Gott Nytt År!














Hejhej!

Här sitter jag och skriver medan resten (föräldrarna+grannarna+Tom) spelar Wii och har sig. Jaha, så var det nyår igen! När denna dag väl kommer så tänker man alltid "Shit vad året har gått fort" men egentligen så är det inte så.

Vi har ätit massa gott nu ikväll, oxfilé och potatisgratäng och kanelparfait till efterrätt.

Jag har ett å annat att säga när det gäller just nyår:

För det första: Det är inte bara djuren som är rädda för fyrverkerier, det finns väldigt många människor som tycker att det är obehagligt också! Katter och hundar är rädda för mycket annat i övrigt; dammsugren, kaffekokaren, kameran osv osv.

För det andra: Man borde förbjuda raketer för privatbruk och satsa mer pengar på att kommunernas uppskjutningar blir bättre. I år var vår allmänna uppskjutning riktigt kass, fick knappt några bilder för det hela var över på 15 minuter. Alltså: Istället för att köpa egna raketer kan man starta en grupp som samlar in pengar till kommunens uppskjutningen för allmänheten.

För det tredje: "Så som man avslutar ett år kommer nästa att fortsätta", är det bara jag som hört det ordspråket? Om inte, så är det ändå många som väljer att hälla i sig mer alkohol än de tål och ligga bakfull första dagen på det nya året. För tre år sedan när jag var ung och dum, gav jag mig ut på min moped efter tolvslaget för att åka hem till min nuvarande pojkvän Tom som jag då bara hade träffat en gång tidigare. I alla fall så var gatorna fyllda med fulla ungdomar som jag fick väja för och tuta på. Tom och jag gick på promenad den kvällen och mötte klasskamrater till mig som var så fulla att de inte kände igen mig.

Fira lagom!

Gott nytt år! :)


Gissa vem som råkat bli brunett..?






Var hos frisören idag för att få ljusbruna och blonda slingor, det blev mer brunt än blont om man säger så! Det är säkert jättesnyggt men jag har lite svårt att vänja mig, och det är väl inte så konstigt med tanke på att jag varit blond så länge jag kan minnas.




Mysigt med frost!






Jag tog mig en fotorunda i vår trädgård idag.



Vår frusna studsmatta.




Fruset löv.





Älskar ljuset.









Frusna droppar.






Shoho, mitt fotosug är tillbaka! Hoppas det håller i sig nu :) Jag har använt mitt close up-filter till samtliga bilder i detta inlägg.

Hoppas ni gillar bilderna!



091228 <3







Det är verkligen svårt att fota när det är mörkt,
men jag får väl skylla mig själv som inte orkade ta med mig mitt stativ..

Det är nämligen så att det igår var tre år sedan som Tom och jag träffades för allra första gången! <3 Och för mig betyder datum och minnen hur mycket som helst. Vi promenerade bort till Gunnarsö, där vi mestadels skrämde upp varandra med saker som:


Jag: "Tänk om en knarkliga har sin mötesplats här?"

Tom
: "Nää..Eller?"

Jag
: "Jo, det är inte omöjligt men det är ju bara måndag idag så då är det nog lugnt."

Tom
: "Hörde du?!"

Jag: "VAD?!"


Sedan sa jag att om det kommer någon för att skada oss så tänkte jag slänga kameran och slåss för livet. Då svarade Tom: "Meh, varför ska du slänga kameran? Det är ju onödigt". Jag svarade: "Så min kamera är viktigare än mitt liv? Pff, och vadå? Den landar nog mjukt och säkert där den ligger i min kameraväska".

Haha, han är för go min älskling!


Flera dagar utan kameran..






Hejsan!

Det var ett tag sedan jag skrev något, men lugn, detta kommer inte att bli något långt inlägg.

Det känns konstigt att jag inte har haft lust att fota mer, med tanke på att jag har 3 nya, roliga filter! Det enda jag och min familj gjort de senaste dagarna är .. Ja, vi har spelat Wii! Så mycket att jag har träningsverk i höger arm på grund av bowlingen, och inte är jag så bra heller! Men jag ska nog ta och gå en fotorunda imorgon :)

Hoppas alla har haft en bra helg!


Nu är det faktiskt jul igen!






Det är dagen före julafton som allt händer - julgranen tas in och pyntas och vi äter lite av julskinkan!



På denna bild zoomade jag samtidigt som slutaren jobbade, vilket gav denna effekt. Blir nog coolare med längre slutartid men jag tyckte att detta blev helt okej!



Söta guldtomten dinglar glatt läng julgranskulan. Undrar hur mycket gran det kommer vara kvar imorgon? Med tanke på våra nyfikna och busiga katter!



Guldig istapp. Så himla vackert det blev med mitt nya stjärnfilter (Star x4)!


GOD JUL PÅ ER ALLA!



Frost, snö och kärlek!







Värme vs. Kyla.



Frostigt värre!



Frost!




Vår mysiga vik.



Jag ler för fullt! ;)




Älsklingen också! <3



Älskar dig <3


Hoppas ni gillar bilderna! :) I do!


Smile, baby smile!





Ursäkta det hemskt tillgjorda leendet! ^^

Hej!

Nu är den borta! För alltid och alltid och alltid.. Att ta ut den var ingen fara alls, däremot när de skulle slipa bort limmet så blev det lite obehagligt då det kändes som om hela huvudet skakade av vibrationerna från slipmaskinen. Nu är det bara att försöka vänja sig vid sitt nya leende!

Igår beställde jag 3 små juklappar till mig själv,
det blev tre och inte ett filter som det var tänkt först, mahaha.. Ett close-up filter som tydligen ska göra den lättare att ta närbilder. Det är värt att testa innan man köper ett helt nytt objektiv, tycker jag! Sedan ett sorts effektfilter som gör att ljuskällan blir formad som en stjärna, typ. Är inte så bra på att förklara! Det sista är ett filter som tar bort blåa nyanser och är lämpat för porträttfotografering! Det är kul att fota människor, men ingen vill ju vara med på bild! Och stackars Tom får lida en hel del^^ Men så är det att vara tillsammans med en fotogalen tjej! Haha.

Idag har det varit underbart väder igen med massa sol och snön glittrade så fint. Jag har tagit maaassa bilder igen, höhö, men laddar nog inte upp dem förrän imorgon!

Så håll utkik!


EN FRÅGA:

- Är det jobbigt att läsa min blogg när jag har mittcentrerat texten?

Det tyckte i alla fall min svenskalärare var det enda jobbiga med min inlämning.. Själv har jag ALLTID använt det! Vet inte varför men.. Jag är van vid det.

Vad tycker ni?




Sol, sol och sol.








Solen lyser och det har varit en väldigt vacker dag. Trots det lyckades jag inte att hitta ytterdörren utan har varit inne hela dagen.


Igår var jag i Kalmar igen, denna gång tillsammans med mamma, pappa och syrran. Jag köpte bara 2 julklappar då det jag hade tänkt köpa till mina syskon var för dyrt enligt mamma. Så eftersom jag inte köpte det kan jag säga att det var digitala fotoramar som jag ville köpa. De kostade 499 kr styck på MediaMarkt och jag gissade på att de skulle kosta max 300 kr. Nu har jag alltså idétorska när det gäller julklappar igen. Åh, jag ville så gärna köpa fotoramarna..

Jag har i alla fall köpt julklappen till Emma! Det var inte direkt planerat att vi skulle köpa några först men så blev det av ändå och det är kul! Fick ett julkort av henne med och kände mig lite dålig för att jag själv inte hade skickat något, eller några alls till någon annan heller för den delen! Haha, jag orkade inte.. Annars brukar jag hjälpa mamma att skriva varje år men som sagt, inte i år.

Imorgon är det julafton i min värld, då jag ska få ta ut min tandställning! Ser verkligen fram emot det, det ska bli så skönt! Får se om jag laddar upp någon bild. Hehe, det känns lite konstigt att vilja visa upp sina tänder!
Men jaja, vi får se.

Hoppas alla har haft en bra start på lovet!


Julavslutning! (ytterligare en hemsk dag)






Äntligen är det lov! Som jag har längtat efter ledigt nu de senaste veckorna och så nuu, äntligen..

Dagen började helt okej
då Anna hade hittat på olika lekar, men efter ett tag blev det jobbigt då hon fick börja skrika för att höras (och hon brukar höras ganska bra ändå - inget illa menat, hon har en stark röst helt enkelt) då killarna var dåliga förlorare! Sedan var det julkonsert och den var helt okej, diggade IP:s film! :D De hade gjort så mycket bra bla. filmat med subjektiv kamera och en härlig effekt när barnet växte upp till man!

Till lunch var det gröt och jag som inte gillar risgrynsgröt åt lite ändå och det smakade inte så illa! Sist skulle vi samlas igen i klassrummet men vissa drog hem istället (OCH INTE SA GOD JUL ELLER ENS HEJDÅ! *Host*Eve*Host!). Stackars Peter, som hade köpt 3 flaskor 1,5 liters julmust och 2 burkar pepparkakor och till och med ordnat papper och penna till en bingo-tävling. Åh, jag var så trött, har som sagt varit det hela veckan och säkert längre..

När vi väl slutat och önskat en trött Peter god jul så föjlde jag med Emma till stan en stund. Fick låna busspengar av henne med - snällt! :) Dum som jag är då, så satte jag mig på fel buss och åkte mot sjukhuset, längre och längre hemifrån. Jag hoppade av, ringde Tom (som bor i närheten av sjukhuset) som följde med mig.
"Jaha nu måste vi gå heeela vägen hem" sa jag och blev sur och ledsen samtidigt. Ibland vill man bara lägga sig ner och dö.

Vi gick tillbaka till skolan och väntade i 40 minuter på en buss som (som TUR var) gick hela vägen hem. Stelfrusna och halvdöda tände vi eld i brasan för att värma oss.

Annars ikväll har det inte hänt så mycket, mamma och pappa är på julbord, brorsan hos tjejen och syrran och Johan åkte nyss dem med, så jag är ensam - igen. Tom stack han med. Han och Markus håller på med hans jävla xbox och lämnar mig ensam en fredag. Schysst!

Imorgon ska jag till Kalmar
och shoppa julklappar - förhoppningsvis! Det är verkligen på tiden att börja med det nu, haha^^.


Usch, vilket tråkigt inlägg detta blev! Förlåt!

Hoppas ni har haft en bättre dag än jag!



Härligt att vara ute!






Snö, snö och åter snö!



Det har snöat i princip hela dagen, men inte när vi var ute som tur var!



Emma startade snöbollskrig med Jonas, haha!



Vem som vann är fortfarande oklart!



Sedan gjorde vi snöänglar.



Jag ser verkligen plågad ut, hah! Men det var rätt härligt att ligga där i snön :) Bara det inte blir för länge!



Alla bilder är fotograferade av Evelien och jag har redigerat.


Några av dagens bilder!









Samma (nästan exakt) motiv, olika fokus.

Idag på fotolektionen gick jag ut och fotade lite
snö med mera (utan jacka!). Tänkte att det kunde vara smart eftersom det nästan alltid är bäcksvart när man själv kommer hem efter skolan! Jag gillar mest att fota snö när himlen är blå och ljuset är "normalt", det är bara jobbigt med alla mörka och tråkiga moln.

Efter skolan fick jag hem, en härlig promenad på en timme fylld med friska iskalla vindar från alla håll. Lovely.

Men visst, jag behöver faktiskt röra lite på fläsket!

På fredag är det avslutning med start 8.25 (!! vi har vanligtvis sovmorgon på fredagar till 11 !!) då vi i två timmar ska leka lekar.. Funderar på att.. skolka.. Känner verkligen att jag behöver lov NU. Är så trött på allt som har med skolan att göra.

Aja, hoppas alla haft en bra onsdag :)

Hej så länge!


Gott med redig mat!






Mums med mat! (BTW, klockan på vägger fungerar inte..)

Idag skulle jag åka buss hem, men det kom ingen så jag gick istället - lika bra det. Halvvägs hem kom syrran och hennes karl åkandes så de vände (först körde de förbi mig) och plockade upp mig :) Sedan när vi kom hem lagade Alicia och jag mat! Pasta och tacokryddad köttfärs med majs - MUMS! En Lundahl specialé, med lite hemliga ingridienser med! ;) Det var gott! Man borde äta något ordentligt efter skolan oftare och inte bara mackor! Jag åt upp allt... men inte syrran!



Mums!


Denna vecka (hittills):

- Igår hade vi slutprov i matematik c och läraren rättade direkt när vi hade lämnat in så vi fick veta resultatet.. Jag var sjukt orolig över att jag inte skulle klara det (hade inte pluggat särskilt bra = typ inget) men jag klarade det! :D

- Idag på median skrev vi ut våra affischer (Eves och mina) som ska locka niorna till Oscars, och gick och visade dem för rektorn - hon gillade alla och vill att vi ska använda alla! Shoho :D Så efter lovet ska vi ut och hänga upp dem i skolorna och på andra platser i vår lilla stad.

OCH EMMA B TOG KÖRKORT IDAG!


Det var allt^^

Hej så länge!



Pimp my blog for Christmas!




Hej!

Jag har jul-pimpat bloggen lite, som ni ser! Med snö, då det snöade nu i helgen trots att det inte stannade (på grund av klimatförändringarna) så var det mysigt så länge det varade! Och så gjorde jag mig lite tomte-aktig i headern med!

Tycks? :)




Dikt-uppgiften i Fotografisk bild A!


Små viskningar





Önskar du kunde se mig nu
se väggarna jag skrivit

Fulla med ord

I min längtan efter dig



Orden jag vill säga
när nätterna håller mig vaken



Små viskningar om ett ljus
Som liknar gryningen



Mitt gömda leende



Och jag

Jag kan fortfarande
känna stegen

I mitt hjärta

När du vandrade så nära
mina innersta rum



Hur du lämnade rosor
att växa på min hud

Utan att jag märkte



Och jag gömde din spegelbild
hos min själ

När vi var ensamma



Och jag tänker

Att det var så märkligt
hur din hand just då

Passade så bra i min
som om vi

Aldrig gjort annat
än hållit ihop


Angående min copyright-stämpel så väljer jag alltid att placera den där jag anser att det är svårtast att ta bort den. Detta är alltid svårt, då stämpeln kan förstöra eller täcka en del i bilden som jag mest vill visa! Som bilden med mitt öga, där hade jag helst låtit stämpeln täcka just ögat, då håret är väldigt lätt att klona över i photoshop. MEN, vem skulle vilja ha den bilden, med mitt öga och min pojkvän i det? "Ingen", tänkte jag och placerade stämpeln vid håret.

Nu kommer säkert en kommentar som: "Vem skulle över huvud taget vilja ha dina bilder?". Så jag svarar direkt med: Säkert många. För jag är hur nöjd som helst med de här bilderna och är helt säker på att andra människor kan gilla dem lika mycket som jag, så inget är omöjligt!


Hoppas att ni gillar bilderna! Är inte helt säker på alla, kanske kommer jag att ändra på någon!



Än har vi rönnbär..






..och våra rosor blommar än i december.  Tänk vad vädret har förändrats på bara 10 år! För tio år sedan kunde man bygga snögubbar och göra snöänglar vid denna tid på året. Skämmande är det.. Och isbjörnarna har blivit kanibaler.. Hemskt!!

Det var inte meningen att börja diskutera om klimatförändringen men ja,
börjar man med vädret så rullar det på!

Denna vecka:

- I tisdags åkte vi mediaelever till Kalmar på studiebesök hos folket på Kalmar Högskola! Först besökte vi Smålandsposten/SVT (?) och dess 3-4 anställda som visade oss klipp och berättade de mest varierade historierna man kan tänka sig uppleva inom deras yrken.

Sedan fick vi en "guidad rundtur" (hah) av en liten man som visade oss mediainriktningarna på högskolan då vi fick se deras utrustning och salar. Det är en väldigt fräsch skola, mycket nya grejer, men den kändes trång om man ska jämföra med Oscarsgymnasiet som man nu är van vid!

Vi åt LUNCH i SÄWES hus! :D Haha, det var kuuul!


Sedan träffade vi en man (vars namn jag har svårt att komma ihåg) som var gammal arbetskamrat till Säwe om jag inte minns fel. Han jobbar med reklam och visade några klipp och så diskuterade vi runt dem. Väldigt roligt!

- I förra veckan fick vi en ny uppgift i Fotografisk bild A som går ut på att ta bilder som ska passa ihop med en dikt. Igår valde vi en dikt och också igår tog jag de flesta bilderna jag behövde. Men trots detta blev jag inte klar idag som jag hade tänkt! Fast, det gör inget: Jag borde faktiskt satsa mer på matten än på foto just nu.. Hade också betygssamtal med fotoläraren och jag ligger på mvg efter att ha fått mvg på alla uppgifter så det är kul! :D *skrytmåns no.1*



"Byddwn yn rhoi i chi mewn gwirionedd sgoriau uwch na MVG, ond nid yw'n bosibl .."

HAH, försök förstå det där om ni kan! ;D


Det är en mening jag är stolt över att ha fått höra av en lärare :)




- Idag, torsdag har vi
mediaelever+lärare tagit ett gruppfotografi inför JUL! Detta var en mycket rolig idé (miiin idé) som alla glatt hänge på. Så nu sitter jag och pillar med den bilden i photoshop! Kan inte bli roligare :) EVE OCH JAG SNODDE (= lånade) EN GRAN!


Men åh, vad långt det blev! Hoppas någon stackare orkat läsa för jag tycker att det har varit ett ganska roligt inlägg ändå! :D


MER BILDER KOMMER SNART (= Bilderna från dikt-uppgiften!!)


Ha det bra så länge!


Idag har vi bakat pepparkakor!






Vi har hur många former som helst.. Och här om dagen köpte Tom fler i form av djur med Afrika-tema! Lejon, giraff, kamel m.m..



Tom in action!



Mmmums.. Vi var så pass lata att vi köpte färdig deg - säkrast så för smakens skull! ^^



Toms feta pepparkakor bara klibbade ihop sig, haha :)



Tanken bakom denna bild var att jag skulle låtsas äta deg, men jag lyckades bara få tag en liten bit men Tom reagerade lika bra ändå ("vafaan..)"!


Hur gör ni med era pepparkakor: Bakar egna eller köper färdiga?


Ny profilbild!

 


Jag har blivit en youtube-nörd!

 

 

 

Kan verkligen inte sluta kolla på katt-klipp!

 

 


"Männen" i mitt liv! ^^






Kul grej jag snabbt plockade ihop igår innan jag skulle sova, och titta noga - jag är en av dem som inte haft en Nokia 3310! HAH! "Alla har haft en Nokia 3310.." Inte jag!


Heldag i Kalmar






Hej!

Idag har jag varit i Kalmar med Tom och Markus. Jag shoppade för .. *host* 900 kr *host*.. Men inte på julklappar inte! Så det blir nog en till tripp dit någon gång innan jul, för fy sjutton vad mycket det finns att köpa! Jag blev lite ego och köpte nya skor, en tröja, en bh och ett UV-filter till mitt kit-objektiv. Dåligt att jag inte fick veta något om filter när jag köpte min kamera.. Men men, nu har jag ett i alla fall, och är lite nyfiken på fler men det får man kanske önska sig till jul.

När jag tog ut filtret sa Tom:"Är det tomt? Fick du bara en ring?" Haha, neej men glaset var så klart att man kunde lätt tro det!

Sedan kollade jag även på lite mobiler
. Min är lite knasig och saknar en knapp m.m. men den fungerar ju.. Det vore faktiskt kul med en ny! Mina syskon har nyligen fått nya så då: "ska ju du också få en", som mamma säger.. Min förra mobil (en sony ericsson) var min favorit och jag har lite svårt att "släppa taget" om saker. Jag är fortfarande sur på mig själv för att jag hade sönder den.. Jag hade bråkat med mamma så jag slängde den i asfalten och mikrofonen gick sönder. Ja, och nu gillar jag min Nokia 5610 Xpressmusic! Trots att jag kallar den fula saker ibland :)

Vi får se hur det blir helt enkelt..!

Hej så länge!


Full fart fram till jul!



Hetnosen nr.1! <3

Hej!

Det har varit ganska mycket nu på Fotografisk bild.. Det jag stör mig på är att vi inte får datum som vi ska passa med våra uppgifter. Det hade vi med den första uppgiften men bara hälften lyckades blev klara (fattar inte huuur...) så nu jobbar alla i sin egen takt istället. Hur ska det gå när vi snart ska avsluta kursen och när vi inte heller fått reda på hur vi ligger till eller nååågot alls? Äh, det är väl som jag så ofta nu för tiden brukar säga:
Det löser sig!

Sedan sista veckan har vi matteprov och naturkunskapsprov.. Sist vi skrev något, eller jobbade över huvud taget med naturkunskapen, var för 2 veckor sedan. Det ni! Ja, och i median ska vi göra 5 affischer var (i alla fall det grafiska gänget inkl. mig) och den andra halvan ska göra en film av något slag.

Det är också tänkt att jag ska
jobba med mitt projektarbete. För efter att jag lyckats få en handledare (JEPP, det är klart nu!) så ville hon träffas en gång i månaden och ja, då måste det ju bli innan lovet..

SKÖNT att man går media, för det kunde verkligen varit mycket värre med litteraturkunskap, geografi b, historia b-c(?) och säkert något mer..

Yes, det får räcka så.. Tråkig update, jag vet men så är det!

Bye!




Cat, i'm a kitty cat!

 

 


Navy CIS-kväll!






Hejhej!

Glöm inte Navy CIS som är... NU! Nu, nu, nu! :D

Det var allt!

:D




RSS 2.0