Kontraster i en kontrastlös bild
(Linda Hallberg)

Hejsan!

Nu har jag som så många andra roat mig genom att göra en tutorial (handledning, beskrivning) i photoshop. Det handlar om att få ökad kontrast i en bild på ett snyggt sätt. På bilden ser vi sminkbloggerskan Linda Hallberg vars bild var jättefin orginal men som behövde piffas upp lite grann.1. Börja med att öppna bilden i photoshop2. Gå in i Image>Adjustments>Curves (Bild>Justeringar>kurvor)3. Gör en liknande kurva: punkt ett ger kontrast och punkt 2 ljus.4. Dublicera bakgrundslagret genom att högerklicka på det.5. Ändra det dublicerade lagrets blending mode(blandningsläge)
till soft light(mjukt ljus). Ändring av opaciteten kan vara nödvändig, beroende på hur man vill ha det :). Opaciteten finns i högra hörnet av lagerpaletten (där alla lager hamnar).6. Markera ögonen och lägg på cirka feather (ludd). Mängden beror på bilden så testa dig fram!7. Gå Image>Adjustments>Brightness/Contrast (Bild>Justeringar>intensitet/kontrast) och dra upp
kontrasten på de markerade ögonen.Och nu var det klart! Såklart kan man göra mer, men visar bara lite grann nu ;)

Det känns lite konstigt att ladda upp en tutorial, det är nästan som om jag är för tydlig i mina beskrivningar och att jag har för många bilder! ^^ Men det kanske inte gör så mycket!

Hoppas ni har haft en bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0