Härligt höstväder








Jag gör som Evelien gjorde i ett av hennes inlägg för idag - jag tar en höstbild med min digitala systemkamera och gör den sedan svart/vitt i efterhand. Visst är det mycket snyggare i färg när man ska framhäva hösten? Visst är det nästan OMÖJLIGT att fatta att det är höst om det är i svart/vitt? Kanske inte just nu när jag har löv och en kratta som exempel, men om jag hade haft lite löv och min katt på bild? Man skulle ju kunna tro att det är sommar. Ska man fånga en årstid måste man ju ha färger.
Med andra ord - vår fotouppgift är SVÅR! BAh.


Ja, det var väl det jag ville få fram med detta inlägg ^^.




Vaddå arrangerat? Men det ser ändå rätt mysigt ut.



Jag lyckades rosta ned mina byxor. Fråga inte hur, för det vet jag knappt själv. Jag skulle bara hämta en kratta nere i "grottan" under vår utealtan.



Vid ett tillfälle blev jag skrämd av en ekorre - haha, löjligt men sant. Den lät jättekonstigt och det kom så plötsligt att hjärtat hoppade till! Haha.


Sedan när mamma kom hem så gick vi på en liten promenad och det var skönt, för jag känner mig lite laaat..


Vi får se om jag skriver något imorgon, men ha det bra så länge! :)




Idag var himlen randig






Hej!

Idag fick vi reda på religionsprovet och jag hade på känn att det skulle gå bra. Det gjorde det också och jag fick MVG! Shoho! Det kändes så jäkla bra, rent ut sagt. 98 poäng av 105 och 92 var mvg-gränsen.

När jag kom hem från skolan var himlen lustigt formad: "..som om ett flygplan kört fram och tillbaka flera gånger", som Tom beskrev det. Jag sprang såklart genast in efter kameran, haha, typiskt mig. Jag har fler bilder, men nja, de får vi ta en annan dag kanske!

Annat som hänt: Jag informerade min mentor Peter om att det är omöjligt att skriva ett naturkunskapsprov samtidigt som vi ska ta skolfoto - och det fick jag beröm för, han hade totalt missat att det krockade stenhårt med varandra, så hans skulle försöka hitta en lösning på problemet.

Annars nu så ska vi dra igång ett nytt projekt i median som jag inte är så pepp på. Jag tror jag jobbade liiite för mycket med miljöprojektet att det liksom sög kraften ur min glädje för arbete. Men förhoppningsvis kommer glöden tillbaka.


Hoppas alla har det bra och inte har ruttnat bort, ni har varit lite dåliga på att blogga den senaste veckan! (Ni vet vilka ni är *blink blink*)

Hej så länge!





Ölands skördefest 2009






Idag åkte jag till Öland tillsammans med mamma, Britt (syrrans pojkväns mamma)
och hennes döttrar Linda och Erika (alltså - syrrans pojkväns syskon^^).



Det såldes pumpor, sylt, smycken, grönsaker och mer pumpor!



Mamma undersöker alla vinklar på pumporna ^^.



Slottsruin.



Hunden lämnades inte hemma :) Den ser SÅ snäll ut! Man vill nästan ha en. Haha.



I borgholm hade man också dekorerat en hel del.



Bland annat var denna båt fylld med frukt, blommor, fiskeredskap med mera.



Vi shoppade lite i Borgholm och jag fick syn på ett coolt plagg. Men vem skulle ha på sig den?



Säg "bäääää"!



Hehe ja, det var min dag det :) Kanske laddar upp bilder på det jag köpte imorgon. Men nu måste jag sova!


Kramhej!




Morgonljus i ett kvällsinlägg






Hejhej!

Idag har det inte varit någon speciell dag direkt. Vi fick en (egentligen tre) fetingläxa i Fotografisk bild A som kändes sådär halvkul men man måste ju ha inspiration till det och jag har för tillfället brist på den varan. Det är som apoteket "Handsprit slut" så är jag "Inspiration slut". Nästa fredag är det dags för skolfotografering och naturkunskapsprov. Typ samtidigt. Hur ska det gå ihop?

Igår skrev jag äntligen in mig på körskolan och på torsdag drar dem igång från början med teorilektionerna så det var inte illa pinkat^^. Fick en lapp med schema för lektionerna och såg även att man kommer att få LÄXA efter varje lektion. Det kändes lite mindre kul. Det är såhär att jag är inte super-duper-mega-pepp på körkort, men jag känner ändå att jag måste börja. Jag kan hålla på i ett segare tempo, helt enkelt, i don't mind. Vad är det för fel på min moped liksom? Och även om jag tar körkort nu så kommer jag inte att ha tillgång eller användning för någon bil på flera år ändå. Sååå... Ja, det är vad jag tycker och alla tycker olika om saken.

By the way - hur svårt ska det egentligen vara att hitta andra bloggar som man vill läsa? Jag kollade in några häromdagen på "toppen" av de aktiva, men blev nästan förbannad när jag kom in på en blogg där en låt spelades: "Du är så ful". KUL BLOGG, verkligen. Nej, tack!

Det är jättesvårt, de flesta är ju såå trååkiga och alla visar och skriver om samma saker - mode och skänhetsprodukter. Intressant - not. Så om någon har tips så TIPSA GÄRNA!

Hoppas någon orkat läsa, det blev lite mycket idag men så är det när man har mycket på hjärtat!

Kramhej så länge!


Your day will come





Hej!
Idag har det varit en jobbig dag - igen. De senaste tisdagarna har varit ovanligt jobbiga, stressiga och fyllda med någon slags obeskrivlig huvudvärk. Religionsprovet i morse gick bra däremot, jag förstod allt och svarade fullt ut på alla frågor! Efter att vi skrivit ett tag sa Michael: "Det här är nog det största prov jag någonsin skrivit!". Ja, det var en del sidor.. Jag räknade som vanligt ihop hur många poäng man kunde få och jag fick det till 99, men en annan fick det till 105 så det är lite osäkert på vad hur mitt resultat blir men jag hoppas på det bästa! Men egentligen ska man inte det, för man blir så lätt besviken.

Hur har er tisdag varit?




Grattis till mamma på födelsedagen






Hej!

Idag slutade vi klockan 11.20 och jag och Evelien gick på stan i en si sådär 3 timmar. Jag köpte mig ett par nya svarta skor och ett par extra vita skosnören. Vi gick också in och köpte lite godis på Karamellagret - det var länge sedan jag var där. Runt halv tre åkte jag hem för att fira min kära mors födelsedag. Tidigare på dagen hade mamma, mormor och Ingvar varit ute och gått. Mormor plockade med sig lönnblad att dekorera bordet med. Finfint!



Avslutningsvis tänkte jag för skoj skull avslöja något som skulle få hela Sveriges tonårstjejer att skrika: "VA?!" om de bara fick höra.

JAG HAR INTE KÖPT SKOR PÅ MER ÄN  1 ÅR, förrän nu då. Haha.

Ja, men nu ska jag sova..


God natt!




De kom med solsken





Hej!

Idag har jag nästan inte lagt ned någon tid alls på religionen, jag försökte men blev avbruten hela tiden. Matten och loggan till median är jag i alla fall klar med, så det är bra. Sedan har jag gjort en ny header till syrran (http://alicialundahl.blogg.se) och blev lite sugen på att göra en ny till mig själv med - men vi får se!

Mormor och Ingvar kom hit runt 12-tiden och vädret var hur underbart som helst till skillnad från hur det såg ut när jag klev upp i morse.

Den här helgen har minst sagt varit tråkig. Igår var Tom i kalmar, han sov hemma och vi har inte setts idag heller. Jobbigt! Vi som hade planerat att hyra film och göra massa andra saker.. *världen går under* Det blir inte heller bättre när alla säger: "Det är nog bara bra att ni får vara ifrån varandra ett tag". Sjukt tänkande!
Tom är min sol, utan min sol ruttnar jorden bort (dvs. jag). Vackert bildspråk, haha, men det är sant.

Nä, nu ska jag lyssna på musik och leka med min näst bästa vän - photoshop.



Ibland känner man sig så sig liten






Igår kväll gick jag ut i trädgården och tittade upp mot den svarta himeln och alla stjärnorna. En obeskrivlig känsla vällde upp inom mig. En känsla av att vara liten och sårbar. Vad kan en liten varelse som jag åstadkomma i en värld som denna? Vad har jag som är speciellt? Det känns bara jobbigt när man hamnar i en sådan här situation med frågor som ännu saknar svar.

Har någon känt likadant?



Vad ska jag prioritera först?





Det är inte mycket i skolan just nu, endast religionsprov, matte-inlämning och så ska jag komma på en ny logga till vårt projekt i median. Problemet för mig är att jag inte vet vad jag ska börja med först! Sätter jag mig i photoshop och försöker mig på loggan så sitter jag bara och glor, utan någon som helst idé. Likadant med matten. Jag bara stirrar på talen som om jag vore en idiot. Talen är verkligen lätta, men jag får en sådan där tanke "Var ska jag börja?" och så bara sitter jag där medan klockan går. Såhär har jag känt mig hela dagen, jag har haft hur mycket tid som helst  men ändå inte fått något gjort.

Igår rensade jag ogräs med mamma och Tom. Mormor kommer imorgon och det kan ju inte se ut som att vi bor mitt i en djungel! Anledningen till att mormor kommer på besök nu i några dagar är för att mamma fyller år på måndag. VAD SKA JAG KÖPA TILL HENNE?



Söt hårboll








Bilder från dagens häng i fotostudion!




















Jag vill egentligen ladda upp fler bilder, men jag orkar inte organisera dem så att det ser bra ut och så har jag väldigt ont i mitt pekfinger nu av allt klickande ^^.




Fotostudio..



Hej!

Idag hade vi ingen naturkunskap så vi mediaelever slutade 12.30 efter vår enda lektion - fotografisk bild. Evelien kunde inte komma hem förrän ca 17 på grund av att hon bor hos sin pappa och jag hade inget bättre för mig jag: Vi bestämde oss för att tillbringa lite tid (1,5h) i fotostudion! Jäääättekul!

Laddar upp bilder senare! Måste grubbla med Eve om vilka vi ska ladda upp (vilka som är dugliga).

Spänningen är olidlig.. ;)



Trött och arg






Det är ingen bra dag idag.

Jag skriver sällan arga inlägg för att jag är ju en "söt-oskyldig-ställer-upp-för-allt-och-alla"-tjej. Men nu är jag TRÖTT och ARG så nu ska jag inte göra något viktigt alls, bara trycka i mig choklad istället för lunch, titta på tråkiga tv-serier som typ Two and a half men och Jims värld och låta huvudvärken försvinna.


Eftermiddagspill i photoshop






Hej!

Nu har jag roat mig ordentligt i photoshop och Evelien gav mig hennes godkännande till att leka med denna bild så vóila!




Underbara natur

 

 

 

 


Dumma kisse, inte springa bort sådär






Du får inte göra mig sådär orolig igen.



Dagens bilder 090909.



Hej!

Efter dagens foto-lektion så hade jag ca 10 % kvar av mitt batteri så jag tänkte slösa det, för att sedan ladda det tills imorgon. Här är resultatet:












Enjoy!



Gissa vems bild som var med i Tidningen idag?






Hej!

För exakt en vecka sedan skickade jag in denna bild till redaktionen på Oskarshamns-Tidningen och idag, 8/9-2009, valde dem att ha med den i tidningen! Ja, jag är lite stolt. OT borde vara trötta på sommarbilder, för de skriver nästan jämt saker som "Vi får in särskilt mycket bilder på sommaren" men trots det valde dem att ha ytterligare en sommar-sida. När jag visade Säwe så sa han (på ett ungefär): "Har du funderat någon gång, på att kanske kila in på OT och be om att få extrajobba åt dem?" Shiit, nej. Jag svarade:"Eh, näjj jag känner mig inte riktgit så duktig ännu". Jag känner att jag har mycket kvar att lära mig, men visst, vaför inte? Någon gång i framtiden.

Hehe, ja life goes on!

Måndagar och tisdagar är de dagar jag gillar minst i veckan. Är det på grund av matten tro? Eller är det just att de är de två första dagarna i veckan? Äh, jag vet inte vad det är. Skönt att det är onsdag imorgon i alla fall! Men fredagar är bäst, börjar 11.10 och slutar för dagen 13.40.

Nästa vecka på tisdag ska vi showa för rektorn, det vill säga visa vad vi har jobbat med för projekt i median och kanske får genomföra det. Sedan drar vi igång ett nytt projekt - projekt Oscarsgymnasiet. Det tror jag kommer att bli kul, intressant, jobbigt men bäst.


Vi hörs när vi hörs!





Kort sammanfattning av de dagar jag varit "borta"





(Bild från i tisdagens fotorunda)

Hej!

Lite kort och gott om dagarna som varit:

- I torsdags framkallade vi bilder och i början gick allt som en dans, bilderna blev jättebra och jag trodde att jag förstod vad jag höll på med. MEN. Sedan hände i alla fall något oförklarligt, jag gjorde bara svarta bilder och då tappade jag lusten helt för dagen.

- Fredag, två lektioner, en för min del. Jag deppade ihop på grund av en hemsk dröm där jag gjorde slut med Tom. Det blev inte heller bättre av att han inte svarade på mina sms. Felet visade sig vara hans cp-telefon..

- Lördagen försvann, som den brukar göra, men på kvällen kollade vi på 2 filmer - Vanilla sky och Sagan om Ringen del/film 1. Vanilla sky var ganska jobbig att titta på och till slut gav Tom upp och sa "Vafan är det här för film?" Först trodde man att man fattade, men så visar det sig att man hade helt fel.^^

- Söndagen var jag ensam (dvs. utan Tom ^^) och dagen bara försvann. Det är lustigt, det börjar igen! Helgerna under skolterminerna bara.. försvinner och jag minns inget av dem xD. Det är illa men.. :
JAG GÅR INTE PÅ NÅGOT.

JO, jag övningskörde i typ 1 timma igår med - var hur länge som helst sedan sist!

Detta blir nog ett lagom inlägg, right?


Kramhej så länge!





Tack!






Hej!

Jag ville bara tacka alla ni som läser min blogg, för ni har ökat en del i antal nu på senare tid. Det är inte så att jag strävar efter att få 100 000 besökare och bli megakänd, utan jag tycker det bara är kul att ha mer än 10 besökare om dagen. Tack vare er så är det möjligt!

Kram på er alla!




Härligt lång fotopromenad





Idag efter skolan tog jag mig en 2 ½ timmas fotopromenad. Jag hade ca 10 bilder kvar att ta med den analoga kameran tills imorgon - konstigt nog, eftersom jag intalade mig själv förra veckan att jag inte skulle göra en "sista-minuten-runda". Typiskt.


Jag ritade ofta motiv som det här när jag var yngre, det var på tiden att jag fotograferade det tyckte jag!


Älskar bara ljuset.


En övergiven fotboll låg och väntade på sällskap vid "stranden" i Gunnarsö.


Dagens favoritbild - helt klart. Älskar den.



Hoppas ni gillar bildena lika mycket som jag!


Kramhej så länge!





RSS 2.0