskan är en mysig säng!

 
 
 
Eftersom Tom och jag delar på en dataväska och eftersom vi har åkt hemhem i olika omgångar den senaste tiden, har Inez längtat allt mer efter just denna väska. Men när den väl är hemma så används den flitigt som kattsäng. Myskatta ♥
 
 
 
bloglovin

Ankungar! ♥

 
 
 
Förra veckan gav mig ut för att fotografera ankungarna som simmar runt i Stångån. De är otroligt söta! ♥ Ett annat ankpar hade också ungar, men en av dem var helgul! Så sött! :)
 
 
 
bloglovin

Vackra Dessi!

 
 

 
 
Hej!
 
I tisdags var jag ute och fotograferade denna vackra tjej. Vi var ute i nästan två timmar och vädret var helt perfekt! Nu har jag äntligen hunnit med att redigera alla bilder och här har ni två av dem :) ♥
 
Nu vill jag veta vad ni tycker! ♥ 
 
bloglovin

Inez 3 år ♥

 
 
 
Idag fyller min lurviga prinsessa hela 3 år
 
 
bloglovin

SOMMARLOV!

 
 
 
Hej! Hoppas allt är bra med er :)
 
I måndags skrevs den sista tentan och sedan dess har jag haft sommarlov! Men trots det har det varit full rulle. I tisdags fotograferade jag en studiekamrats kompis och idag tog min bror studenten! :D Så jag har massor med bilder att redigera, och massor att visa! ♥
 
Så förbered er på bildbomber framöver! :)
 
 
bloglovin

RSS 2.0